Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Китайський свято Весни: тиждень відпочинку і сплеск туризму

Наближається китайський Новий рік. А якщо точніше - Новий рік за місячним календарем. У Китаї це торжество частіше називається Чунь цзе, або Свято Весни. У Білорусі важко уявити весну в кінці січня-початку лютого, а в Гуанчжоу, наприклад, сьогодні 21 ° С, а на курорті Санья і зовсім 28 ° С. Свято Весни - досить популярна тема в популярній європейській культурі: танець з драконами або червоні ліхтарі знайомі багатьом по кіно і новин.

Історія Чунь цзе

Історія Чунь цзе

Історія свята сходить до стародавніх язичницьких часів. Догляд зими сприймався в народній свідомості як боротьба з нечистою силою. Уособленням демонічного початку стало зловісне істота Нянь (по-китайськи - «рік»), що приводило в трепет людей. Ті, в свою чергу, намагалися всіляко задобрити монстра, залишаючи йому в дар їжу. Але випадково було виявлено спосіб протистояти демону: Нянь побачив дитину в червоному одязі і в дикій паніці втік. З тих пір червоний колір, що відганяє нечисту силу - один з обов'язкових атрибутів свята. Феєрверки та хлопавки використовуються з тією ж метою: шкідливі суті нижніх світів бояться різких звуків. А в ритуалі приготування пельменів зберігся відгомін жертовної їжі.

Випробування для туристичної індустрії КНР

Цього року Чунь цзе доводиться на 28 січня. Тиждень вихідних як не можна краще розташовує китайців до подорожей. Звичайно, після відвідин родичів в перші дні нового року. У ці дні божевільна навантаження лягає на транспорт і туристичні об'єкти країни. Мільйони жителів країни рвуться до пам'яток, причому зростання такої активності виявляється щорічно.

Мільйони жителів країни рвуться до пам'яток, причому зростання такої активності виявляється щорічно

У той час як 12% мандрівників воліє залізниці, 85% переміщається по країні на колесах, і лише 2% і 1,4% - по повітрю і по воді. При цьому міністерство транспорту КНР прогнозує, що в цьому році потяги і літаки будуть користуватися більшою популярністю в майбутні новорічні дні. Характерно, що багато китайців вибирають автомобільні подорожі за допомогою пошуку попутників на спеціальних інтернет-сервісах.

Подорож на Захід

Багато китайців, які мають фінансових можливостей, прагнуть вирушити в подорож за межі Піднебесної. Серед популярних напрямків - не тільки ближні країни: Таїланд, Японія, Тайвань (для політкоректності назвемо його регіоном КНР), але і європейські держави. Серед лідерів переваг китайців - Іспанія , Популярність якої зросла за рік на 88.7%. Значна частина туристів вибирає Південну Європу на яку доведеться 34% новорічних турів. Високий також інтерес до подорожей в Північну, Центральну і Східну Європу. Поряд з Іспанією, серед лідерів попиту - Великобританія, Італія, Німеччина і Франція. Для багатьох китайців не менший інтерес (зокрема, з ідеологічного цікавості до країн колишнього СРСР) представляє Росія, а саме - Санкт-Петербург і Москва.

Китайський Новий рік і Білорусь

Цікаву обставину: до відносно недавнього часу Білорусь слабо ідентифікувалась в китайському інформаційному просторі як окрема держава. Виною тому - її назва в китайській мові, всього на один ієрогліф відрізняється від слова «Росія». Ситуацію змінив візит Президента Білорусі до Пекіна і його присутність на Параді Перемоги в жовтні 2015 року. З цього часу країна стала більш впізнаваною в Китаї, що позначилося на позитивному сприйнятті білоруських брендів китайцями. Зріс у китайців і інтерес до подорожей до Білорусі. Серед пріоритетних напрямків - Мінськ, Несвижский і Мирський замки.

У РБ досить велика кількість китайських громадян, серед яких більшість студентів і співробітників китайських компаній. Так що без торжества не обійдеться і у нас. Під егідою посольства КНР і Інститутів Конфуція Свято Весни регулярно проходить в Мінську та інших містах в форматі концертів, виставок, ярмарків та інших різноманітних заходів. А в цьому році Чунь цзе передує і позачергова тиждень китайського кіно.

Варто сказати, що справжні китайські свята найкраще зустрічати в Китаї. Де, до речі, можна не тільки доторкнутися до найдавнішої культурі, а й чудово відпочити на популярних курортах. У виборі турів в Китай ніж завжди готові допомогти наші фахівці.

У виборі турів в Китай ніж завжди готові допомогти наші фахівці

Задавайте ваші питання
фахівця з турам в Китай
Світлані Бутівської, за телефонами:

  • телефон: +375 17 3928100
  • моб. телефон: +375 29 6692206
  • вайбер: +375 29 6692206
  • скайп: travelhouse_mngr3
  • email: [email protected]

Будьте з нами в соцмережах Vkontakte і Інстаграм .

Новости