Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок з дітьми самостоятельно.Рінг (кільце бульварів) у Відні та екскурсійний трамвай по Рингу

Пізнавальним пригодою в столиці Австрії для вас і ваших дітей буде поїздка на трамваї або просто прогулянка по Рингу (Ringstrasse), «кільцевої вулиці», що оперізує центральний історичний район міста Пізнавальним пригодою в столиці Австрії для вас і ваших дітей буде поїздка на трамваї або просто прогулянка по Рингу (Ringstrasse), «кільцевої вулиці», що оперізує центральний історичний район міста. Вулиця має форму підкови, кінці якої виходять на Донауканал (Дунайський канал), і набережна каналу - набережна Франца-Йосипа - як би замикає кільце Рингу.

Форма Рингу склалася історично. Після приєднання передмість Відня до міста 1850 року, старі міські стіни XIII століття стали перешкодою руху всередині міста. Тоді перед різдвом 1857р. імператор Франц Йозеф I своїм декретом постановив знести середньовічні стіни і прокласти новий розкішний бульвар. Рінгштрассе довжиною 6,5 км і шириною 57 м була відкрита в 1865р.

Зараз Ринг виглядає практично так само, як і після завершення будівництва. Уздовж вулиці розташовується безліч величних будівель. А між будівлями розбиті численні парки.
У будівництві брало участь багато архітекторів, кожен з яких хотів перевершити один одного в неповторності. Як результат - розкритиковане в той час змішання стилів, що стало в результаті візитною карткою Відня.

На практиці робити це зручно в екскурсійному трамваї Vienna Tram Ring - жовтому трамваї, який точно за розкладом ходить по внутрішній стороні кільця На практиці робити це зручно в екскурсійному трамваї Vienna Tram Ring - жовтому трамваї, який точно за розкладом ходить по внутрішній стороні кільця. Його 13 зупинок з'єднують всі основні визначні пам'ятки, входити і виходити можна на будь-якій зупинці. Мультимедійний пристрій в трамваї під час поїздки дає коментарі, в тому числі є російська мова.
Екскурсійний трамвай Vienna Tram Ring курсує щодня з 10 до 18 годин (в липні-серпні до 19) з інтервалом в 30 хвилин. Дізнатися зупинки ви можете по жовтому колі з курсивною заголовної R в центрі.

Отже, почнемо знайомство з деякими пам'ятками Рінгштрассе.

Ратуша (Rathaus)   Будівництво нової Віденської ратуші замість старої, яка була вже занадто мала для розрослася територіально і демографічно Відня, почалося в 1873р Ратуша (Rathaus)
Будівництво нової Віденської ратуші замість старої, яка була вже занадто мала для розрослася територіально і демографічно Відня, почалося в 1873р. і тривало 10 років.
Стиль будівлі, як і багатьох інших на Рінгштрассе, еклектичний. Фасад і вежа нагадують швидше фламандські готичні ратуші, а сім дворів споруди надають йому вид палацу в стилі бароко.

Площа ратуші становить 113 тис. Кв.м., в ньому тисячу п'ятсот сімдесят п'ять приміщенні і більше 2000 вікон.
У центрі будівлі над терасою височить головна вежа висотою 98 м, по обидва боки якої розташовано ще чотири вежі. Якщо піднятися на платформу на шпилі центральної вежі, відкриється прекрасний вид на місто. Вершина вежі прикрашена залізної фігурою зберігача ратуші - лицаря в обладунках «Ратхаусмана» (нім. Rathausmann) висотою 3,5 м.

У будівлі розташовуються муніципалітет міста, проходять засідання парламенту землі Австрії - ландтагу. Крім того, в залах ратуші проходять виставки, концерти, бали - всього на рік близько 800 заходів.

Вашим дітям обов'язково сподобається прогулянка по чудовому парку перед Ратушею. Цей парк в англійському стилі прикрашений фонтанами і скульптурами відомих австрійців, серед яких Йозеф Ланнер і Йоханн Штраус-батько.

А якщо ви потрапите з дітьми в різдвяну Відень , То на площі перед Ратушею побачите незмінний атрибут свята - величезну різдвяну ялинку, а поруч одну з кращих ярмарків. У самій Ратуші для дітей проводяться майстер-класи з випікання різдвяних пряників і іншим ремеслам.
Влітку ж тут проходять театральні фестивалі, а також виступають циркові артисти.

Парламент (Parlament)   Будівля австрійського парламенту - одне з найкрасивіших і неповторних в плані архітектури будівель Рінгштрассе Парламент (Parlament)
Будівля австрійського парламенту - одне з найкрасивіших і неповторних в плані архітектури будівель Рінгштрассе. Будинок побудований в 1874-1883 рр. в стилі неогрек за проектом Теофіля фон Хансена.
Як і оперний театр Відня, будівля Парламенту також було сильно зруйновано під час Другої світової війни. Велика частина його інтер'єру була відновлена ​​1955-1956 рр.
До 1918р тут розташовувалася Палата депутатів двоєдиної монархії Австро-Угорщини. Потім аж до теперішнього моменту тут стали проходити засідання федерального і національного рад парламенту Австрії. Також в будівлі парламенту проходять важливі державні церемонії.

Одна з головних визначних пам'яток будівлі віденського парламенту - фонтан «Афіна-Паллада", виконаний в період з 1893 по 1902 рік скульптором Карлом Кундманном.

Знайдіть час відвідати з дітьми цей прекрасний туристичний об'єкт - будівлю парламенту, як і його бічні флігелі відкриті для відвідування туристами.

Віденська опера (Staatsoper)   Віденська опера - мабуть, найвідоміший у Відні будівлю Віденська опера (Staatsoper)
Віденська опера - мабуть, найвідоміший у Відні будівлю. За рішенням імператора Франца-Йосипа авторами проекту по його будівництву стали архітектори Едуард ван дер Нюль і Аугуст Зікардсбург. Чудовий будинок було відкрито в 1869р. оперою Моцарта «Дон Жуан».
У роки Другої світової війни будівля театру сильно постраждало: сцена, зал для глядачів, декорації і реквізит до 120 операм були повністю знищені. Відновлення його було розпочато в післявоєнні роки і закінчилося в 1955р. Тоді театр був відкритий знову оперою Бетховена «Fidelio». Для тих, хто не зміг придбати квитки на прем'єру, музика звучала з спеціально встановлених динаміків.

Віденська опера є одним з найбільших центрів музичної культури світу. А щорічно проводяться тут Віденські бали занесені в список ЮНЕСКО культурної спадщини Австрії.

Міський парк (Stadtpark)   Найвідоміший парк Рингу - Штадтпарк (міський парк) Міський парк (Stadtpark)
Найвідоміший парк Рингу - Штадтпарк (міський парк). Цей чудовий парк, як і парк перед міською ратушею, був розбитий садівником Рудольфом Зібек в англійському стилі за проектом архітектора Йозефа Зеллені.
Спочатку парк виник на лівому березі річки Відня. Відкриття його відбулося в 1862р. Через рік на правому березі був розбитий парк для дітей, пов'язаний з основним парком залізним мостом Кароліненбрюке.

Міський парк - прекрасне місце для відпочинку і прогулянки з дітьми. Тут, як у ніякому іншому парку Відня, можна побачити велику кількість скульптур, серед яких пам'ятники знаменитим композиторам Австрії - «королю вальсу» Штрауса, Франца Шуберта, Роберту Штольцу, Францу Леар.

Зручне розташування, романтична атмосфера, свіже повітря зробили парк вкрай популярним серед місцевих жителів і гостей міста.

Новости