Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як поводитися під час пологів і сутичок

Як поводитися під час пологів і сутичок

Підготуватися до процесу народження дитини досить складно, особливо якщо це відбувається з вами вперше. Хвилювання і страх цілком зрозумілі, і вони, до слова, притаманні не тільки тим, у кого буде перша дитина, а й вже народжували до цього жінкам. На практиці успішність пологів залежить не тільки від досвіду акушера і стану здоров'я матері, але і від правильно обраної стратегії її поведінки.

При виникненні сутичок не потрібно впадати в паніку - це тільки погіршить ситуацію. Зробіть кілька глибоких зітхань, а потім повідомте своїм близьким про те, що вам необхідна допомога. Чекаючи швидку, продовжуйте виконувати глибокі і розмірені вдихи і видихи. У деяких випадках ситуацію полегшує прасування живота.

Дихання під час пологів нагадує спортивне. Так, вдихи необхідно виконувати носом, а видихи ротом. Оскільки у вагітних на діафрагму виявляється дуже сильний тиск, вони не можуть використовувати весь об'єм легенів, а тільки верхню частину, намагайтеся дихати повільно, без різких зітхань.

Перебуваючи в лікарні, дуже важливо відволіктися від больових відчуттів і уважно слухати, що вам говорять лікарі. Адже в цей момент вони вам, безсумнівно, розкажуть, як полегшити ваш біль і заспокоїтися. Чи не турбуйтеся і не хаміте лікарям, навіть якщо вони на вас кричать, адже люди бувають різні. До слова, іноді лікарі кричать на породіль, щоб немов кульова блискавка , Вивести їх зі стану істерики і паніки, а тому не слід розцінювати крик, як хамство.

Постарайтеся зберегти сили для самого процесу пологів. Якщо ви в змозі стояти і ходити під час сутичок, можна зробити це в пологовій палаті. Вертикальне положення тіла сприятиме прискоренню процесу розширення шийки матки, а отже, і самих пологів.

Щоб позбутися нав'язливих думок думайте про вашу дитину, відчуваючи біль, переконуйте себе, що таким чином намагаєтеся йому допомогти вийти на світло і подарувати вам радість материнства. Ловіть себе на думці, що ваш малюк повинен народитися здоровою і сильною. Сильного болю може і не бути, і багато жінок навіть не кричать в цей період, але, так чи інакше, забувати про диханні і спокої не потрібно.

Медичний психолог - Резяпова Н.Г.

КГБУЗ «Пологовий будинок №1» жіночої консультації №1

Новости