Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Трускавець | Дерев'яні вілли XIX в.

Місцезнаходження:

м.Трускавець, центральна частина міста, поблизу входу в «Курортний парк».

Дерев'яні вілли XIX в Дерев'яні вілли XIX в. в Трускавці - Ні-дерев'яний, а золотий фонд України.

Якщо скласти список пам'яток України , То в першій сотні обов'язково знайдеться місце для скарбів Трускавця. У розділі чудес, які даровані місту природою, зацікавлені читачі знайдуть мінеральні води Трускавця. А ось в списку рукотворних скарб лідируюче місце займають дерев'яні вілли XIX століття, перетворені на даний момент в приватні пансіонати. Саме вони сформували оригінальну атмосферу даного західноукраїнського курорту, подарували йому чарівність і оригінальний зовнішній вигляд.

Звідки взялася і яким дивом збереглася ця самобутня архітектура в містечку, розташованому на півдні Львівської області, на відстані ста кілометрів від обласного центру? Своєю появою дерев'яні вілли зобов'язані дробленню Речі Посполитої і переходу навколишніх земель під юрисдикцію сімейки Габсбургів, австро-угорських імператорів. Останні відомі всій Європі своєю пристрастю облагороджувати підвладні території. Ні їх рахунку не тільки Відень зі своїми палацами - Хофбургом, Шенбрунн, а й парк Варошлігет у Будапешті, і комплекс Тріанон у Версалі. Прибравши до рук в кінці XVIII століття ці землі, Габсбурги планомірно почали перетворювати містечко в бальнеологічний курорт, відпочинок в Трускавці - в еталон європейської рекреації, а місцеві підземні води нарешті отримали свою частку слави і заслужених оплесків.

Отже, крім бювету і першої водолікарні на 8 сірководневих ванн, які експлуатують мінеральні води Трускавця, торфо-лікарні і приміщення для інгаляції по системі Вашмута, на початку XIX століття в містечку почали з'являтися дерев'яні красені-особняки Отже, крім бювету і першої водолікарні на 8 сірководневих ванн, які експлуатують мінеральні води Трускавця, торфо-лікарні і приміщення для інгаляції по системі Вашмута, на початку XIX століття в містечку почали з'являтися дерев'яні красені-особняки. Їх зводили, щоб задовольнити попит тієї тисячі осіб, яка регулярно приїжджала на відпочинок до Трускавця прямим поїздом з Відня, Варшави, Кракова та Львова.

Статус пам'ятки архітектури отримала вілла «Вікторія». Вона розташована в історичному центрі міста, на площі Кобзаря 5, на відстані трихвилинної пішої прогулянки від павільйону «Бювету №1», що виливають кращу мінеральну воду Трускавця. Вілла виконана в традиційному німецькому стилі «фахверкового дому» з клеєного смерекового бруса. У 2004 році особняк пройшов глобальну реставрацію і модернізацію, тому радує своїх гостей не тільки романтичною атмосферою позаминулого століття, але і високим рівнем комфорту нинішнього. У готелі 19 номерів і розкішна сходи, гідна того, щоб по ній ходили лише імператори і ті, хто приїхав на відпочинок до Трускавця.

Ще ближче до «Бювет №1» знаходиться готель «Старий Відень» Ще ближче до «Бювет №1» знаходиться готель «Старий Відень». Триповерховий особняк в альпійському стилі, з оперізують двома кільцями терас, знаходиться на бульварі Юрія Дрогобича, 1. В інтер'єрі його 28 номерів відтворено стиль «імперської розкоші». Поряд з готелем знаходиться центр «Мед-Палас», який поєднує послуги з лікування мінеральними водами Трускавця зі SPA і діагностикою.

Ще одним дивовижним місцем для лікування та відпочинку в Трускавці може стати готель «Парк Трускавець», розташований на Майдані Кобзаря 11. Вілла побудована в XIX столітті в, що нагадує профілі місцевих гір, карпатському стилі. Вона декорована гуцульської різьбленням зовні. Інтер'єри номерів типово європейські, які не напружують автентичної екзотикою, а ось кухня в місцевому кафе дозволить гостю пізнати смак традиційної української кухні - вареники, голубці, налисники, борщі і узвар тут варять в кількості не меншій, ніж продукують цілющої рідини все джерела мінеральної води Трускавця.

Ще одним особняком, що поповнив фонд пам'яток України, є вілла «Сонячна», розташована на вулиці Шевченка, 13. Дерев'яне будинок, підперезані заскленими балконами, знаходиться на відстані п'ятихвилинної прогулянки від Першого бювету. Подібним йому, тільки на тон вишуканіші, є вілла «Гопляна». Вона - колишня резиденція пана Яроша. Він - колишній бургомістр, який заснував акціонерне товариство по експлуатації мінеральних вод Трускавця, електрифікував місто і облаштував Центральний курортний парк . У віллі сьогодні знаходиться музей народного художника України Михайла Біласа , Тому ознайомитися з інтер'єром дерев'яного будинку XIX століття може кожен, хто приїхав на відпочинок в Трускавець .

Приїжджайте в гості, щоб зануритися в чарівність місцевих архітектурних форм і переконатися в силі мінеральних вод Трускавця !

Звідки взялася і яким дивом збереглася ця самобутня архітектура в містечку, розташованому на півдні Львівської області, на відстані ста кілометрів від обласного центру?

Новости