Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати в Росії і СНД в березні

  1. Зимовий відпочинок навесні
  2. Практично на всіх гірськолижних курортах Росії березень - ідеальний місяць для катання.
  3. Окремо варто сказати про гірськолижні схили Кіровська. Взимку природа тут дуже сувора, а полярні ночі...
  4. Приємно поїхати в березні і до Вірменії. Заплануйте цікаві екскурсії по Єревану і околицях на цілий...
  5. Про те, чим зайнятися в латвійській столиці, читайте в статті « 48 годин в Ризі ».

На півночі ще панує справжня зима, а в південних регіонах вже розтанув сніг - і природа починає готуватися до літа. Розповідаємо, куди поїхати в Росії та ближньому зарубіжжі в березні. Поїхали!

Зимовий відпочинок навесні

На початку весни лижі, снігоходи, ковзани і санки ще рано списувати з рахунків. За повноцінними зимовими пригодами - з лісовими прогулянками, турами на снігоходах, поїздках на собачих упряжках і стрибками в замет або ополонку після сауни - варто відправитися в Карелію, на Алтай і в Сибір.

За повноцінними зимовими пригодами - з лісовими прогулянками, турами на снігоходах, поїздках на собачих упряжках і стрибками в замет або ополонку після сауни - варто відправитися в Карелію, на Алтай і в Сибір

Гірськолижний курорт «Великий Відвар» в Хибинах. Фото: Natasha-Aleksandra / Shutterstock

Снігу і решті природної краси в березні не менш, ніж в місяці календарної зими, а ось погодні умови можуть бути менш суворими. Температури все частіше підбираються до нульової позначки, а світловий день збільшується.

Практично на всіх гірськолижних курортах Росії березень - ідеальний місяць для катання.

Снігу за зиму випадає досить, щоб і траси були максимально комфортними, і цілина досить безпечною. При цьому температура повітря стає комфортною для катання на лижах і дошках протягом всього дня і навіть вночі - по освітленим трасах. Традиційно хороші умови чекають туристів в березні на Красній Поляні та на інших курортах Кавказу, в гірськолижних центрах Підмосков'я і Ленінградської області, на Уралі і в Сибіру.

Окремо варто сказати про гірськолижні схили Кіровська. Взимку природа тут дуже сувора, а полярні ночі занадто довгі. І лише починаючи з березня відпочинок стає більш приємним, фанати гірських лиж та сноуборду спрямовуються в Хібіни, щоб покататися на незаїждженими трасах, побачити унікальну природу Кольського півострова і помилуватися північним сяйвом.

Теплі вихідні на морських берегах

Тим, хто втомився від сніжної зими і багатошарової одягу, варто подумати про поїздку на південь. Панорами морських хвиль, свіже повітря та розкриті листочки на деревах вдихнуть сили і енергію в будь-якого мандрівника.

Поїдьте в Крим, Абхазію або Грузію - і проведіть на морському узбережжі кілька днів. Так, купатися в морі ще рано, але для прогулянок та екскурсій березнева погода буде в самий раз.

Приємно поїхати в березні і до Вірменії. Заплануйте цікаві екскурсії по Єревану і околицях на цілий тиждень, а море вам замінить гірське озеро Севан.

романтичні вихідні

Як щодо гарного вина, свіжого повітря і морських видів? Ідеальне місце для коротких поїздок на вихідні - Севастополь. На набережній в центрі багато хороших ресторанів, в місті і навколо - багато цікавих місць, в тому числі - древній Херсонес.

На набережній в центрі багато хороших ресторанів, в місті і навколо - багато цікавих місць, в тому числі - древній Херсонес

Базиліка в базиліці - середньовічний храм на території Херсонеса. Фото: Dmitri Ometsinsky / Shutterstock

А ще можна відправитися на винну екскурсію на завод «Інкерман», в винне господарство «Садиба Перовских» або в Балаклаву, де відроджують традиції «Золотої Балки».

Якщо на додаток до вина ви захочете поніжитися в спа, то вибирайте Абрау-Дюрсо. У центрі курорту гостей приймає готель «Імперіал». Втім, в околицях озера Абрау розташовані і більш камерні садиби, в яких можна зупинитися на кілька днів. Погуляйте по торренкурам, сходіть на екскурсію у винний дім «Абрау-Дюрсо» і - при бажанні - поїдьте на море в Геленджик або Новоросійськ.

На пару романтичних днів можна відправитися і в Ригу. Погуляйте по Старому місту і району з будинками в стилі югенд, поїдьте в Юрмалу і подихайте морським повітрям, замовте спа-процедури, купіть на пам'ять красиві прикраси з бурштину і проведіть вечір в одному із затишних ризьких ресторанів.

Про те, чим зайнятися в латвійській столиці, читайте в статті « 48 годин в Ризі ».

Де цікаво відпочити з дітьми навесні

У березні в Криму ви застанете комфортну для прогулянок та екскурсій погоду - і при цьому уникнете річного стовпотворіння у найпопулярніших пляжів і визначних пам'яток. Прокатати по канатних доріг в околицях Ялти, сходіть в царські музеї-палаци, побувайте в штольнях з підводними човнами в Балаклаві, підніміться в гірські занедбані міста і монастирі, згадайте історію в античному Херсонесі і зробите екскурсію на човні вздовж бухти з військовими кораблями в Севастополі.

Прокатати по канатних доріг в околицях Ялти, сходіть в царські музеї-палаци, побувайте в штольнях з підводними човнами в Балаклаві, підніміться в гірські занедбані міста і монастирі, згадайте історію в античному Херсонесі і зробите екскурсію на човні вздовж бухти з військовими кораблями в Севастополі

Фото: Олена Озерова / Shutterstock

Якщо хочеться чогось більш комфортного і європейського, подумайте про Литву або Естонію.

Подорожі навесні особливо приємні в теплій компанії! Фото: DisobeyArt / Shutterstock

Вільнюс сподобається тим, хто цікавиться сучасним мистецтвом і лицарськими замками. А в Талліні можна провести кілька днів і не помітити, як пролетів час. Щоб була можливість врятуватися від похмурої березневої погоди на березі Балтійського моря, вибирайте готелі з великими водними комплексами, саунами і дитячими водними гірками.

Ратушна площа в Ризі. Фото: Ints Vikmanis / Shutterstock

Новости