Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як ловити весняну красноперку

  1. Особливості весняного лову краснопірка
  2. Житла красноперки
  3. Клювання красноперки навесні
  4. Снасті для лову краснопірка
  5. насадки
  6. прикормка

Навесні ловля краснопірка має свої характерні особливості, і залежать вони від нересту і способу життя цієї риби

Навесні ловля краснопірка має свої характерні особливості, і залежать вони від нересту і способу життя цієї риби. Сезон весняної риболовлі на красноперку ​​починається в різних регіонах країни в різні терміни. У південних районах - уже в березні, а в північних і середніх регіонах - трохи пізніше.

Особливості весняного лову краснопірка

Хороший клювання починається відразу після паводків. Шукати красноперку ​​слід у самого дна. Але, як і багато інших риб, вона часто з'являється біля берега в пошуках червоного гнойового хробака або мотиля. Така насадка краще помітна в каламутній воді, і риба швидше її знаходить.
Перед нерестом риба активно відгодовується, тому клювання посилюється. Коли вода у водоймі прогрівається до 18 градусів, починається нерест. Він триває 2 - 3 тижні.
У цей час рибалки змотують вудки. Із закінченням нересту знову починається хороший кльов, і ловля красноперки стає такою ж успішною і цікавою. Цей період активного клювання триває не більше двох тижнів, а потім настає спад.

Житла красноперки

Шукати красноперку ​​краще в затонах, старицях річок, проточних ставках і озерах на мілководних ділянках, густо зарослих очеретом, очеретом та іншою водною рослинністю.
Вибір місця для лову цієї риби визначається наявністю «вікон» серед природного коряжника, густих заростей. Глибина лову один - півтора метра.
У порівнянні з пліткою, краснопірка воліє найбільш глухі місця, де можна сховатися від хижаків. Дрібна рибка мешкає ближче до берега і живе невеликими зграйками. Більша риба тримається в видаленні від берега, в заростях очерету.

Клювання красноперки навесні

Найрезультативнішим часом лову краснопірка є ранкові і передвечірні години. Причому, в надвечір'я час клює найбільш велика риба. У заростях очерету і очерету краснопірка ловиться весь день. Хорошим часом для вдалої риболовлі вважаються тихі похмурі дні.
Краснопірка бере приманку різко і напевно. Зазвичай вона притоплюється поплавок пару раз, занурює його або відводить убік. У будь-якому випадку слід негайно підсікати.

Снасті для лову краснопірка

Для вудіння цієї риби навесні краще використовувати звичайну поплавкову вудку з глухим оснащенням. Оскільки немає потреби в далекому закиданні, підійде вудилище довжиною 5 - 6 метрів.
Червоноперку ​​ловлять серед заростей водних рослин, тому її незручно виводити - доводиться тягти прямо через стебла торішнього очерету. Волосінь повинна бути досить потужною, діаметром 0,2 мм, бажано зеленого кольору.
Поплавок краще брати спортивний, вагою 1,5 грама, гачки - № 4 та № 5.

насадки

При лові краснопірка на вудку можна використовувати будь-яку насадку, в тому числі і тісто. Однак тваринна насадка буде більш краща, оскільки краще знайома рибі, надійно тримається на гачку і привертає більші особини.
Ранньою весною гарні традиційні насадки: черв'як (про те як правильно розводити і зберігати черв'яків читайте тут ) І мотиль, оскільки «меню» водойми не відрізняється особливою різноманітністю. Зголодніла за зиму риба охоче бере червоного гнойового хробака.
Відшукати гнойових черв'яків не складно - на будь-якому дачній ділянці або городі під старими парниками з сонячної сторони. Недалеко від водойми можна побачити уламки дощок або камені. Перевернувши їх, ви побачите червоних черв'яків.

прикормка

При лові красноперки хороші результати дає підгодівля - вона допомагає зібрати в купу розосереджену по водоймі рибу. Можна використовувати звичайну магазинну прикормку або приготувати її самостійно.
Для підгодовування підійдуть панірувальні сухарі, змішані з подрібненим макухою, пшеничним борошном і манкою . Найкраще підгодовувати невеликими порціями, не додаючи сильні ароматизатори.
Отже, щоб весняна ловля красноперки була успішною, необхідно дотримуватися кількох елементарних правил: вести себе обережно і тихо, правильно налаштувати снасті, приготувати ласу наживку і на ранковому світанку або ближче до вечора приступити до риболовлі.
Всі способи вудіння цієї риби надзвичайно цікаві і спортивні, рибалки знаходяться в постійному русі, в пошуку. Ловля красноперки емоційна і одночасно вимагає терпіння і витримки.

Статті в тему:

Ловля краснопірка на спінінг

Ловля краснопірка на бомбарду

Новости