Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що подивитися в Відні

  1. День перший. Їжа і "стара" Відень.
  2. Прогулянка по старій Відні.
  3. транспорт Відня
  4. Де можна купити квитки на громадський транспорт?
  5. туристичний трамвай
  6. додатково

Що подивитися в Відні, де поїсти у Відні, як пересуватися по Відні Що подивитися в Відні, де поїсти у Відні, як пересуватися по Відні. Якщо ви спантеличені цими питаннями і авіаквиток вже куплений. Читаємо наступний звіт і беремо потрібне на замітку. І так поїхали ...

День перший. Їжа і "стара" Відень.

Ой, як погано бути голодним у Відні! А де поїсти? Якщо ви в центрі Відня, йдіть від Віденської опери до собору св. Стефана по вул. Karntnerstrasse, тоді ви просто не зможете пропустити ресторан Nordsee (Karntnerstrasse, 25). Хоча тут часто товпляться індивідууми з голодними очима в немаленькому числі, але обслуговують швидко. Їжа зі свіжих морепродуктів і риби, всілякі бутерброди на подив дуже смачні. А м'ясні реберця, пиво, великий вибір супів можна з'їсти в тихих підземних приміщеннях ресторанчика Ribs of Vienna (Weihburggasse, 22). Національна страва з телятини-тафельшпіц (Tafelspitz) є в меню ресторану Plachutta (Wollzeile, 38). Потрапити на цю вулицю не складно. Продовжуйте йти вздовж Karntnerstrasse в сторону собору, після стоянки фіакрів-другий поворот направо.

Прогулянка по старій Відні.

Якщо ви не знаєте, що подивитися в Відні з самого початку, почніть з її історичного центру, представленого трьома знаменитими вулицями-Karntnerstrasse, Graben і Kohlmarkt і палацом Hofburg. Щоб на власні очі їх побачити, оцінити і подивуватися, треба просто не поспішаючи пройтися по цих вулицях, "впиваючись" еклектикою будівель. Собор св. Стефана ще на реконструкції, але рекомендую увійти всередину. У соборі спочивають побудував його Князь Рудольф IV, Фрідріх III (помер в кінці 14 століття), принц Євгеній Савойський (помер в середині 18 століття).

Познайомитися з визначними пам'ятками Відня допоможе поїздка за Віденським бульварному кільцю. Сісти на зупинці Schwedenplatz в трамваї № 1, їхати в напрямку автовокзалу і трамвайної зупинки Karntner ring, Oper. Повз будуть з'являтися архітектурні шедеври: Біржа, храм Вотівкірхе, будинок Бетховена, Віденський Університет, Віденський Парламент, міський парк і статуя Йоганна Штрауса, Опера, Палаци Шенбрунн і Бельведер.

День другий і наступні.

Розкішні палаци, шедеври архітектури, музеї, пам'ятники Відня оглянути за одну поїздку неможливо. Прибулий сюди турист приблизно знає, що подивитися в Відні, щоб зрозуміти місто. А я починаю огляд міста зверху. Давним-давно чула, що віденська Карусель Praterturm-найвища в Європі, її ще називають Вежа Пратера. "Політати" на висоті 117 м із швидкістю 60 км / год навколо стовпа-давнє бажання. Момент настав, йду літати.

Кажуть, що в Стокгольмі зараз карусель вище на 4 м, вона лідирує в Європі. Не думаю, що ці метри для 24 осіб, які крутяться і піднімаються одночасно на висоту 95 метрів, помітні. З такої висоти все внизу здається іграшковим, але звідси відкривається мало не вся панорама столиці. Добре виділяється 60-й поверховий хмарочос DC Tower 1, його автор-француз Домінік? Перро. Цей будинок-велетень, за задумом проектувальників, буде "зеленим об'єктом", тобто ніякої шкоди природа від нього не отримає.

Карусель Praterturm знаходиться в парку Пратер, зоні відпочинку, розваг і незабутніх відчуттів. Парк розташований поруч зі станцією метро Praterstern, доїхати до якої можна по лінії U1 або по лінії U2-до зупинки Messer-Prater і трохи пройти. Сюди ходять електрички до зупинки Wien Nord. Квиток на цей атракціон виглядає так:

Купіть тонну адреналіну всього за 9 євро!

Купіть тонну адреналіну всього за 9 євро

Може, ви в розгубленості і не знаєте, що подивитися в Відні ще, тут же? Тут, в Prater на Riesenradplatz можна зайти в Музей воскових фігур мадам Тюссо.

Музей займає три поверхи (площа дві тис. Кв. М). Півтора століття публіка "мліє" при вигляді воскових фігур мадам Тюссо, кожна з яких копіює політиків або знаменитості. Кожна з фігур виготовляється від 3 місяців до 1/2 року, вимагає близько 800 годин роботи і має вартість близько 200 000 євро.

У Віденському Пратере, на Різенрадплац, представлена ​​71 фігура. У числі австрійських представників і історичних особистостей: імператор Франц Йосиф з імператрицею Сіссі, В. А. Моцарт, Фалько, Марія Терезія, Густав Клімт. Музей працює без вихідних з 10. 00 до 18. 00 годин. Вартість квитка за Vienna-Card 15 євро замість 18. 5, для дітей -14. 5 євро.

Відбулося таке своєрідне знайомство зі столицею, після огляду її з висоти, що крутиться в голові питання-що подивитися в Відні -потіхоньку втрачає гостроту. Налаштовані ви тепер здивуватися, замовкнути, зізнатися, що всі бачені вами досі палаци-безнадійно нудна провінція? Вам треба обов'язково відвідати Палац Schonbrunn! Їдемо в Шенбрунн по знайомій гілці U4 в сторону Hutteldorf від зупинки Schwedenplatz близько 1/2 години до станції тієї самої назви, що і палац-Schonbrunn.

Могутня династія Габсбургів користувалася цим приголомшливим архітектурно-ландшафтним шедевром як літньою резиденцією. Саме тут вперше виступив великий Моцарт.

Комплекс Шенбрунн включений з списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Історія замку налічує 4 століття з тих пір, коли Кайзер Матіас купив для полювання будиночок поруч зі старим містом, безтурботно прогулюючись, він побачив джерело і назвав його schonnenbrunnen. Виритий на цьому місці колодязь зберігся, йдіть до Статуї Німфи-он близько.

За вхід на територію платити не потрібно, але відвідування палацу і решти вимагає покупки квитків, їх-кілька варіантів. Наприклад, маючи квитки на Гранд Тур, зможете оглянути блискучу розкіш в приміщеннях часів Марії Терезії, апартаменти імператора Франца Йозефа і імператриці Єлизавети, унікальні колекції витворів мистецтва. Інтерактивно і пізнавально ознайомитися з дитячим музеєм і зоопарком, які дають уявлення про спосіб життя королівських дітей. Найкраще витратити весь день на огляд і відпочинок на території цього заповідного куточка. Якщо не пошкодувати 32,5 євро на покупку золотого квитка, то по ньому доступно відвідати практично всі об'єкти. І, звичайно, родзинкою цієї екскурсії буде поїздка по парку в кареті!

Продовжуємо дивуватися і їдемо в Бельведер по вже знайомій лінії метро U4 до станції Karlsplatz, Oper. Тут пересадка на трамвай D-до Schloss Belvedere.

Тут пересадка на трамвай D-до Schloss Belvedere

У Бельведер проводив літню пору Принц Євгеній Савойський, збудований він в стилі бароко і включає Верхній і Нижній Палаци. У Верхньому-розміщений Національний музей, сюди приїжджають подивитися полотна Клімта, Кокошка, Шиле.

Парк Бельведер знаменитий не менш палаців. Ідея показати всю пишноту Верхнього Бельведера виконується розташованим симетрично центральної лінії садом, закладеним в Нижньому палаці. У розташуванні фонтанів, каскадів, скульптур і живоплотів є якась фантасмагорія і містика, настільки химерно розташував їх художник. В саду ростуть і цвітуть більше 4 тис. Рідкісних рослин, що представляють альпійські екосистеми.
Якщо пройти парк Бельведер і вийти на вул. Rennweg і загорнути направо, то ви потрапите в популярний ресторан "Salm Brau". Кілька сортів свіжого австрійського пива, апетитна свиняча рулька і смачний пивний суп в кінці дня здадуться їжею Богів!

Ситі ми залишаємо Salm Brau, повернувши наліво, бредемо вниз по вулиці Rennweg; бачимо пам'ятник радянським воїнам-визволителям Відня в квітні 1945 р Вінці дали назву монумента - "Russendenkmal", що перекладається як "Пам'ятник російським".

Зверху-написано по-російськи: "Вічна слава героям Червоної армії, які загинули в боях з німецько-фашистськими загарбниками за свободу і незалежність народів Європи". При штурмі Відня військами другого і третього Українських фронтів було вбито, поранено і пропало безвісти понад 40 тисяч військовослужбовців. Коли радянські війська покинули Австрію в 1955 році, був складений договір про збереження пам'ятки.

Втомлені ходимо і думаємо, а що подивитися в Відні завтра? О! Хофбург! У ньому-2600 залів і кімнат. Багато хто починає його дивитися першим з усіх віденських пам'яток.

Хофбург (Hofburg) у Відні-це колишня резиденція багатьох королів та імператорів Священної Римської імперії, імператора Австрії, а сьогодні-офіційна резиденція австрійського федерального президента.
На площі Героїв-кінні статуї двох польових австрійських маршалів: принца Євгеній Савойський і ерцгерцога Карла. 15 березня 1938 Гітлер виголосив промову з балкона Нового замку на площі Героїв про "аншлюс" Австрії в Третьому рейху (Deutsches Reich).

У будівництві комплексу простежується вся історія австрійської архітектури, тут присутні не менше десяти стилів. Палац Хофбург символізує Небесний Єрусалим.

Для відвідувачів відкрита лише частина комплексу: скарбниця (Schatzkammer), національна бібліотека (Nathionalbibliothek), апартаменти імператора, каплиця імператорського палацу (Burgkapelle). Як дістатися до Хофбурга? Карта Відня звично знаходиться під рукою. Дивись метро. Найзручніше доїхати до Volkshteather (Площі Музеїв) або Herrenggasse (Площа Героїв).

Відень називають містом палаців, я б сказала, це-країна палаців. Що подивитися в Відні далі-не питання. Ми йдемо до Парламенту.

Віденський парламент раніше включав 516 місць, а зараз-456. У день відкритих дверей, приурочений до Національного дня (Nationalfeiertag) Австрії, ряд державних установ запускає охочих оглянути їх. Є шанс походити по коридорах і залах (трохи) в Австрійському Парламенті саме в цей день. Якщо вам пощастить, фото з президентом Австрії покажете потім своїм друзям. Але туристи обожнюють фотографуватися і на тлі цього красивого споруди схожого на античний храм з римськими колонами. Безліч статуй грецьких філософів і істориків, розташованих перед парламентом, закликають членів парламенту не забувати уроки минулого. Повністю зруйнований бомбардуванням союзників у Великій Вітчизняній парламент повністю був відновлений і є улюбленою пам'яткою віденців і гостей Відня.

Розташований він на Рингу (Doktor-Karl-Renner-Ring), між Ратушею і Марія-Тереза ​​плац.

транспорт Відня

У Відні діє проста і, можливо, найкраща в Європі система громадського транспорту. Мережа автобусних і трамвайних маршрутів у поєднанні з метро і швидкісними поїздами ( «електричками») повністю покриває всі райони міста і передмістя, надаючи можливість пасажирам вибрати оптимальний варіант за ціною, комфорту і часу поїздки. На всі види транспорту діють квитки єдиного зразка.

У Відні для всіх видів транспорту в межах міста передбачені однакові квитки. Будь-які квитки на транспорт і проїзні, крім річних і пільгових проїзних, можна придбати в спеціальних автоматах, які, як правило, розташовуються на станціях метро, ​​в тютюнових кіосках «Tabak Trafik», а також у водія транспортного засобу (в цьому випадку квиток вийде кілька дорожче). Якщо у пасажира немає точної суми, автомат видасть здачу разом з квитком.

Де можна купити квитки на громадський транспорт?

Квитки можна купити в   касах   або автоматах на залізничних станціях або в метро, ​​а також на великих автобусних / трамвайних зупинках Квитки можна купити в касах або автоматах на залізничних станціях або в метро, ​​а також на великих автобусних / трамвайних зупинках. Квитки на одну поїздку можна купити безпосередньо у трамваї чи автобусі, правда коштувати вони там будуть трохи дорожче.

При покупці квитків в автоматі майте на увазі, що автомат може приймати купюри не всіх номіналів, а тільки допустимі для даного виду квитка. Наприклад, якщо ви купуєте разовий квиток за € 2,10 автомат буде приймати купюри гідністю € 5, € 10 і дрібниця. Автомат сам висвітить зображення купюр, якими можна оплатити квиток.

Квитки на проїзд у громадському транспорті Відня бувають різних видів, але є особливий для туристів - "Vienna Card" - спеціально випущена для туристів карта тривалістю в 48 або 72 години. Придбати її можна в туристичних інформаційних точках (на Альбертінаплатц, час роботи з 9:00 до 19:00 щодня), на інформаційній стійці в аеропорту та онлайн. Вартість 48-годинний карти - 18,90 євро, а на 72 години - 21,90 євро. Крім громадського транспорту, туристи завдяки цій карті можуть зі знижкою відвідати пам'ятки Відня, музеї, оглядові плозадкі. Замовити карту онлайн можна на офіційному сайті .

Під час шкільних канікул, в дні свят і по неділях проїзд дітей у віці до 15 років в віденському транспорті безкоштовний. В інші дні для дітей від 6 до 15 років передбачені наступні види квитків:

  • Streifenkarte за половину вартості - 4,40 євро;
  • проїзний на 2 поїздки за половину вартості (2-Fahrten-Fahrschein zum Halbpreis) - 2,20 євро;
  • квиток на одну поїздку, куплений у водія транспортного засобу - 2.20 євро, в касі або автоматі - 2,10 євро.

Штраф за безквитковий проїзд у віденському громадському транспорті - 60 євро. Куріння в транспорті також заборонено, штраф - 200 євро!

Додаткову інформацію щодо руху наземного транспорту, квитках, карту Відня з транспортними маршрутами, можна знайти на сайті міського транспорту Відня . Там же можна купити квитки онлайн.

туристичний трамвай

З квітня 2009 року у Відні працює маршрут туристичного трамвая Vienna Ring Tram З квітня 2009 року у Відні працює маршрут туристичного трамвая Vienna Ring Tram. Цілий з 10:00 до 18:00 години (в липні і серпні - з 10:00 до 19:00 години) трамваї роблять коло за годинниковою стрілкою по віденській вулиці Рінгштрассе з 30-хвилинними інтервалами. У кожному вагоні - 31 місце, кілька моніторів в салоні інформують про визначні пам'ятки Відня: Державній опері, Хофбурге, Парламенті, Ратуші. Є також аудіогіди на різних мовах. На зупинках, зазначених символом «Ring Tram», зазначено точний час відправлення. Трамвай працює за принципом «hop on / hop off»: купивши квиток, пасажири мають можливість входити і виходити на будь-яких зупинках.

Вартість квитків:

  • повна поїздка по Рінгштрассе: без можливості висадки, тривалістю 30 хвилин, 7 євро дорослий, 4 євро дитячий (є можливість он-лайн бронювання );
  • 24-годинний квиток на Ring Tram: посадка і висадка можливі на будь-якій зупинці, 9 євро дорослий, 5 євро дитячий;
  • комбінований квиток два в одному на 24 години: діє на трамваях Ring Tram з будь-якою кількістю зупинок і на всіх інших трамвайних лініях Відня - 14 євро.

На замітку: на сьогоднішній день маршрут Vienna Ring Tram - єдиний кільцевої трамвайний маршрут по вулиці Рінгштрассе без пересадок. Маршрути трамваїв № 1 та № 2, що були раніше кільцевими, в даний час змінені.

додатково

  • Схему метро, ​​розклад руху поїздів, зв'язок з аеропортом (метро-автобус), варіанти оплати проїзду і вартість квитків можна побачити на сайті Віденського метрополітену . Карту метро Віденського метрополітену можна також завантажити тут .
  • Карта Відня з визначними пам'ятками і накладеної схемою метро - дивимося тут .

Схожі записи

Коментувати за допомогою Вконтакте.

Коментувати за допомогою Facebook.

А де поїсти?
Добре виділяється 60-й поверховий хмарочос DC Tower 1, його автор-француз Домінік?
Налаштовані ви тепер здивуватися, замовкнути, зізнатися, що всі бачені вами досі палаци-безнадійно нудна провінція?
Як дістатися до Хофбурга?
Де можна купити квитки на громадський транспорт?

Новости