Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мистецтво вище хмар: найвищі статуї світу

Ще з давніх часів існувала традиція будувати високі і великі статуї. Скульптори всіх часів і народів створювали гігантські пам'ятники, в надії на те, що їх дітища житимуть століттями. Таким чином, вони прославляли великих богів і полководців, їх перемоги, або ж просто себе улюблених.

ЗМІСТ

  1. Статуя Свободи, Нью-Йорк
  2. Скульптура Батьківщина-Мати, Київ
  3. Скульптура імператорів Янь і Хуань, Чженчжоу
  4. Статуя богині Гуаньінь, Санья
  5. Статуя Христос-Король, Алмада
  6. Статуя Ушіку Дайбутсу, Ушіку
  7. Статуя Будди Шак'ямуні, Кхатакан-Таунг
  8. Будда Весняного Храму, Чжаоцунь
  9. Воздвиження пам'ятника Сардар Патель, Гуджарат

Можливо, багато з цих монументів і залишаться на нашій землі на століття, і майбутні покоління їх теж будуть вивчати, як і ми колись дізнавалися з підручників з історії про Колоса Родоського або єгипетських Пірамідах. Давайте ж сьогодні вирушимо в захоплюючу віртуальну подорож по країнах світу і побачимо найвищі велетні Землі. І почнемо ми з «найменшою» (від 90 метрів).

Статуя Свободи, Нью-Йорк

Статуя Свободи, Нью-Йорк

Найзнаменитіша статуя Америки - це статуя Свободи . З 1886 року вона є символом Сполучених Штатів і якимось маяком і «причалом». Ця статуя була подарована до сторіччя американської революції французькими громадянами (її зменшена копія стоїть в Парижі на річці Сена). Висота статуї - 46 метрів, а разом з п'єдесталом вона становить 93 метри. І знаходиться вона на острові Свободи (Liberty Island).

Скульптура Батьківщина-Мати, Київ

З якого боку ви б не під'їжджали до столиці України славному місту Києву, яким би транспортом не їхали - звідусіль ви побачите цей величний монумент - Батьківщину-Мати . Приурочений він перемозі українського народу у Другій світовій війні. Скульптура побудована з нержавіючої сталі у вигляді жінки з мечем і щитом її. Висота скульптури від п'єдесталу до кінчика меча - 62 м, вага - близько 500 т. А вся висота монумента становить 102 метра. При бажанні можна піднятися ліфтом на 36-метрові оглядові майданчики, звідки відкриваються приголомшливі види на Київ.

Скульптура імператорів Янь і Хуань, Чженчжоу

Скульптура імператорів Янь і Хуань, Чженчжоу

У китайському місті Чженчжоу в скелі була вирізана статуя, присвячена першим двом імператорам Китаю - Хуан і Ян. Ці два китайських імператора були відомими політиками. Ян Ді був легендарним імператором ханів, а Хуан Ді - засновником держави китайського, попередником китайської нації. Хоча, в скульптурі були вирізані лише голови самих імператорів, висоті її - 106 метрів. Будівництво скульптури велося дуже довго, майже 20 років.

Статуя богині Гуаньінь, Санья

На китайському острові Хайнань в храмовому комплексі знаходиться найвища статуя, присвячена богині милосердя Гуанінь. Її висота сягає 108 метрів (дивно, але і на відкритті статуї були присутні теж 108 ченців-буддистів з різних країн світу). Сама ж бронзова статуя трилика: одна особа дивиться на острів, а два інших спрямовані в Південно-Китайське море. Це символізує захист і велике благословення богині Гуаньінь. Створювали цю статую цілих шість років.

Статуя Христос-Король, Алмада

Статуя Христос-Король, Алмада

Христос-Цар - так ще називають цю статую, яка стоїть на березі річки Тежу в Португалії. Будівництво цієї монументальної статуї почалося ще в 1949 році, і лише через 10 років вона була урочисто відкрита. Вона будувалася на пожертвування португальських жінок, які в такий спосіб дякували Христа за збережені життя своїх чоловіків і дітей під час Другої світової війни (як відомо Португалія не брала участь у війні). Висота статуї Христа - 28 метрів, постамент - 82 метри (110 метрів в цілому)

Статуя Ушіку Дайбутсу, Ушіку

бронзовий Будда , Найвищий пам'ятник у світі, красується в прекрасному японському парку в місті Ушіку. Висота його - 120 метрів. Піднявшись ліфтом на оглядовий майданчик на 85 метрів вгору, можна помилуватися красотами парку і всієї округи. Монумент вражає своєю величчю: Будда зображений на повний зріст, а його руки (долоні) звернені до відвідувачів. Своїми жестами він, як би, передає своє вчення майбутньому поколінню.

Статуя Будди Шак'ямуні, Кхатакан-Таунг

Статуя Будди Шак'ямуні, Кхатакан-Таунг

Друга по висоті статуя в світі Laykyun Setkyar знаходиться в невеликому селі Кхатакан-Таунг, що на північному заході М'янми. Європейський мандрівник рідко добирався до тих земель, тому зображення цього величного монумента він частіше встречалв інтернеті. Статуя будувалася на пожертвування простих людей 12 років, а висота її - 129 метрів. Вважається вона священної, і пофарбована в жовтий колір, що символізує мудрість Будди (як багато пам'ятників і храми М'янми)

Будда Весняного Храму, Чжаоцунь

На сьогоднішній день лідером серед найвищих статуй у світі залишається Будда Весняного Храму, що в Китаї. Висота цієї статуї - 153 метра (а завдяки кам'яним прибудованим сходами, її висота досягає 208 метрів!) Названа вона була на честь храму, який знаходиться близько зціляє джерела Тяньжуй. У виготовленні статуї були використані золото, мідь і спеціальна сталь. А її вартість становить 18 млн. Доларів.

Воздвиження пам'ятника Сардар Патель, Гуджарат

Воздвиження пам'ятника Сардар Патель, Гуджарат

В Індії, на острові штату Гуджарат, в минулому році почалося будівництво монумента Сардар Патель ( Statue of Unity ). Ця людина увійшов в історію Індії як національний герой і один із співавторів Конституції країни.

Згідно з проектом висота монумента становитиме 182 метри (майже дві висоти Статуї Свободи, що в Нью-Йорку). Цей амбітний пам'ятник буде найдорожчим в світі (близько 340 млн. Доларів).

Шановний читач, якщо Ви не знайшли необхідну Вам інформацію на нашому сайті або в інтернеті, пишіть нам на [email protected] і ми обов'язково напишемо корисну інформацію саме для Вас Шановний читач, якщо Ви не знайшли необхідну Вам інформацію на нашому сайті або в інтернеті, пишіть нам на   info@triphints

Приєднуйтесь до нашої команди і:

1. отримуйте доступ до знижок на оренду авто і готелів;

2. діліться своїм досвідом в подорожах, і ми заплатимо Вам за це;

3. створіть свій блог або турагентство на нашому сайті;

4. отримаєте безкоштовне навчання з розвитку власного бізнесу;

5. отримаєте можливість безкоштовно подорожувати.

Про те, як працює наш сайт, ви можете прочитати в статті «Самостійні подорожі з TripHints». Про те, як працює наш сайт, ви можете прочитати в статті   «Самостійні подорожі з TripHints»

Новости