Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

До Польщі з домашнім улюбленцем на літаку

  1. Оформлення тварин, що вилітають за кордон з Росії

Ви запланували зарубіжну поїздку на відпочинок зі своїм чотириногим другом. Продумали все важливі моменти, добре знаєте, як підготуватися до подорожі з домашнім улюбленцем в Польщу та інші країни Європи , з'ясували де в Польщі оселитися з домашнім улюбленцем . Тепер можна сміливо бронювати житло і приступати до покупки квитків.

де в Польщі оселитися з домашнім улюбленцем

Якщо Ви вирішили летіти літаком з тваринами в Польщу, підійдіть до вибору авіакомпанії для поїздки дуже серйозно. Скрізь є свої особливості і вимоги перевізників можуть дуже сильно відрізнятися. Це стосується документів, розміру перенесення вашого вихованця, його ваги, порядку бронювання та оплати за переліт чотириногого пасажира. Деякі компанії допускають до польоту тварин лише в багажному відсіку. Більшість авіаперевізників дозволяє провозити вихованців вагою до 8 кг в салоні, разом з господарем. Однак, при цьому кількість таких місць дуже сильно обмежена (частіше до 2 особин одного виду). Тому, щоб отримати можливість перебувати в салоні літака разом з улюбленим песиком або кішечкою, потрібно бронювати квиток якомога раніше. І відразу заявляти

оператору, що проводить бронювання, що летите з твариною і бажаєте, щоб воно знаходилося в салоні оператору, що проводить бронювання, що летите з твариною і бажаєте, щоб воно знаходилося в салоні. Причому, робити це потрібно не на сайті перевізника, а в офісі продажів, або по телефону. Тому що спочатку Вашу заявку приймуть, розглянуть, потім підтвердять (або відмовлять, якщо такі місця на цей рейс вже зайняті іншими чотирилапими).

Аерофлот

Допускає до польоту тварин в салоні для пасажирів - вагою до 8 кг разом з контейнером, або в упаковці, розмір якої в сумі вимірів (довжина, висота, ширина) не може бути більше 115 см (це стандартний контейнер 55/40/20 см) . Виходячи з того, що перенесення таких габаритів можна розмістити під сидінням крісла, що стоїть. Насправді, контейнер з твариною, навіть в таких межах, поставити туди практично не виходить, з м'якою перенесенням звичайно, простіше. Але вимоги такі.

Якщо Ваш вихованець важить більше 8 кг, але не більше 50 кг, то він має шанс летіти тільки в відсіку для багажу в перенесенні або клітці, розміри якої дають йому можливість лежати, сидіти, вставати і вільно повертатися - тобто вона повинна бути досить просторою .

Коли Ви заявляєте про намір їхати з твариною, оператор бронювання не завжди відразу може підтвердити такий переліт, але протягом доби таку інформацію Ви отримаєте Коли Ви заявляєте про намір їхати з твариною, оператор бронювання не завжди відразу може підтвердити такий переліт, але протягом доби таку інформацію Ви отримаєте. Тому не поспішайте викуповувати квиток, поки немає підтвердження на тварину. Тому що, якщо раптом його не підтвердять, то може бути краще вибрати інший рейс, якщо Ви не хочете, щоб Ваш вихованець летів в багажному відділенні. Потрібно врахувати, що в салони літаків Аерофлоту не допускаються одночасно «альтернативні» тварини. Тобто, якщо навіть Ви летите з маленькою собачкою, але до перельоту в салоні першим був заявлений кіт, то разом з господарями полетить кіт. А собачку доведеться «здавати в багаж» Ну, і відповідно, якщо господарі собачки встигли заявити про неї першими, то в салоні полетить вона, а котика відправлять в багаж. На один рейс в салон літака допускаються максимум 2 тварин одного виду. Вихованець в салоні повинен перебувати протягом польоту всередині перенесення.

У разі, коли Ви придбали квиток на рейс Аерофлоту і тварина летить разом з Вами, то зареєструватися перед польотом Ви зможете тільки в аеропорту. Приїжджайте завчасно, щоб без проблем встигнути до початку реєстрації пройти зі своєю твариною ветеринарний контроль. Тільки після того, як у ветеринарному сертифікаті Вашого вихованця буде стояти дозвіл Россільгоспнагляду на допуск до перевезення, Ви можете вирушати до стійки реєстрації на свій рейс. Там тварина зважать, перевірять документи, і випишуть квитанцію на оплату його перельоту. Оплата за транспортування стягується як за додаткове місце багажу - з 01.07.2016 р вона становить 3750 рублів за переліт між містами Росії, для закордонних поїздок - в рублях по актуальному курсу на день вильоту - 75 євро за перельоти в Європу), 75 доларів за перельоти в країни Америки та Азії. Додаткова інформація, а також бронювання квитків є доступними по тел. 8-800-444-55-55 (по Росії дзвінок безкоштовний).

Польські авіалінії (LOT)

Висувають подібні Аерофлоту вимоги для подорожі літаком з тваринами в Польщу. Вихованець повинен має всі необхідні документи. Його вага при перевезенні в салоні разом з перенесенням може бути не більше 8 кг. Але ось за розмірами самої перенесення (контейнера) є уточнення. Це залежить від типу літака. LOT здійснює перельоти на повітряних судах різних типів, з різною місткістю салону, і розміри пасажирських крісел теж дещо відрізняються.

Прийнятні розміри клітин (довжина / ширина / висота):

Тип літака Розмір перенесення B787 55/40/20 см B737 55/40/20 см DH4 45/30/20 см E70, E75, E95 45/30/20 см

При виборі рейсу зверніть увагу на тип літака і на то який розмір перенесення йому відповідає. Під час бронювання квитка на переліт з твариною оператор обов'язково запитає про ці параметри. Потрібно назвати ті, які відповідають типу літака. Якщо насправді вони трохи відрізняються, то це не страшно, вимірювати при посадці клітку не будуть. Але перевізник може не підтвердити розміщення Вашого вихованця в пасажирському салоні, якщо його не влаштують розміри перенесення. Під пасажирське крісло перенесення практично ніколи не поміщаються, але відстань між кріслами достатня, щоб помістився стандартний контейнер з твариною.

Оплата перевезення тварин

Оплата перевезення тварин

Деяка складність пов'язана з самим процесом бронювання місця для тварини в салоні. Придбати квиток на сайті польських авіаліній не складно, але ось заявити про перельоті з вихованцем можна тільки при контакті з оператором бронювання цієї авіакомпанії. Зателефонувати в офіс Польських авіаліній в Москві можна по телефону +7 (495) 937-59-22 або +7 (495) 578-84-17, в робочий час, з понеділка по п'ятницю. Причому, оператор зробить запит на розміщення тваринного в салоні, тільки тоді, коли Ви повідомите йому номер придбаного квитка. Виходить, що спочатку Ви купуєте квиток на пасажира, а потім робиться запит на тваринного і невідомо, якою буде відповідь перевізника. Якщо негативним, то свій квиток доведеться здавати і бронювати інший. Рада може бути тільки один - бронювати місце і заявляти про тварину якомога раніше. Коли оператор прийняв Вашу заявку і перевізник дав добро на розміщення чотириногого пасажира в салоні, Вам на електронну пошту надсилають договір на оплату перевезення тварини та номер рахунку, для переказу грошей. Ви повинні протягом доби встигнути сплатити вказану суму, роздрукувати надіслані документи, заповнити їх, підписати, потім зробити скан, або фото, і відправити назад по електронній пошті в представництво авіакомпанії. Якщо Ви перебуваєте в столиці Росії, то можна всю цю процедуру здійснити за адресою 127051, Москва, д. 39, стр. 2, Термінал «Аероекспрес», 5 поверх, оф 5.81.

81

електронна квитанція оплати за провезення тварини на рейсах польських авіаліній LOT

Справа зовсім спрощується, якщо у Вас є знайомі, родичі в Польщі, які могли б заявити про Ваш перельоті з твариною, звернувшись безпосередньо на гарячу лінію LOT по телефону в Варшаві. Польський оператор відразу ж повідомляє про те чи є вже зареєстровані тварини на цей рейс, і підтверджує (або відмовляє) розміщення Вашого вихованця в пасажирському салоні літака. Крім того, в разі позитивної відповіді, оплату можна провести відразу по телефону. Сума буде трохи менше, ніж запросить офіс в Москві, тому що в Москві до суми оплати додаються відсотки за обслуговування. А квитанцію, яка буде потрібно при реєстрації на рейс, надішлють на електронну адресу.

Сервісний збір за оформлення послуги на території Польщі

Оплата в аеропорту

Оплата через Call Center

трансатлантичні рейси

70 PLN

48 PLN

міжнародні рейси

65 PLN

40 PLN

внутрішні рейси

45 PLN

30 PLN

Оформлення тварин, що вилітають за кордон з Росії

Оформлення чотириногих мандрівників, що вивозяться за кордон, відбувається в пунктах пропуску через Держкордон Росії на контрольних прикордонних ветеринарних пунктах у всіх міжнародних аеропортах. У Москві - в аеропортах «Внуково», «Домодєдово», «Шереметьєво».

Безпосередньо в пункті ветконтролю буде оформлений ветеринарний сертифікат міжнародного зразка (форма 5а). При виїзді в країни Євросоюзу одночасно видаються ветеринарні сертифікати ЄС, саме вони є обов'язковими на цій території.

Для оформлення документів, власнику тварини необхідно мати з собою:

- Домашня тварина;

- міжнародний ветеринарний паспорт вихованця; - міжнародний ветеринарний паспорт вихованця;

- ветеринарне свідоцтво форми № 1, видане в державній установі не раніше ніж за 5 днів (а надійніше за 3 дні) до виїзду;

- закордонний паспорт власника, який подорожує з твариною.

Телефони прикордонних ветеринарних

пунктів в аеропортах Москви:

«Домодєдово», тел .: +7 (495) 967-83-96, 8 967-141-18-53;

«Внуково», тел .: +7 (495) 436-83-63;

«Шереметьєво»:

- термінал «Е», тел .: +7 (495) 578-96-52, 8 905-590-51-09;

- термінал «D», тел .: +7 (495) 578-24-24 доб. 66-34

Телефон ветеринарного контролю в Санкт Петербурзі

аеропорт «Пулково»: (812) 704-34-24

Процедура дуже проста.

Прибути для оформлення всіх формальностей потрібно завчасно.

Сама тварина, як правило, не оглядають. Можуть перевірити наявність і номер чіпа шляхом сканування.

Після проходження ветеринарного контролю, можна вирушати на реєстрацію і посадку в літак.

На стійці реєстрації потрібно пред'явити квитки, всі необхідні документи на тварину і квитанцію оплати (для рейсів авіакомпанії LOT). Тварина зважать разом з перенесенням. Якщо Ви летите рейсом Аерофлоту, то після зважування Вас направлять в касу для оплати перельоту тварини. І після цього видадуть посадочні талони.

Собаки - поводирі і службові тварини летять безкоштовно.

Собаки - поводирі і службові тварини летять безкоштовно

Якщо тварина полетить в багажному відсіку, то Ви прощаєтеся з ним на час польоту біля стійки реєстрації. Його забирають разом з валізами інших пасажирів для навантаження в літак. Якщо вихованець летить в салоні з Вами, то залишається дочекатися запрошення на посадку.

Посадка на літак

Відбувається в звичайному режимі. Домашня тварина декларувати не потрібно, митний контроль по зеленому коридору. На паспортному контролі дивляться тільки закордонний паспорт господаря, тварина і його документи пред'являти не потрібно.

На огляді перед посадкою Вам потрібно поставити «на просветку» ручну поклажу і перенесення вихованця. Сама тварина доведеться витягти, взяти на руки і пройти з ним через рамку. Це обов'язково. Потім його знову потрібно помістити в переноску. У цей момент потрібно бути уважним. Деякі тварини нервують, бояться або прагнуть втекти. Надійніше, якщо в це в цей час на вихованця буде нашийник з повідцем, або шлею.

Після процедури огляду залишається тільки зайняти свої місця в літаку.

Перед польотом не давайте тварині їжу або пиття. При зльоті і посадці тиск сильно змінюється, це може викликати блювоту. Заспокійливі засоби теж можуть нашкодити, особливо якщо є якісь - то проблеми з серцем. Адже такі препарати зазвичай знижують тиск, а на висоті воно і так знижений. Ваш вихованець заспокоїться і добре перенесе політ, коли зрозуміє, що Ви поруч, йому нічого не загрожує.

після прильоту

Коли літак приземлиться, Ви разом з усіма іншими пасажирами пройдете паспортний контроль, де пред'явіть свій закордонний паспорт. Тварина, яка летіло в пасажирському салоні буде при Вас, діставати його з сумки - перенесення або контейнера не потрібно. Ветеринарний контроль прибулих з-за кордону літаком тварин, проводиться рідко і обмежується перевіркою документів вихованця, і номера чіпа. Так що, якщо після прибуття літаком з Коли літак приземлиться, Ви разом з усіма іншими пасажирами пройдете паспортний контроль, де пред'явіть свій закордонний паспорт тваринами в Польщу ніхто не задав Вам ніяких питань з приводу мандрівного з Вами чотириногого друга, то це цілком нормальна ситуація. Якщо Ваше тварина летіло в багажному відсіку, то Ви отримаєте його при видачі багажу. Однак, всі документи і довідки необхідно зберегти. Вони знадобляться Вам при поверненні.

Щасливого польоту!

Якщо з яких - небудь причин летіти літаком для Вас проблематично, то можна розглянути альтернативні варіанти:

Це цікаво

Новости