Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: BP зловили на "Фотошопі": що летить вертоліт знімали на землі. Найгучніші промахи ретушерів

Нафтову компанію BP викрили в підробці фотографії, пов'язаної з ліквідацією витоку нафти в Мексиканській затоці, пише газета The Washington Post. Факт підробки за допомогою програми Photoshop переконливо доведено в популярному американському блозі Gawker
Наприклад, з лівого верхнього кута фотографії автори забули прибрати фрагмент башти авіадиспетчерів. Недбала робота з "Фотошопом" залишила білі плями навколо фігури пілота.
Компанія представила вид з кабіни вертольота на судна, що розташувалися на водній гладі навколо місця протікання нафти в Мексиканській затоці

Нафтову компанію BP викрили в підробці фотографії, пов'язаної з ліквідацією витоку нафти в Мексиканській затоці, пише газета The Washington Post . Факт підробки за допомогою програми "Фотошоп" переконливо доведено в популярному американському блозі Gawker .

Компанія представила вид з кабіни вертольота на судна, що розташувалися на водній гладі навколо місця протікання нафти в Мексиканській затоці. Недосвідченому глядачеві здається, ніби вертоліт висить в повітрі над океаном. Але при більш уважному розгляді виявляється, що знімок був зроблений в кабіні вертольота, коли той зовсім не ширяв у повітрі, а стояв на палубі судна.

Наприклад, з лівого верхнього кута фотографії автори забули прибрати фрагмент башти авіадиспетчерів. Недбала робота з "Фотошопом" залишила білі плями навколо фігури пілота. Крім того, колір морської води підозріло світліше в місцях, безпосередньо прилеглих до його силуету.

- Найгучніші промахи з "Фотошопом"

Ну а користувачі, які розбираються в пілотуванні вертольотів, прочитали на приладовій кабіні, що у вертольота відкриті двері і спущений трап, а його шасі закріплено стоянковим гальмом. На листку паперу, який тримає в руці пілот, - список дій, які необхідно провести перед зльотом. Навіщо б йому знадобився цей список, коли вертоліт вже в повітрі?

Представник BP Скотт Дін відправив газеті оригінал знімка. З'ясувалося, що вертоліт стояв на борту одного з судів, тому вид океану, загалом, відповідає дійсності. Але фотограф, що працює на BP за контрактом, замінив край вертолітної палуби на вигляд морської води, а також трохи "пограв" з квітами. Ось, власне, і все, виправдовуються в компанії.

Хоча ці зміни виявилися незначними, вони викликали бурю обурення, особливо в період, коли BP, яка влаштувала грандіозну екологічну катастрофу, намагається переконати суспільство в тому, що проводить чесну інформаційну політику.

Це не перший подібний прокол BP. Наприклад, коли компанія опублікувала зображення свого кризового центру в Х'юстоні, їй здалося недоречним демонструвати, що деякі монітори для спостереження за свердловиною, що вибухнула погашені, хоча в дійсності це звичайна справа і ніякого криміналу в цьому немає. Але все ж при підготовці фотографії на ці порожні монітори наклали знімки, виконані підводними апаратами.

На фотографії, що зображає технічних працівників перед великим порожнім екраном, для цього екрану теж підібрали зображення. Випадок з цим екраном знову ж таки пояснив містер Дін: в оригіналі екран просто виглядає білим через невдалий світловий контраст з обстановкою кімнати, так що фотограф всього лише допоміг проявитися на фотографії зображенню, яке в дійсності проектувалося на екран. Дін також пообіцяв видалити спірні фотографії з сайту компанії.

Найгучніші промахи з "Фотошопом"

Британська газета The Daily Telegraph зібрала найвідоміші спроби підробки фотографій, які були викриті.

На першому місці йде та сама диспетчерська BP - на оригінальних знімках видно, що два монітори не працюють. Але в компанії цього посоромилися і заповнили відключені екрани зображеннями. Мабуть, краще б вони цього не робили, тому що тепер над невдалими менеджерами сміються: а чи не ці чи зображення були спочатку на екранах? Раптом публіку знову обманюють?

Іран довів, що є високотехнологічною державою: там освоїли не тільки ракети, а й комп'ютерні редактори зображень. Тому невдачі при запуску ракет (одна не злетів ) Вартові Ісламської революції вирішили приховати не дуже вдалим застосуванням ретуші, показавши, що ракета, як ні в чому не бувало, злітає разом з іншими.

Компанія Microsoft в Польщі зганьбитися, коли на сайті місцевого відділення розмістили фотографію, що зображає трьох співробітників компанії. Фотографія спочатку явно була підготовлена ​​для США, тому там, в кращих традиціях політкоректності, між азіатом і білою жінкою сидить негр . Але полякам демонструвати расову різноманіття ні до чого, вирішили в компанії і замінили негра на білого , Акуратно помістивши на його плечі іншу голову. Але про чорну руку ретушери забули ... Блогери іронізували, що Microsoft намагається догодити всім клієнтам, запропонувавши їм людини зі світлим обличчям і темними руками.

Міністр культури Великої Британії Френк Пёрнелл запізнився на захід, і його учасники сфотографувалися без нього. Що поробиш - довелося відзначитися на фотографії заочно, приставивши свій портрет на повний зріст до присутніх. І це був той же міністр, який громив телерадіокорпорацию BBC за "нечесні прийоми"!

Нарешті, китайський фотограф, прагнучи довести, що високогірна залізниця Цинхай-Тибет не шкодить природі, примостив на фотографію з поїздом особини місцевих антилоп і навіть був нагороджений за це, пише The Guardian .

Помилки невдалих майстрів зібрані також на таких сайтах, як Photoshop Disasters і Photoshop Mistakes .

Навіщо б йому знадобився цей список, коли вертоліт вже в повітрі?
Раптом публіку знову обманюють?

Новости