Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шопінг в Європі: бренди, розпродажі, аутлет / Статті на Profi.Travel

  1. Для тих, кому важливий бренд
  2. Великобританія
  3. Німеччина
  4. Греція
  5. Іспанія
  6. Італія
  7. Франція
  8. Для тих, хто хоче заощадити
  9. Греція
  10. Іспанія
  11. Італія
  12. Франція
  13. час розпродажів
  14. Про що попередити туриста?
  15. Готові шоп-тури. Шуб-тури
  16. Приємні бонуси для туриста-шопоголіка в аутлетах McArthurGlen по всій Європі
  17. Розкіш і стиль для туристів - шопінг в аеропорту Мюнхена
  18. З Voyages-sncf європейські столиці шопінгу ще ближче!

Кажуть, про направлення подорожі найчастіше приймають рішення жінки, і тут зброєю турагента точно може стати знання про нюанси шопінгу в тій чи іншій країні. Ми допоможемо зорієнтуватися: в рамках EUROPEAN WORKSHOP 2015 - наш огляд!

Безумовно, будь-який турист здійснює покупки на відпочинку: від сувенірів до предметів інтер'єру. Але є і окрема категорія туристів - туристи-шопоголіки, які їдуть спеціально в певний час в певні місця. Щоб ви могли допомогти і першим, і другим - додайте в закладки наш огляд.

швидкий перехід

Для тих, кому важливий бренд Для тих, хто хоче заощадити

час розпродажів Про що попередити туриста

Готові шоп-тури

Для тих, кому важливий бренд

Європа - провідний законодавець моди. Саме тут розташовані три міста з чотирьох, де проходять знамениті Тижня моди: Лондон, Париж і Мілан. На жаль, потрапити на них простому смертному не можна. Але у туриста є можливість придбати речі з останньої колекції знаменитої марки у відомому дизайнерському магазині.

Великобританія

Великобританія

Провідні європейські марки в Великобританії можна зустріти в Лондоні: елітні бутіки знаходяться на вулицях Sloane Streеt, King`s Rоad, Sloane Squarе, Knightsbridgе. Тут розташовані елітний універмаг «Harrods», а також дизайнерські бутіки Gucci, Dolce & Gabbаna, Pradа, Tod`s, Kеnzo і інші. «Дизайнерська» вулиця - Bond Street з бутиками люкс-класу: Prаda, Lоuis Vuitton, MaxMаrа, YSL, D & G, Burbеrry, Ermenegildo Zеgnа, DKNY.

У Лондоні ж є торгова вулиця Oxford Street з численними бюджетними мережевими магазинами (H & M, Gаp, New Lооk, Jоhn Lewis, Bеrshkа, Zarа, Aldо, Esprit, Mexx, New Look і ін.), Універмагом Sеlfrigеs і спортивний комплексом Nikеtown.

У графстві Оксфордшир розташоване село бутиків «Bicester Village»

Німеччина

Німеччина

Шопінг в Німеччині можна розділити на географічну складову. Східна Німеччина і Баварія славляться своїми невисокими цінами. Найзнаменитіші магазини Берліна - KaDeWe, Peek & Cloppenburg і Europa-Center. У Дрездені найбільший вибір взуттєвих магазинів в країні. Лейпциг сам по собі схожий на торговий пасаж, стільки в ньому магазинів і бутиків. Шопінг також можливий в Мюнхені і Нюрнберзі.

На Заході ціни на товари вище, головні торговельні точки розташовані в Гамбурзі, Дюссельдорфі, Кельні, Дортмунді, Ганновері.

Найпопулярніші місця для шопінгу в Гамбурзі: Karstadt, Galeria Kaufhof, косметичний Douglas, магазин чоловічого одягу Anson's і місцеві торгові центри. У Дюссельдорфі представлені як дорогі бутики, так і цілком економічні магазини спортивних і дитячих товарів.

У всіх цих містах представлені як марки провідних дизайнерів - Armani, Gucchi, Prada, Yves St. Laurent, Louis Vuitton, - так і цілком бюджетних текстильних компаній.

Часто в Німеччині купують не одяг, а електроніку. Цей товар можна придбати в супермаркетах Saturn і Mediamarkt.

Греція

Греція

У Греції представлені як світові бренди класу люкс - Bottega Veneta, Burberry, Dior, DKNY, D & G, Escada, Giorgio Armani, Hermes, Hugo Boss, Louis Vuitton, Lacoste та ін., Так і демократичні марки - Accessorize, Bershka, Calzedonia, Gant , Mango, Mexx, Zara, Benetton, Terranova і багато інших.

Зазвичай район з магазинами знаходиться в центрі кожного міста, а великі торгові центри, навпаки, розташовані на периферії. Щоб дістатися туди, краще скористатися таксі або громадським транспортом.

У центрі таких міст, як Афіни, Піреї, Салоніки, Лариса, Патра і Каламата крім монобрендових бутиків, ви знайдете торгові галереї Notosgalleries. Тут на одному майданчику зібрані найвідоміші міжнародні та грецькі марки одягу, аксесуарів і косметики - Trussardi, D & G, Lacoste, Gant, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, See by Chloe, Missoni, Ralph Lauren, Pepe Jeans, Nike, DKNY, Sisley, Camper , Marc Jacobs, Levis, Cerruti, Love Moschino, Longchamp та багато інших.

Іспанія

Іспанія

У Мадриді можна придбати одяг та взуття, як місцевих виробників, так і світових будинків мод, традиційні продукти і напої, побутову техніку та багато іншого. При цьому місто пропонує різноманітні варіанти шопінгу по типу торгових точок: відкриті ринки, торгові центри, моли, бутики, сувенірні лавки.

Шопінгом можна зайнятися в декількох районах столиці, наприклад:

Район Ortega y Gasset - основні торговельні вулиці: Jorge Juan, Goya, Claudio Coello, Calle de Serrano, Velazquez, Ortega y Gasset. Тут розташовані найдорожчі бутики і магазини.

В районі Аргуельс більш демократичні ціни і молодіжний одяг таких відомих брендів, як Springfield, Zara, Mango і багатьох інших.

В районі Фуенкарраль і Чуека, який сьогодні є культурним і творчий центр сучасної молоді, зосереджена велика кількість сувенірних крамничок, бутиків і брендових магазинів, які пропонують авангардну одяг на будь-який смак.

Оренсе і аске - діловий центр міста. Крім бутиків одягу і взуття, розташовані і магазини інтер'єрів і автомобільні салони. У цьому ж районі знаходиться найбільший універмаг El Corte Ingles. У магазинах цієї мережі представлені новинки європейських брендів, а також колекції попередніх сезонів за найдоступнішими цінами.

У Барселоні можна взяти квиток (10 €) на так званий Barcelona Shopping Line - автобусний маршрут довжиною 5 кілометрів, що бере початок в районі старого порту, який закінчується на виїзді з Барселони по Avinguda Diagonal. На маршруті розташовані всі знакові для шопоголіка місця: Port Vell - Raval - Ramlas - Ribera - Barri Gotic - Placa de Catalunya - Eixample - Passeig de Gracia - Rambla de Catalunya - Avinguda Diagonal.

Головні торгові центри міста: L'Illa Diagonal, Pedralbes, Bulevard Rosa, El Triangle, Maremagnum, El Corte Ingles, Glòries, La Maquinista, Diagonal Mar, 40 de Mayo, Duduà, Diabolik.

Італія

Італія

Шопінгом можна зайнятися в Мілані, Римі, Венеції, Ріміні, Флоренції. Можна знайти найбільші дизайнерські бренди: Chanel, Hermes, Gucci, Missoni, Prada, Trussardi, Valentino, Louis Vuitton, Versace, Armani, Dolce & Gabbana і т.д. У Римі більше представлено марок середнього сегмента, а в Мілані більше люксових бутіків.

Лідером серед італійських міст за кількістю магазинів, бутіків і великих торгових центрів є, безумовно, Мілан. Бутіки відомих брендів розташовані в Мілані в так званому «модному трикутнику», створюваним вулицями Via Montenapoleone, Via Borgospesso, Via Andrea, Via della Spiga і Via Gesu. Також великою популярністю користуються великим торговим центрам: La Rinascente, UPIM, Coin, Oviesse. Вони мають розгалужену мережу філій і представлені практично у всіх найбільших містах Італії. Найзнаменитіший місце більш демократичного шопінгу - Corso Buenos Aires. Тут можна знайти магазини брендів Benetton, Luisa Spagnoli, Timberland, Max & Co.

У Римі головна торгова вулиця - Віа дель Корсо (Via del Corso), яка простягнулася від Piazza del Popolo до центральної площі Рима - Piazza Venezia. Ще одна торгова вулиця -Via Nazionale. Також шопінг сконцентрований навколо площі Іспанії та вулиць, що розходяться від неї: Via dei Condotti, Via del Babuino, via Frattina, Via Borgognona, Via Bocca Di Leone. Саме тут розташовуються бутики з люксовими марками. Торгові центри Риму: Galleria Alberto Sordi, Coin Coin, мережа ТЦ La Rinascente, мережа ТЦ UPIM

Франція

Франція

Франція і мода - це практично синоніми, тому туристу-шопоголіку є де розгулятися, як в самому Парижі, так і в інших містах країни.

Безумовно, більшість брендових бутіків розташовані в столиці. Існує «Золотий трикутник Парижа» - вулиці Avenue des Champs Elysees - Avenue Montaigne - Avenue George V, де розташовані найпрестижніші Будинку Моди. Dolce & Gabbana, Jil Sander, Krizia, Prada, Valentino.Самий великий магазин Louis Vuitton знаходиться там же.

На вулиці Rue Du Faubourg Saint Honore розташовані Hermes, Lanvin, Lacroix, Yves Saint Laurent і екстравагантні маленькі бутики.

На Place Vendome зосереджені знамениті ювелірні марки: Boucheron, Van Cleef & Arpels, Chaumet. Тут же знаходиться бутік Armani і ювелірний магазин Chanel.

Також можна знайти бутики відомих марок: Kenzo, Mugler, Michel Perry, Victoire, Yohji Yamamoto і багато інших.

У Ліоні пройтися по магазинах можна на Rue du Président Édouard Herriot і Rue de la République, тут є торгово-розважальний комплекс Lyon Confluence на Cours Charlemagne. На лівому березі річки Рони знаходяться універмаги Galeries Lafayette, UGC Lyon Part Dieu і ще близько 300 магазинів і торгових майданчиків.

Fashion-вулиці Марселя Rue Paradise і Rue St Ferréol. У центрі моди Espace Mode Méditerranée на вулиці La Canebière знаходяться не тільки магазини, але і музей, присвячений всім шопоголікам світу.

У Бордо головні місця для покупок - вулиці ave Cours de l'Intendance, ave Cours Clemenceau і Allee de Tourny, де розташовані бутіки світових кутюр'є: Jimmy Choo, Kenzo, Christian Lacroix, Celine, Givenchy, Guess, D & G, Tommy Hilfiger, Valentino, Puma, Giorgio Armani і багато інших.

Відзначимо, що у всіх цих країнах є свої дизайнери і великі торгові центри, ми ж відзначили саме зосередження провідних брендових магазинів.

Для тих, хто хоче заощадити

Мабуть, аутлет і спатчі - це якраз те, заради чого їде в Європу середньостатистичний турист-шопоголік. Цілі міста з вуличками з магазинів різних торгових марок - від дорогої брендового одягу до аксесуарів за невелику плату.

Спатчі - магазини від фабрик-виробників, присвячені одному бренду. Знижки від 20% на нові колекції до 70% - на старі. Так само тут можна придбати прототипи моделей, зшиті ще до запуску їх масового виробництва.

Існують цілі мережі аутлетов, поширені в декількох країнах, наприклад McArthurGlen (Австрія, Бельгія, Великобританія, Німеччина, Нідерланди, Греція, Італія, Франція) і Chic Outlet (Англія, Ірландія, Іспанія, Німеччина, Італія, Франція, Бельгія, Нідерланди).

Греція

Аутлет McArthurGlen Designer Outlet в Афінах підійде для любителів розпродажів, тут цілий рік надаються 35-70% знижки на кращі європейські бренди. Більше 110 магазинів, серед яких Salvatore Ferragamo, Alberta Ferretti, Moschino, Versace, Iceberg, Cavalli, Diesel, Ferré, Gant, Lacoste, Nike, Replay, Tommy Hilfiger, Trussardi.

Більш демократичні марки розташовані в найбільшому торговому центрі Північної Греції Mediterranean Cosmos в Салоніках. Тут представлено не тільки більше 200 магазинів, а й розваги на будь-який смак - від кінотеатрів до боулінгу, а також безліч ресторанів і барів.

Іспанія

Аутлети Мадрида: Factory San Sebastian de los Reyes, Las Rosas Village.

Аутлети Барселони: La Roca Village, Bóboli, Burberry.

Італія

В Італії численні аутлети круглий рік пропонують знижки від 30% до 70% від первісної вартості. Тут можна знайти все - одяг, взуття, аксесуари, товари для дому та косметику.

У центрі Рима є кілька аутлетов з цікавим вибором марок і хорошим рівнем цін: Techer, Antonella, Mosa Stock. Тут можна знайти багато речей різних марок з великими знижками до 70%. Аутлети Риму: Castel Romano Designer Outlet, Valmontone, Soratte Outlet.

У Ріміні торгова площадка Gros-Rimini включає в себе 160 магазинів, поштове відділення, банк, кілька ресторанів і конференц-зал. Такі аутлет і торгові центри як Justmode, Brandhouse, Felicity і Europeanmanagement займають більшу частину торгової площі. Особливою популярністю користуються Hollywood Star Outlet, Pinocchio Le Occasioni (дитячий аутлет-магазин), Bluerain up Outlet.

Аутлети поруч з Ріміні: Diffusione Tessile Outlet, Queen Outlet Rimini (san-marino), Outlet Justmode Plus, Massimo Rebecchi Outlet, Baldinini Factory Outlet, Big Chic.

Аутлети Флоренції: Sotto Sotto, Barberino Designer Outlet, The Mall, Valdichiana Outlet

В Старої Венеції на кожному вільному метрі простору розташований якийсь магазин з сувенірами, ювелірними виробами, одягом, муранским склом. Можна знайти магазини відомих марок. Аутлети Венеції: Veneto Designer Outlet, Donatello, Valecenter, Coin, Noventa Di Piave Designer Outlet.

Аутлети Мілана: Serravalle Designer Outlet, Foxtown, Fidenza village, Franciacorta Outlet Village, Mantova Outlet, Armani Outlet Factory Store, Vicolungo The Style Outlets, Segrate Outlet Village.

Франція

Аулети Парижа: La Vallee Village, Usines Center Nord, Misentroc, Alternatives, Reciproque, Marques Avenue Troyes, Outlet Troyes McArtur Glen, Galerie Lafayette, торговий комплекс Printemps Haussmann.

Аутлети - поширені точки продажів по всій Європі. Торгові міста знаходяться також в Німеччині, Угорщині, Чехії, Великобританії, Швейцарії, Австрії, Бельгії та Нідерландах.

час розпродажів

Як правило розпродажі діляться на сезони: зимові (січень-лютий) і літні (червень-серпень). Наприклад, в Італії літні розпродажі-2015 почнуться в першу суботу липня.

В Італії товар, який продається під час сезонного розпродажу «in saldo», повинен бути поточного сезону (це не відноситься до аутлетах). Закон визначає, що «сезонним розпродажах підлягають модні товари, що володіють сезонними характеристиками, які піддаються різкого знецінення, якщо не будуть продані в певний період». У будь-якому випадку, не варто надто довіряти знижкам, що перевищує 50%, швидше за все, товар, що продається - минулих сезонів.

Про що попередити туриста?

Відповідно до закону Європейського Союзу, кожен іноземець, який залишає межі ЄС, має право отримати при виїзді з країни податок ПДВ, утриманий при покупці товарів.

Повернення грошей здійснюється готівкою або по перерахуванню на банківський рахунок в бюро Tax Free Shopping в міжнародних аеропортах та інших прикордонних пунктах перед виїздом з території ЄС при дотриманні трьох умов:

  • товари були придбані в магазинах, що входять в єдину європейську систему Tax Free Shopping. На вхідних дверях таких магазинів є наклейка з логотипом TAX FREE;

  • на куплені товари був оформлений спеціальний чек (Tax Free Cheque);

  • при вивезенні за межі ЄС чеки Tax Free і самі куплені товари були пред'явлені митній службі для підтвердження факту вивезення товарів на експорт, а митницею було зроблено відмітку (штамп) на Tax Free Cheque.

Мінімальна сума, починаючи з якої можна розраховувати на повернення ПДВ, наприклад, в Італії становить 154,94 євро, в Іспанії -90 євро.

Покупка повинна бути здійснена в одному магазині. У невеликих магазинах чеки оформляють прямо біля каси. У великих супермаркетах оформлення проводиться в окремому офісі. При заповненні чека необхідний паспорт. В чек вписується прізвище та точну адресу, перелік, кількість та вартість придбаних товарів, сума повернення, інформація про магазин (адреса і обліковий номер платника податків). Товари можуть бути перераховані в чеку або в рахунку-фактурі, який прикріплюється до чека (рахунок не можна відривати або викидати).

За книги, продукти, тютюнові вироби та надані послуги ПДВ не повертається.

Процедура повернення ПДВ досить тривала, тому необхідно виділити на цю процедуру не менше години.

У деяких країнах існують свої нюанси при оформленні Tax Free, так, наприклад, в аеропортах Німеччини повернення ПДВ здійснюється після реєстрації. В цьому випадку туристу необхідно попередити співробітника аеропорту про це. Багаж зареєструють і повернуть, після оформлення Tax Free багаж потрібно буде здати в іншому місці.

Багато країн останнім часом переглядають свої вимоги до оформлення Tax Free, тому перед відправленням туристів обов'язково уточніть інформацію.

Готові шоп-тури. Шуб-тури

В готовий шоп-тур зазвичай входить все те ж, що і в звичайний турпакет, за невеликим винятком: обов'язковим організованим відвідуванням магазинів, торгових міст і аутлетов. Як правило, у кожного туроператора є певний набір магазинів-партнерів, з якими вони співпрацюють, деякі з них надають додаткову знижку клієнтам компанії.

Шоп-тури можуть бути двох видів: із зобов'язаннями і без. Шоп-тур із зобов'язаннями означає, що туристу необхідно буде витратити певну (заздалегідь обумовлену туроператором і магазином) суму грошей на покупки. У підтвердженні згоди турист пише розписку, де так само написані його обов'язки при невиконанні цієї умови - зазвичай це доплата готівкою магазину.

Окреме місце займають так звані «шуб-тури». І перше місце серед країн Європи тут, звичайно, займає Греція, а якщо точніше, то місто Кастор, де зосередилися основні магазини з продажу шуб. Фахівці відзначають, що купувати хутряні вироби найкраще в рамках шоп-турів або в спеціалізованих 1-2 денних поїздках. Так турист уникне зайвої витрати часу на пошук надійних салонів і фабрик, а також завищених цін, і отримає стовідсоткову гарантію якості виробів.

Дякуємо за допомогу в підготовці матеріалу фахівців туроператорских компаній Mouzenidis Travel, Sunmar, Tez Tour, Travel System, «Європорт», «Балкан Експрес».

Приємні бонуси для туриста-шопоголіка в аутлетах McArthurGlen по всій Європі



У дизайнерських аутлетах McArthurGlen улюблені бренди продаються зі знижками від 30% до 70%, а в новому сезоні тут радують приємними акціями.

  1. Замовте безкоштовний шаттл в дизайнерський аутлет Berlin - тільки до 30 квітня.
  2. Замовляйте VIP-трансфер до дизайнерського аутлета Parndorf (Відень) за 150 євро і отримаєте 30 євро в подарунок.
  3. Отримайте знижку 30% в дизайнерських аутлетах Castel Romano (Рим), La Reggia (Неаполь) і Noventa di Piave (Венеція) тільки до 3 червня.
  4. Скористайтеся знижкою 10% тільки для партнерів мережі дизайнерських аутлетов McArthurGlen.

Завантажити ваучер і дізнатися подробиці про пропозиції McArthurGlen можна на сайті .

Перейти на віртуальний стенд дизайнерських аутлетов McArthurGlen на European Workshop 2015 >>

Розкіш і стиль для туристів - шопінг в аеропорту Мюнхена


Сім днів в тиждень, 365 днів на рік для туристів можливі подорожі за покупками в аеропорту Мюнхена. Модна елегантний одяг, гастрономічні делікатеси та інші товари для пасажирів за спеціальними цінами - в магазинах мюнхенського аеропорту асортимент, як в місті середніх розмірів: 160 магазинів, понад 50 ресторанів, причому як до, так і після проходження передпольотного контролю. За достатку товарів магазини аеропорту порівнюють з найвідомішою торговою вулицею Мюнхена - Максиміліанштрасе.

Детальну інформацію про магазини в аеропорту ви можете отримати тут >>

Перейти на віртуальний стенд аеропорту Мюнхена на European Workshop 2015 >>

З Voyages-sncf європейські столиці шопінгу ще ближче!


Турист не хоче обмежуватися одним напрямком? На поїзді європейські столиці шопінгу так близько! І не потрібно переживати через перевагу багажу!

маршрут

Час у дорозі

тариф

Поїзд

Париж - Лондон

2 ч. 15 хв.

від 50 €

Eurostar

Париж - Мілан

7 ч. 6 хв.

від 29 €

TGV

Париж - Барселона

6 ч. 15 хв.

від 59 €

TGV

Париж - Канни

5 ч. 4 хв.

від 25 €

TGV

Париж - Aнтверпен

2 ч. 2 хв.

від 35 €

Thalys

Париж - Кельн

3 ч. 14 хв.

від 35 €

Thalys

Детальніше >>

Перейти на віртуальний стенд дистриб'ютора ж / д квитків по Європі Voyages-sncf на European Workshop 2015 >>

Про що попередити туриста?
Турист не хоче обмежуватися одним напрямком?

Новости