Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віденський зоопарк Шенбрунн (Tiergarten Schönbrunn)

  1. Зоопарк Шенбрунн - зоопарк, розташований в центрі палацового парку Шенбрунн, площа якого становить...
  2. Вартість квитків
  3. Час роботи Будинок пустелі
  4. Входи в зоопарк
  5. Адреса зоопарку:
  6. Як дістатися

Зоопарк Шенбрунн - зоопарк, розташований в центрі палацового парку Шенбрунн, площа якого становить 160 гектарів. Сам зоопарк займає площу в 17 гектарів і містить близько 8500 тварин. Тут представлено понад 700 видів тварин (включаючи безхребетних, наприклад мурах, павуків, медуз і т. Д.).

У сам зоопарк ми вирішили зайти після прогулянки по парку, і провели там ні багато ні мало 4 години, все ніяк не могли піти 🙂

На наше щастя, черги не було, тому ми без проблем купили квитки, взяли карту зоопарку і пішли його оглядати ... На карті зоопарку можна побачити як план зоопарку, так і час годівлі тварин.

Зоопарк великий і цікавий, тому якщо час дозволяє, то краще запланувати поїздку на цілий день.

У ньому все продумано до дрібниць: починаючи від організації маршрутів для відвідувачів і закінчуючи зонуванням, всі вольєри в зоопарку багаторівневі, тому на тварин можна подивитися на вулиці, а якщо вони сховалися, то вийде розглянути їх, потрапивши в критий павільйон.

У кожної зони тварин представлений пізнавальний матеріал: величезна кількість інтерактиву з табличками (можна натискати кнопочки, подивитися в підзорну трубу і т.д.), багато різних атракціонів-інсталяцій (про бджіл, геконів), невеликі розваги для малюків: дитячі майданчики , підвісні проходи, криті павільйони, скульптури тварин і ін. На території зоопарку багато питних фонтанчиків - порятунок в спеку! 🙂

У віденському зоопарку можна зустріти величезну кількість різних тварин: від таких великих звірів, як носороги, слони, жирафи до маленьких комах (деяких - складно відрізнити від травинки), і всього цього різноманітного тваринного світу створені комфортні умови для існування.

Особливе враження на нас справив тропічний будинок (Rainforest House - Tropical Rainstorm): він вбудований в природну скелю і має два яруси (ліфт возить відвідувачів з першого на другий ярус).

Крім цього, атмосфера в ньому максимально наближена до реальних вологим тропічним лісам: зарості, дерева, водоспади, струмки і т.д. Там же, поряд з різними пташками, можна побачити величезних криланами. А в одній кімнаті Ви опинитеся оточеними кажанами - страшно, але здорово! 🙂

Зоопарк частково розташований на рівному місці, частково на пагорбі, тому варто надіти зручне взуття. На вершині пагорба можна побачити: курей, кролів, кіз, корів і ін. Також там розташований сувенірний магазин і невелике кафе.

З самого ж пагорба відкривається чудова панорама Відня.

Поруч з білими ведмедями можна помилуватися пінгвінами і морськими котиками. За прозорою стіною цікаво спостерігати як плавають у воді бегемоти, тюлені, пінгвіни.

Перед відвідуванням зоопарку радимо ознайомитися з розкладом годування звірів . Ми випадково потрапили на годівлю морського лева, з цього зроблено цілу виставу: цікаво не тільки дітям, а й дорослим! 🙂

Що стосується коали, то це - сонний ведмедик ...

Також ми побачили малу (червону) панду, на вигляд - дуже миле створіння. Для неї обладнаний окремий сектор, в якому вона відпочивала і грала.

Ми обійшли майже весь парк, але найбільше нам хотілося побачити чорно-білих панд, можна сказати, заради цього і приїхали 🙂 Але, прийшовши до вольєрів, побачили їх мирно спали на деревах. На щастя, трохи пізніше, вони трохи розворушилися 🙂

На території зоопарку, в окремому приміщенні, є ще і цікавий океанаріум зі скляним тунелем, а поруч гуляють фламінго.

Якщо говорити про мінуси, то на момент відвідування було жахливо жарко (вище +32), тому багато тварин були досить-таки мляві, спали або ховалися від спеки.

Корисна інформація

  • У зоопарку є як намети-закусочні для швидкого перекусу, так і різні кафе і ресторани з фірмовими стравами. Ресторан в готелі Tirolergarten і паркове кафе Landtmann's Parkcafé можна відвідати, чи не прибрати вхідний квиток до зоопарку. Для інших закладів такий квиток необхідний. Якщо Ви перебуваєте на території зоопарку, але хочете вийти і перекусити за його межами, наприклад в готелі Tirolergarten або в кафе Landtmann's Parcafé, зверніться в одну з трьох кас і поставте штамп, щоб потім повернутися в зоопарк. Подивитися список кафе і ресторанів .
  • З середини березня по кінець жовтня в зоопарку Шенбрунн функціонує панорамний дорога. На поїзді можна піднятися від історичної частини парку до Тирольского двору, також він підвозить відвідувачів палацового парку до входів в зоопарк. Один поїзд курсує в зоопарку між Імператорським павільйоном і тірольські двором. Три потяги їздять по території палацового парку і зупиняються у всіх пам'яток.
  • Також Ви можете взяти напрокат спеціальні візки для дітей (їх близько 30 шт.). Пункт прокату розташований близько вольєра з гепардами, і вартість становить 2 євро. З листопада по березень пункт прокату візків працює тільки по вихідних і святкових днях, і під час віденських шкільних канікул. В інші місяці пункт прокату працює щодня.
  • Крім того, на головному вході в зоопарк, на цокольному поверсі інформаційного центру, знаходяться безкоштовні замикаються камери схову (заставу 1 євро). В інформаційному центрі можна залишати дитячі коляски, самокати та велосипеди.
  • У зоопарку є 2 зоомагазину і додаткові мобільні стійки. Тут Ви знайдете м'які іграшки, книги, дитячий одяг і сувеніри. У магазин на виході Гітцінг (Hietzing) також можна пройти зовні, чи не прибрати вхідний квиток до зоопарку. Магазин відкритий щодня з 10:00.
  • У всіх касах зоопарку, магазинах, кафе і ресторанах до оплати приймаються платіжні та кредитні картки Amex, DC, Visa і Mastercard. У зоопарку немає банкоматів.
  • На території зоопарку розташовано 9 колодязів з питною водою з віденських високогірних джерел. Вони відзначені на плані зоопарку. Взимку колодязі не функціонують. В умивальниках всіх туалетів вода також придатна для пиття.

Вартість квитків

На людини на групи від 10 осіб Дорослі € 18,50 € 16,50 Діти та підлітки € 9, - € 8, - люди з обмеженими можливостями (від 50%) € 9, - € 8, - Діти до 6 років безкоштовно безкоштовно

Крім того, можна купити квитки онлайн , Щоб уникнути очікування в черзі перед касою. Також існують комбіновані квитки: "Зоопарк Шенбрунн і Віденське колесо огляду" і "Зоопарк, Пальмова оранжерея і Пустельний павільйон Шенбрунн"

Час роботи зоопарку

Відкритий щодня з 9:00 - 365 днів в році, включаючи свята. Годинники закриття залежать від пори року і варіюються між 16:30 і 18:30. За півгодини до закінчення часу відвідування впускають останнього відвідувача і закривається каса.

Січень 9: 00-16: 30 Лютий 9: 00-17: 00 Березень 9: 00-17: 30 Апрель-Вересень 9: 00-18: 30 жовтня (до кінця літнього часу) 9: 00-17: 30 Листопад- Грудень 9: 00-16: 30

Павільйон акваріумів та тераріумів a також Тірольський будинок закриваються одночасно із закінченням часу відвідування зоопарку, пташиний павільйон - за годину, всі інші звіринці - за півгодини.

Час роботи Будинок пустелі

Січень-квітень 9: 00-17: 00 Травень-Вересень 9: 00-18: 00 Октябрь-Грудень 9: 00-17: 00

Для дітей молодше 14 років вхід дозволений тільки в супроводі дорослих. У палацовий парк і, таким чином, в зоопарк забороняється брати з собою собак.

Входи в зоопарк

У зоопарк Шенбрунн можна пройти через три входи.

Головний вхід Гітцінг (Hietzing) розташований недалеко від станції метро «Гітцінг» лінії U4 метрополітену. Увійдіть в палацовий парк через Хітцінгскіе ворота і слідуйте по дорозі між павільйоном пальм і павільйоном пустелі.

Вхід Тірольський двір (Tirolerhof) розташований біля безкоштовної парковки на вулиці Зекендорф-Гудент-Век (Seckendorff-Gudent-Weg). Він знаходиться на одній висоті з павільйоном Глорієтта всього в 5 хвилинах ходьби від нього.

Вхід Нептун (Neptun) розташований в палацовому парку Шенбрунн з боку палацу біля фонтану «Нептун».

Адреса зоопарку:

Maxingstraße 13b, 1130 Wien

GPS: 48.182115 16.302806

Як дістатися

  • громадським транспортом

Якщо ви добираєтеся за допомогою громадського транспорту, скористайтеся наступними маршрутами:
лінія метрополітену U4: станція Гітцінг (Hietzing)
трамваї: 10, 58, 60;
автобуси: 10A, 51A, 56A, 56B, 58A.

Якщо ви добираєтеся на автомобілі, можна скористатися однією з двох перехоплюючих парковок, які перебувають за кілька станцій метрополітену від зоопарку, або паркуванням.

При використанні навігатора просто вкажіть в ньому цю адресу: Seckendorff-Gudent-Weg, 1130 Wien

На вулиці Зекендорф-Гудент-Век (Seckendorff-Gudent-Weg) знаходиться парковка з обмеженою кількістю місць для стоянки. Під'їзд через вулицю Елізабет-Алеї (Elisabeth-Allee). На цій парковці також є місця для автомобілів людей з обмеженими можливостями. Дорога від парковки до входу в зоопарк з боку Тирольского саду і в історичну частину зоопарку йде під великим кутом.

Більш детальну інформацію про зоопарк можна подивитися тут .



Статистика відвідувань сторінки (дані Google Analytics)

Всього переглядів: 286



Новости