Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди українці поїдуть на травневі?

Цього року туристичні потоки на травневі свята зросли на третину в порівнянні з 2017 роком Цього року туристичні потоки на травневі свята зросли на третину в порівнянні з 2017 роком. Однією з причин стало введення «безвіза» з країнами ЄС. Так, багато українців подорожують до Європи навіть не з туроператорами, а самостійно спланувавши подорож.

Після країн Європи за популярністю йдуть: Єгипет , Туреччина і ОАЕ, повідомляє НВ з посиланням на слова керівника центру розвитку туризму України Володимира Царука.

Крім того, користується попитом і екзотичний відпочинок. Зокрема відпочиваючі бронюють тури в Індію, Маврикій і Мальдіви.

Однак найбільшою популярністю все ж користуються автобусні тури до Європи. Так, на травневі свята бажаючі відвідати західні країни найбільше цікавилися подорожами в Прагу, Будапешт і Відень. Українські туристи бажають відвідати за чотири дні якомога більше міст, не взявши додаткової відпустки.

Причина популярності Євротуру ще й у відносно невисокою їх вартості. Так, подорож до Праги та Відня буде коштувати трохи більше 200 євро. Тур Будапешт - Відень обійдеться в 140-160 євро. Про це розповів один з організаторів комплексних автобусних подорожей. Стартова ціна на відвідування Праги - 50 євро, але до неї додаються ще й витрати на страхування, туристичні збори і обов'язкові екскурсії. Проте, вікенд в українських містах буде коштувати не набагато дешевше.

Версія для друку

Новости