Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ловля коропа навесні на фідер

  1. де ловити
  2. Кращий час для лову
  3. прикормка
  4. Насадки і наживки
  5. підгодовування

З настанням весни відкривається сезон повноцінної риболовлі. Риба стає активніше в теплому середовищі, а наближення нересту сприяє поліпшенню апетиту. Карпо не є винятком. Тому, сьогодні мова піде про особливості весняного лову коропа на фідер.

З настанням весни відкривається сезон повноцінної риболовлі де ловити

Існує стійка думка, що коропа найкраще ловити на ділянках з невеликою глибиною. Обґрунтовано це тим, що короп намагається перебувати в найбільш теплої і прогрівається сонцем середовищі. Однак, варто зазначити, що і на стандартних місцях для лову (таких як бровки або ями) також можна виявити зграйки коропа. Будьте готові до того, що навіть в найбільш очікуваних і привабливих для коропа місцях клювання не буде. Короп, як і багато інших риб, дуже активно переміщається в даний сезон, тому міняти місця лову доведеться досить часто.

Кращий час для лову

Ранньою весною нічна рибалка на коропа не має ніякого сенсу Ранньою весною нічна рибалка на коропа не має ніякого сенсу. Ловити слід днем ​​при сприятливих погодних умовах. До активної життєдіяльності короп повертається лише тоді, коли температура води досягає 15 градусів. Однак найбільше значення має саме погода. Так, високий тиск і сонячна погода посприяють найбільш ефективної риболовлі, в той час як дощова погода, туман і низький тиск зведуть всі ваші зусилля нанівець.

Найсприятливішим періодом для лову коропа стане проміжок між сходом льоду і нерестом. Клювання в такий час є досить нестабільним і важким для прогнозування. Однак, в період нересту клювання буде ще гірше, а наступний зручні випадок настане вже після того, як короп досить відпочине і повернеться до стандартного способу життя.

прикормка

Ловля коропа на фідер має на увазі не тільки правильний вибір місця, а й підбір правильної прикормки. Варто розуміти, що в даний період черево коропа перенасичене ікрою і молочком, а тому багато прикормки в коропа просто не вміститься. З огляду на даний нюанс, потрібно знижувати поживну цінність прикормки. Для того, що б цього досягти, потрібно зменшити вміст жирів за допомогою меленої макухи і насіння соняшнику. Саму годівницю необхідно заповнювати кашею на чверть годівниці, а іноді і зовсім закидати одну лише підгодовування.

Головним правилом при виборі підгодовування є зменшення поживності прикормки і додавання тваринних компонентів. Найбільш популярними тваринами компонентами є мотиль, рубаний хробак і опариш. Підгодовування заповнювати можна за таким принципом: половину годівниці заповнити підгодовуванням, в середину додати опариш, а вільне місце знову заповнити підгодовуванням.

Підгодовування заповнювати можна за таким принципом: половину годівниці заповнити підгодовуванням, в середину додати опариш, а вільне місце знову заповнити підгодовуванням

Насадки і наживки

Говорячи про насадку, кращим вибором стане опариш або черв'як . Доповнити таку насадку варто кукурудзою, перловкою, бойлами або мамалигою. Різноманітні поєднання даних насадок сприяють активному кльову риби. Говорячи про формування насадки, слід складати "бутерброди", про які йшлося вище. Також варто комбінувати опариша або черв'яків з рослинними компонентами.

підгодовування

Ранньою весною короп лише набирає активність, а тому до підбору ароматизаторів слід підходити особливо ретельно. Оскільки в цей період вода ще холодна, ароматизатори краще брати на основі спирту, так як жирові ароматизатори будуть погано розчинятися у воді. Підбираючи дип, варто звернути увагу на етикетки, розташовані на флаконах. Там, як правило, вказується найбільш сприятлива температура для її використання. Якщо ж говорити про запахи, то найбільш сприятливими запахами є запахи крові, черв'яків, риб'ячого жиру, часнику і шийки раку, а також поєднання даних запахів з солодкими ароматами.

Таким чином, дотримуючись даних рекомендацій, вам напевно вдасться роздобути бажаного коропа на самому початку рибальського весняного сезону. У висновку слід зазначити, що головним принципом успіху для будь-якої рибалки є методичність і витримка. Тільки будучи розважливим і холоднокровним ви зможете домогтися успіху. Всього доброго і вдалого вам рибальського сезону!

Відео ловля коропа навесні на фідер

Новости