Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож через всю Австрію на машині - 9 етап

  1. Етап 9: З Долини Вахау до Відня
  2. Чим зайнятися:
  3. Де поїсти:
  4. Де зупинитися:

Етап 9: З Долини Вахау до Відня


Вахау - Відень: 85 км

Відень знаходиться всього в годині їзди від Вахау. З траси В3 з'їжджайте на S5, потім слідуйте по A22 / E49 / E59 до вулиці Donaukanal Street / Spittelauer Laende. За D227 уздовж Дунайського каналу ви доберетеся до центру Відня .

Машина знадобиться вам для коротких вилазок в Бургенланд або сусідні міста. Якщо ви не плануєте виїжджати з міста, то автомобіль вам навряд чи стане в нагоді. Центр міста спроектований для пішоходів, а відмінна транспортна система дозволяє пересуватися між районами швидко і зручно.

Центр міста спроектований для пішоходів, а відмінна транспортна система дозволяє пересуватися між районами швидко і зручно

Більшість пам'яток розташовані в першому районі міста. Це імператорський палац Хофбург, Іспанська школа верхової їзди, собор Святого Стефана. Бульвар Рінгштрассе, як московське Садове кільце, оточує центр міста. Він був побудований на місці існувала тут колись міської стіни. Тут знаходяться одні з найкрасивіших будівель Відня - Віденська опера, Парламент, Музей історії мистецтв. Побачити їх все можна з вікна трамвая, що курсує по Рінгштрассе.

Побачити їх все можна з вікна трамвая, що курсує по Рінгштрассе

Виберіть час для відвідування палацу Бельведер, який є сьогодні прекрасною скарбницею мистецтв. У Верхньому Бельведері «зібралися» представники австрійського мистецтва Егон Шиле, Оскар Кокошка та Густав Клімт, французькі імпресіоністи і відомі скульптори. У Нижньому Бельведері, в житлових апартаментах принца і прийомних залах, де збереглася оригінальна обстановка і оздоблення фресками і ліпними барельєфами, як і кілька століть тому, панує аристократичний дух і атмосфера королівського шику. В альпійському парку, що розділяє Бельведер на дві частини, живуть музи і сфінкси, дзюрчать струмки, шумлять фонтани, одним словом, «кипить» звична палацова життя.

В альпійському парку, що розділяє Бельведер на дві частини, живуть музи і сфінкси, дзюрчать струмки, шумлять фонтани, одним словом, «кипить» звична палацова життя

Ще один віденський палац, який не можна обійти увагою - Шенбрунн. Примітні не тільки розкішні інтер'єри цієї резиденції австрійських імператорів, а й палацовий парк.

На території парку Шенбрунна в садах б'ють фонтани, квітнуть дерева, розпускаються квіти. Влітку палацовий театр запрошує на концерти під відкритим небом. Якщо у вас є час, походіть по лабіринту з живоплотів, загляньте в Пальмовий будиночок або Японський сад, погодуйте мешканців одного з найстаріших зоопарків або послухайте воркування австрійських голубів, зайдіть на виставку карет і екіпажів або спечіть справжнісінький штрудель. А потім присядьте і відпочиньте - в колишньому обідньому залі в павільйоні Глорієтта сьогодні працює кафе з оглядовою терасою, адже королівські особи знали толк в красивих видах.

Щоб по-справжньому познайомитися з Віднем, треба перейнятися її настроєм і традиціями, наприклад, приділити час неспішним маленьких радощів. Зробіть перерву і випийте чашку кави з тістечком в одній із знаменитих віденських кав'ярень, проведіть вечір в хойрігерів (винної таверні), пробуючи місцеві вина, або прогуляйтеся серед прилавків фермерського ринку, перекушуючи на ходу смачними домашніми ласощами.

Чим зайнятися:

За Відні потрібно ходити пішки. Майже всі пам'ятки знаходяться в пішій доступності від Собору Св. Стефана у самому серці міста. Відень - ще й один з найзеленіших міст Європи. Тут безліч красивих парків, садів і навіть виноградників. Загалом, надягайте зручне взуття і приготуйтеся до довгих прогулянок.

Де поїсти:

Автентичну віденську кухню пробуйте в так званому байзле (типовому віденському бістро). В основному, всі вони мають чудові відгуки, але наш улюбленець - Gasthaus Poeschl - по-домашньому затишний заклад, заховане в провулках поруч з вулицею Кертнерштрассе.

Де зупинитися:

Відень пропонує величезну кількість варіантів проживання на будь-який смак і гаманець.

Якщо ви шукаєте щось незвичайне, то ось пара варіантів:

25hours Hotel - молодіжний, дизайнерський, але при цьому дуже комфортний готель з популярним модним баром на даху і дуже смачними сніданками.

Grätzlhotel - стильно обставлені кімнати в колишніх комерційних приміщеннях на перших поверхах. Відчуйте себе вінцями!

Подорож через Австрію на машині - 1-2 етапи
https://www.skisport.ru/news/alpine/94356/
Подорож через Австрію на машині - 3 етап
https://www.skisport.ru/news/alpine/94419/

Подорож через Австрію на машині - 4 етап
https://www.skisport.ru/news/alpine/94420/

Подорож через Австрію на машині - 5 етап

https://www.skisport.ru/news/alpine/94421/

Подорож через Австрію на машині - 6 етап

https://www.skisport.ru/news/alpine/94422/

Подорож через Австрію на машині - 7 етап

https://www.skisport.ru/news/alpine/94423/

Подорож через Австрію на машині - 8 етап

https://www.skisport.ru/news/alpine/94424/

джерело: https://www.austria.info/ru

Новости