Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відень »Горящі тури, Горящі путівки, Відпочинок, Туризм, Подорожі


по праву вважається одним з найчарівніших міст Європи, історія якого налічує більше 3000 років. Це - місто імперської елегантності і величної розкоші, місто чудовою музики і великих музикантів, місто класичних фіакрів і танцюючих білих жеребців, місто знаменитого віденської кави та яблучного штруделя.
У Відні жили і творили такі великі музиканти, як Моцарт, Бетховен, Гайдн, Шуберт, Брамс і король вальсів Штраус. Всесвітньо відомий Віденський хор і Віденський хор хлопчиків, і такі музичні заходи, як Новорічний концерт або Бал у Віденській Опері.
Архітектура Відня охоплює всі значні стилі від готики і епохи Відродження до постмодернізму. Прогулянки по столиці Австрії - ні з чим незрівняне задоволення, адже в цьому казковому місті Вас чекають чудові палаци, затишні кафе і ресторани, безліч маленьких бутиків і великих універмагів.
У Відні можна годинами бродити старовинними вулицями і бульварах, проїхатися на цьому фіакрі по прекрасному бульварному кільцю Ринг, із задоволенням милуватися розкішними палацами Габсбургів, захоплюватися іскрометними вальсами Штрауса у Віденській Опері, завмерти від захоплення перед картинами великих художників епохи Відродження і всілякими раритетами в Імперському художньому музеї. У Відні Вас не буде залишати відчуття теплоти і постійного свята, тут безліч нічних клубів, дискотек і казино, які відкриті до самого ранку. Відень - це чарівна казка, доступна кожному ...
Рекомендується відвідати:

Собор Св.Стефана: в центрі Відня підноситься величезний католицький готичний собор Святого Стефана, зведений як вважається, в XII-XV ст. Він є одним з найважливіших кафедральних соборів центральної Європи. Висота його центральній кам'яної вежі становить 133 метри і 137 метрів разом з імперським орлом, який сьогодні вінчає шпиль собору.
Палац Хофбург: Імператорський палац Хофбург знаходиться в самому серці Відня. Протягом австрійської історії він був резиденцією багатьох впливових людей, включаючи династію Габсбургів. В даний час тут розташована офіційна резиденція президента Австрії. Величезний інтерес представляють Державні зали, музеї, де представлені багаті колекції часів династії Габсбургів, Августинська церква XIV ст., Знаменита Іспанська школа верхової їзди, Національна Бібліотека, а також Імператорська каплиця.
Державний музей мистецтв: В експозиції цього музею полотна: Брейгеля, Дюрера, Тінторетто, Рубенса, Тьєполо, Гольбейна, Веласкеса, Рембрандта та інших великих художників.
Палац Бельведер: літня резиденція, побудована для принца Євгенія Савойського, найвідомішого полководця XVIII століття. Сьогодні у Верхньому Бельведері знаходиться австрійська Галерея, в Нижньому Бельведері - Музей бароко і Музей Середньовічного мистецтва. На території резиденції розкинувся розкішний сад, з терас відкривається прекрасний вид на Відень.
Віденська державна опера: заснована в середині XVIII століття. Сезон - з вересня по червень. Тут здійснені перші постановки багатьох видатних опер: «Викрадення із сералю», «Весілля Фігаро», «Так чинять усі» Моцарта, «Орфей і Еврідіка» Глюка, «Евріанта» Вебера, «Марта» Флотова і багато інших авторів.


Новости