Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок з дітьми самостоятельно.Венскій торт Захер (Sacher) - рецепт і історія

пам'ятки Відня   - це не тільки палаци і собори пам'ятки Відня - це не тільки палаци і собори. Справжньою візитною карткою австрійської столиці є її солодощі, і при поїздці до Відня з дитиною ви ніяк не обійдетеся без їх «ретельного вивчення». Яблучний штрудель і гермкнёдль (пишна солодка булочка з повидлом), зацукровані фіалки - улюблені ласощі імператриці Сіссі, незліченні види цукерок і тістечок, ну і звичайно - віденський торт Захер.

Шоколадний торт Захер (Sacher), названий на честь його винахідника Франца Захера - це гіркий шоколад і ніжний бісквіт в поєднанні з кислинкою абрикоса, чудове поєднання розкішного смаку, втілене в життя талановитим віденським кондитером Шоколадний торт Захер (Sacher), названий на честь його винахідника Франца Захера - це гіркий шоколад і ніжний бісквіт в поєднанні з кислинкою абрикоса, чудове поєднання розкішного смаку, втілене в життя талановитим віденським кондитером.

З походженням торта пов'язана не легенда, а цілком реальна історія. У 1832 році нікому невідомий 16-річний хлопчина Франц Захер, що проходив навчання на кухні австрійського міністра закордонних справ, замінив хворого шеф-кухаря, приготувавши новий незвичайний десерт для чиновника і його знатних гостей. Так з'явився чудовий шоколадний торт Франца Захера, який увійшов згодом в історію кулінарного мистецтва.
Після закінчення навчання Франц Захер працював у інших аристократів Будапешта і Прессбурзі. А в 1848 році він повернувся до Відня і відкрив свій магазин делікатесів і вин.
З винаходом Франца Захера пов'язаний відомий судовий процес, який поклав початок суперечкам навколо «оригінального» рецепта торта.

Старший син Захера, Едуард, що продовжив справу батька, отримав освіту кондитера і шоколатьє в знаменитій віденській кондитерській «Демель» Старший син Захера, Едуард, що продовжив справу батька, отримав освіту кондитера і шоколатьє в знаменитій віденській кондитерській «Демель». Під час свого навчання він дещо змінив рецепт приготування торта - саме таким ми знаємо його зараз. Спочатку торт продавався в «Демель», а пізніше - в заснованому Едуардом в 1876 році готелі «Захер».

Після смерті вдови Едуарда Захера Анни і банкрутства готелю в 1934 році, їх син, теж Едуард Захер, продав оригінальний рецепт торта «Демель» і сам перейшов туди працювати. А в 1838 році нові господарі готелю «Захер» зареєстрували торгову марку Original Sacher-Torte, і стали не тільки подавати торт своїм постояльцям, але і виготовляти їх на продаж.

З цього моменту почалися багаторічні судові тяжби між «Демель» і готелем «Захер» з приводу рецепта торта і права на назву З цього моменту почалися багаторічні судові тяжби між «Демель» і готелем «Захер» з приводу рецепта торта і права на назву. До згоди сторони дійшли тільки в 1963 році. Тепер торти готелю «Захер» виготовляються з круглої шоколадної медаллю Original Sacher-Torte, а демелевскіе торти прикрашаються трикутної медаллю Eduard Sacher-Torte. А відмінність у рецептурі цих двох тортів полягає в кількості прошарків абрикосового конфітюру - торти готелю «Захер» розрізають по горизонталі і промазиваются конфитюром, а в кондитерській «Демель» конфітюр укладають тільки зверху перед заливкою його глазур'ю.

У наш час торти Захера подорожують по всьому світу в спеціальних дерев'яних коробках, які не черствея протягом двох тижнів У наш час торти Захера подорожують по всьому світу в спеціальних дерев'яних коробках, які не черствея протягом двох тижнів. Торт можна купити навіть в інтернет-магазині - http://shop.sacher.com/

А найкраще відправитися до Відня і покуштувати найсвіжішого торта в одному з відомих кафе з аристократичними інтер'єрами і багатою історією. Будьте готові до того, що вам може доведеться постояти в черзі на вхід.

Кафе Demel:
сайт www.demel.at
Адреса: Kohlmarkt 14
Години роботи: 10.00 - 19.00 щоденно

кафе Sacher   Сайт: http://www кафе Sacher
Сайт: http://www.sacher.com/en-cafe-vienna.htm
Адреса: Philharmonikerstrasse 4 (орієнтир - за будівлею Віденської Опери)
Години роботи: 8.30 - 24.00 щодня

Втім, рецепт прекрасного торта не є секретом. І його приготування абсолютно реально в домашніх умовах.

Віденський торт Захер - рецепт
Для приготування торта Захер вам знадобиться:
90 г темного шоколаду, 170 г вершкового масла, 150 г цукру, 150 г борошна, 6 яєць, 1 ст.ложка коньяку, 2-3 ч.ложки розпушувача, ванілін, 35 г какао, 50 г мигдалю, 200 г абрикосового джему
глазур:
140 г темного шоколаду, 3-4 ст.л. молока, 10-15 г вершкового масла

Збийте розм'якшене вершкове масло з 50 г цукру Збийте розм'якшене вершкове масло з 50 г цукру. Шоколад розтопіть на водяній бані, і коли він охолоне, влийте до збитого масла.
Додайте в суміш ванілін, коньяк і гарненько розмішайте. Продовжуючи розмішувати, вбийте по одному жовтки. Збийте все міксером до отримання однорідної маси.
Мигдаль очистіть від шкірки і подрібніть за допомогою блендера.
Просійте борошно і перемішайте її з какао і розпушувачем.
Охолоджені білки збийте з 100 цукру до отримання стійкої піни.
Частина білків викладіть в шоколадно-масляну суміш, висипте борошно з какао і розпушувачем, додайте подрібнений мигдаль і акуратно все перемішати. В кінці додайте решту білків.
Тісто викладіть в змащену маслом роз'ємну форму, і випікайте бісквіт 40-60 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Готовий корж вийміть з форми і дайте йому відлежатися не менше 8 годин.
Потім корж потрібно розрізати по горизонталі на 2 частини і змастити зверху і з усіх боків теплим абрикосовим джемом.
приготування глазурі
Шоколад розтопіть на водяній бані. Додайте молоко і добре перемішайте. В кінці покладіть вершкове масло і ще раз розмішайте до однорідної консистенції.
Дайте глазурі охолонути. І потім змастіть шоколадом верх і боки торта.
Зверху прикрасьте торт написом або візерунком за допомогою кондитерського мішка. Смачного!

Новости