Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень перед Різдвом - поїздка в столицю Австрії перед Новим Роком

  1. Ціни і опції різдвяної віденської поїздки
  2. Солодке Різдво у Відні
  3. Відень - музична шкатулка
  4. Корисні поради
  5. Святковий передріздвяний вихор Відня
  6. День 1 - ярмарки, базари
  7. День 2 - палац Хофбург, Ратуша
  8. День 3 - старе місто
  9. День 4 - музеї, Віденська опера, Центральне Кладовище

Зміст статті

Поїздка до Відня перед Різдвом - рідкісна можливість потрапити в казку і зустріти Різдво в самому музичному місті Землі.

Ціни і опції різдвяної віденської поїздки

  • КОЛИ - грудень
  • ТРИВАЛІСТЬ - 4 дня
  • Як дістатися - а \ порт Швехат розташований в 25 км від центру Відня. Потрапити в саме місто можна, скориставшись місцевим міським поїздом (поїздка - 16 хвилин).
  • ТРАНСФЕР - у Відні
  • ТРАНСПОРТ - У Відні дуже добре розвинулися мережі громадського транспорту - трамваї, метро, ​​автобуси швидко доїдуть в будь-яку точку на карті. Але краще підкорювати австрійську столицю на своїх двох.
  • Де побував - ярмарки Відня, базари Відня, палац Хофбург, Ратуша Відня, музеї Відня, старе місто, Віденська опера, Центральне Кладовище Відня.
  • ЕКСКУРСІЇ -
  • ПОГОДА - грудень - середня температура тримається близько + 1 ° С ... 0 ° С, хоча може опуститися до негативних значень.
  • СТРАХУВАННЯ -
  • ЖИТЛО ТА ХАРЧУВАННЯ - центр Відня багатий недорогими і затишними гостінічкі з дуже комфортними номерами. Трохи дорожче доведеться платити за перебування в вишуканих готелях, що відрізняються старовинною архітектурою. Найдорожчі люксові готелі в історичних будівлях. У столиці Австрії обов'язково спробуйте м'ясні продукти (телячі котлети під сухарями), після ситного обіду - обов'язково ароматну каву з знаменитої австрійської випічкою.
  • ГОТЕЛІ -

Солодке Різдво у Відні

Солодке Різдво у Відні

Відень здавна славилася своїм умінням готуватися і зустрічати Санту і Різдво. Все місто, немов світиться зсередини в передчутті настання найулюбленішою, чарівної ночі року. Сигналом до початку доновогодніх урочистостей служить очікуване прибуття до різдвяному ярмарку св. Миколи, в супроводі грози всіх неслухняних і неурядових - Крампус.
Чим ближче настає найбільш значимий і шанований католицьке свято, тим більш насиченою стає життя музичного міста. Скрізь виникають нові різдвяні ярмарки, і начебто здається, що вже немає кінця різноманітним сувенірів і товарів - виробів місцевих умільців, різдвяним іграшок.

Нагуляти під час святкового шопінгу апетит туристів зваблять ароматами традиційних віденських ласощів - навіть дорослі радісно, ​​як в дитинстві, скуповують смажені горішки і солодкі пряники. Зігрітися їм допомагає на вогні підігріте вино з набором спецій.
Вуличні хори проникливо виконують на кожному розі традиційні різдвяні гімни різних народів Європи, в розігруються спектаклях теж беруть участь актори з різних країн. Численні гості та туристи додають в це руйнівного свій національний колорит.
Великі і маленькі різдвяні ярмарки все-таки не можуть оскаржити першість у самого царя Новорічної ночі - великого Новорічного базару, що простягнувся на 1,5 км. Там в Новорічну ніч збираються натовпи радіють людей, що поздоровляють на повний голос один одного. Музика, постійна, невід'ємна учасниця святкувань, завжди змусить віддатися хвилям танців і тих, кому від природи «ведмідь наступив на вухо».
Урочистості тривають довго після Нового року: январь веде столицю з цілого каскаду з 300 балів.

Відень - музична шкатулка

Приїжджаючи перед Різдвом до Відня, туристи для себе відкривають   місто, просякнуте музикою Приїжджаючи перед Різдвом до Відня, туристи для себе відкривають місто, просякнуте музикою . Пісні та мелодії, звуки мазурки і вальсу розливаються по всьому проспектам і вулицях. З настанням черговим різдвяних гулянь, калейдоскоп музичних картинок багаторазово посилюється. Серед самих різних звуків особливо чітко виділяється традиційний гімн Різдва - «Тиха ніч». Трохи повніше просочитися атмосферою музичного католицького Різдва можна відвідавши Концертний зал або Оперу під час багатьох різдвяних концертів.

Корисні поради

  • Ознакою хорошого тону в Австрії вважається піднести подарунок (навіть незначний) господарям званого обіду. І остерігайтеся червоних троянд - адже це тільки подарунок закоханим.
  • Відень зберігає традицію починати трапезувати тільки після особливого сигналу, який, як правило, подає господиня (або господар).
  • У віденських саунах жінки і чоловіки паряться разом. Так що будьте до цього заздалегідь готові.
  • Зводить діток в приймальний зал (в Ратуші) - там будуть чекати різдвяні подарунки із солодощами, а для дорослих - незабутній шопінг.

Святковий передріздвяний вихор Відня

Відень перед Різдвом - атмосфера урочистостей і балів. Особливо це відчутний в кінці грудня / початку січня, під час різдвяних австрійських святкувань, коли народжуються різдвяні гімни, проходять ярмарки, а один розкішний бал змінюється іншим.

День 1 - ярмарки, базари

Познайомимося з містом і заглянемо на кілька різдвяних базарів і ярмарків Познайомимося з містом і заглянемо на кілька різдвяних базарів і ярмарків. Чи не станемо противитися спокусам і спробуємо традиційні австрійські ласощі - солодке медове печиво, картопляні оладки і цукрові пряники. У випадках холодів нам допоможе зігрітися глінтвейн.

День 2 - палац Хофбург, Ратуша

Перейнятися атмосферою Відня нам допоможуть знайомство з інтер'єрами палацу Хофбург і огляд історичних розкішних будинків Перейнятися атмосферою Відня нам допоможуть знайомство з інтер'єрами палацу Хофбург і огляд історичних розкішних будинків. Чи не обходимо стороною місцеві кондитерські, нам напевно запропонують випробувати знаменитий торт «Захер» і повітряний десерт з вершкового крему і збитих білків. Увечері на різдвяному ярмарку все постане перед нами з нового боку, особливо гостро це відчуємо на ринку у Ратуші.

День 3 - старе місто

Продовжимо знайомство з містом, дегустуючи традиційні австрійські страви і пробігає по затишним віденським ресторанчиках Продовжимо знайомство з містом, дегустуючи традиційні австрійські страви і пробігає по затишним віденським ресторанчиках. Нагуляти апетит в тривалих пішохідних прогулянках по спокійним і тихим вуличках Старої Відня.

День 4 - музеї, Віденська опера, Центральне Кладовище

присвятимо день   відвідування музеїв   , Виберемо потрібний нам варіант - сходимо в Музей сучасних мистецтв або заглянемо в Художній музей історії, помилуємося творіннями Брейгеля присвятимо день відвідування музеїв , Виберемо потрібний нам варіант - сходимо в Музей сучасних мистецтв або заглянемо в Художній музей історії, помилуємося творіннями Брейгеля. Як шанувальники музики, віддамо перевагу вшанувати пам'ять на Центральному кладовищі десятка великих композиторів (ну, пов звичайно, на любителя))))). Увечері послухаємо спектакль дається у Віденській опері.

Тепер, переконавшись, що Відень перед Різдвом - ожила австрійська казка, можна і додому поїхати. Адже попереду, Новий Рік!

З наступаючими!

Новости