Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень - столиця розкоші


Відень - місто вальсів, елегантною музики, чудових парків, випічки і вина, в якому тісно сплелися культури многий націй і народів

Відень - місто вальсів, елегантною музики, чудових парків, випічки і вина, в якому тісно сплелися культури многий націй і народів. Завдяки цьому змішання і сформувався такий загадковий, інтригуючий, а часом навіть цинічний характер віденців.

Свого часу «Виндобона», як раніше називалася Відень, була звичайним кельтським поселенням на річці Дунай, яке римляни вибрали в якості однієї зі своїх центральних фортець. Навколо цього міста виросла могутня Австрійська імперія, яка зіграла важливу роль в історії Європи.

Під час гучного й пишного правління династії Габсбургів Відень став яскравим показовим прикладом розкоші і пишноти. Велика імперія давно канула в лету, але жителі Відня, які цінують традиції свого народу, зберегли багато з тієї епохи.

Стиль міста відрізняється витіюватістю і пишністю: танцюючі під елегантну музику, білосніжні коні; пам'ятник імператриці Марії Терезі прикрашає багатюща драпірування; розкішні декорації на строгих фасадах будинків; на могилі Йоганна Штрауса - його позолочена статуя. Аристократизм і витонченість панує в цьому місті всюди. Саме тут ви побачите схиляються в поклоні метрдотелів, і танцюючих жеребців Ліпіцанеров. Немов великосвітська дама, Відень ніколи і нікуди не поспішає. Так і вам, щоб в повній мірі насолодитися красою всіх визначних пам'яток Відня, краще теж нікуди не поспішати.

Так і вам, щоб в повній мірі насолодитися красою всіх визначних пам'яток Відня, краще теж нікуди не поспішати

Головна вулиця міста - бульвар Рінгштрассе в формі півкола прокладений на місці колишніх міських стін, що оточували Старе місто. На цьому «бульварному кільці» розташувалися найреспектабельніші і дорогі заклади Відня.

З усього розмаїття пам'яток Відня обов'язково слід відвідати палацовий комплекс Бельведер, церква Карлскирхе, Собор Святого Стефана , Який є символом міста, імператорський палац Хофбург, Музей історії мистецтв і Музей природознавства, Парк Пратер, Музейний квартал, Палац Шенбрунн, августинских церква, і, звичайно ж, Державну Оперу Відня.

На схід від Відня вздовж берегів Дунаю розпростер свої володіння Національний парк Донау-Ауен. Тут під надійною охороною знаходяться заплавні луки і заболочені місцевості, останні в Центральній Європі, незаймані руками людини. У парку Лобау, який бере свій початок в східній частині Відня, відвідувачам пропонуються піші екскурсії та цікаві екскурсії по річці Дунай на катерах.

Повернувши від Відня на захід, і проїхавши 65 км, ви потрапите в самий центр землі Нижня Австрія в найстаріший місто країни Санкт-Пельтен. На північний захід від міста простягається красива долина Вахау, що славиться своїми виноградниками. Тут ви зможете спуститися в винні погреби і покуштувати даний австрійське вино.

Новости