Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Авіаперевізники можуть різко посилити правила перевезення особистих речей в США

  1. Авіаперевізники можуть різко посилити правила перевезення особистих речей в США
  2. Правила перевезення особистих речей: чи можна брати літій-іонні батареї в літак

Головна » Новини »Авіаперевізники можуть різко посилити правила перевезення особистих речей в США

Авіаперевізники можуть різко посилити правила перевезення особистих речей в США

Федеральне управління цивільної авіації США розглядає можливість внести зміни в правила перевезення особистих речей літаками. Йдеться про можливу заборону перевозити ноутбуки та смартфони в багажних відділеннях літаків.

Це питання було винесено на обговорення форуму з авіабезпеки, який пройшов у Вашингтоні. Як відзначають фахівці з пожежної безпеки, літієві батареї, встановлені в смартфонах і ноутбуках, можуть стати причиною пожежі в багажному відділенні. При цьому сучасні системи пожежогасіння, що використовують спеціальний вогнезахисний газ, далеко не завжди можуть впоратися із загорянням.

Одна з причин швидкого поширення пожежі в багажному відділенні - це аерозольні балони, які пасажири зазвичай здають в багаж. Вони викликають різке збільшення інтенсивності горіння, при якому система придушення вогню виявляється безсила.

Поки фахівці з авіабезпеки не прийшли до єдиної думки, тому зміни в правила перевезення особистих речей в США поки вноситися не будуть. Але при цьому авіакомпаніям рекомендували провести спеціальні компанії, в ході яких буде розказано про потенційну небезпеку знаходження літій-іонних батарей в багажному відсіку. Якщо загоряння раптом станеться в салоні літака, то воно може бути легко нейтралізовано. А ось пожежа в багажному відсіку може призвести до катастрофи літака.

У США вже діє заборона на перевезення авіатранспортом сігвеях і ховебордов - як в багажі, так і в ручній поклажі.

Правила перевезення особистих речей: чи можна брати літій-іонні батареї в літак

Правила перевезення особистих речей, які регулюють порядок транспортування літій-іонних батарей, діють з 1 січня 2016 року. Ними встановлено, що авіаперевезення небезпечних вантажів , До яких відносяться літієві батареї, заборонена в багажних відсіках пасажирських літаків.

При цьому дозволено перевезення літій-іонний акумуляторів, які є або частиною пристрою, або встановлені в нього за умови, що їх ємність не перевищує 100 Вт / год. Для перевезення літій-іонних акумуляторів, потужність яких становить 100 - 160 Вт / год, необхідно отримати спеціальний дозвіл авіаперевізника.

Правила перевезення особистих речей забороняють провозити запасні (тобто не встановлені в пристрій) літій-іонні акумулятори в багажному відділенні. Пасажир зобов'язаний взяти їх з собою в салон, але при цьому одному пасажиру дозволено перевозити не більше 2-х запасних акумуляторів (батарей). При цьому запасні батареї повинні бути упаковані таким чином, щоб повністю виключити можливість короткого замикання.

Батареї, що мають підвищений вміст літію, можуть перевозитися тільки з дотриманням правил перевезення небезпечних вантажів , Встановлених IATA.

Є питання?

Отримайте детальну консультацію прямо зараз по телефону або замовте зворотний дзвінок

Телефонуйте:

+38 (044) 490-49-12
+38 (044) 499-62-28
+38 (044) 351-64-68
+38 (050) 367-97-07
+38 (067) 343-49-88

Дізнайтеся тариф

на перевезення вашого вантажу

Є питання?

Новости