Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Підводні камені All Inclusive

Напевно, ніхто в світі так гаряче не любить All Inclusive, що росіяни. Відправитися в Туреччину чи Єгипет по системі "все включено" - межа мріянь наших співвітчизників. І це зрозуміло: за відносно невелику суму ви отримуєте цілий пакет послуг, включаючи необмежений доступ до бару. Але є і підводні камені, непомітні на перший погляд. Напевно, ніхто в світі так гаряче не любить All Inclusive, що росіяни

Фото: AP

Якщо в Європі поняття All Inclusive укладається в певні рамки, то в країнах победней, начебто вже згаданих Туреччини і Єгипту, воно варіюється від готелю до готелю. Звичайно, загальні стандарти є, але десь вас попросять заплатити за користування пультом від телевізора і кондиціонера, а десь доведеться розщедритися за міні-бар, навіть якщо ви їм не користувалися, а просто відкрили. Пломбу зірвав - плати.

Як уникнути додаткових витрат? По-перше, вибираючи готель, потрібно точно з'ясувати, який саме All Inclusive вам пропонують.

Дивіться фоторепортаж: 10 обурливо дорогих готелів

Mini (soft) all inclusive - повний пансіон з напоями місцевого виробництва не тільки під час їжі, але в обмеженій кількості. ALL, Al (all inclusive) - все включено: крім сніданку, обіду і вечері вам запропонують полуденок, барбекю, легкі закуски між основними прийомами їжі і напої в необмеженій кількості. UAL, UAI (ultra aIl inclusive) - включено все вищеперелічене, тільки на більш високому рівні.

Як правило, проживання в готелі Ultra або іншого різновиду All Inclusive (а їх більш ніж достатньо: приставки найвищому ступені обмежені лише уявою господаря) включають декілька безкоштовних відвідувань хамама і сауни або ж косметичного кабінету. Якщо при готелі є SPA-комплекс, це може бути одна з його процедур - масаж або обгортання. Деякі готелі надають на прокат яхти або радують іншими безкоштовними водними розвагами.

Не полінуйтеся і на сайті самого готелю ознайомтеся з послугами, які надаються безкоштовно і за які з вас можуть взяти додаткові гроші. Це вже згадані пульти дистанційного керування, міні-бари і навіть інтернет, яким ви і не користувалися, а просто при заселенні в номер не відзначили пункт, що вихід в мережу вам не потрібен.

Азіатські країни грішать платними телеканалами. При перемиканні на такий канал, через якийсь час внизу з'являється напис, частіше - на місцевій мові, в якій мовиться, що за перегляд доведеться заплатити. Чи не помітили попередження - при виїзді отримаєте додатковий рахунок.

Їжа в готелях All Inclusive - розмова окрема. Зрозуміло, що, в'їжджаючи в тризірковий готель, не варто сподіватися, що там вас будуть годувати свіжими делікатесами, але якогось поваги все ж хочеться. Навіть в самий розпал сезону власники готелів примудряються пропхнути на шведський стіл плоди або недостиглі, або вже зіпсовані. Варто звертати особливу увагу на свіжість салатів і м'ясних страв. Від варіантів з майонезом, сметаною - краще взагалі відмовитися. З м'ясом теж потрібно бути дуже обережними - часто зіпсоване м'ясо активно присмачують спеціями, щоб відбити душок.

Крім того, All Inclusive позбавляє мандрівників можливості подивитися країну ... Логіка проста: якщо на території готелю "все є", навіщо тоді виходити за межі?

Для середньостатистичного туриста відпустку - це сніданок, пляж, обід, відпочинок в номері, пляж і вечерю. Екскурсії беруться рідко, а про те, щоб самостійно погуляти по місту, посидіти в маленьких місцевих кафе і просто перейнятися духом країни - навіть і мови бути не може.

Найцікавіші новини читайте на головній сторінці

Як уникнути додаткових витрат?
Логіка проста: якщо на території готелю "все є", навіщо тоді виходити за межі?

Новости