Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Про Airbnb.com, booking.com і наш досвід оренди квартир

  1. Основні відмінності знімною квартири від номера в готелі
  2. процедура заїзду
  3. переваги квартири
  4. Рішення проблеми прибирання
  5. особливості Airbnb
  6. У чому ж полягає відмінність букінга від Airbnb?
  7. Навіщо потрібні посередники в справі оренди житла в подорож

Вже давно минули ті часи, коли мандрівники зупинялися лише в класичних готелях з сніданком, щоденної прибиранням і обслуговуванням в номерах. У наш час все кинулися подорожувати, а це зовсім різні соціальні групи і колективи. Класичні номери заточені в основному на пари і короткочасний постій, в цьому випадку готелям немає рівних. А ось для сімей з двома і більше дітьми, молодіжних компаній готелі зовсім не зручні. По-перше своєю ціною, на сім'ю з двома дітьми доведеться брати два номери, а по-друге відсутністю можливостей для самостійного приготування їжі, що знову ж таки збільшує вартість проживання.

З 2009 року ми відчули на собі готелі, квартири і кемпінги. І в загальному нам всюди подобається, в кожному з перерахованих варіантів є свої плюси і мінуси. Кемпінги для більшості дуже екзотичні, тому я тут не буду на них зупинятися, на моєму сайті кемпінгів присвячено не мало сторінок. А ось квартири заслуговують на пильну увагу. Йдеться насамперед піде квартирах для короткочасного проживання в подорож, тих які можна зняти на сайтах Airbnb.com і booking.com. Для довготривалої оренди шукати квартири потрібно на інших сайтах.

Для початку я розгляну відмінності проживання в квартирі від проживання в готелі. Оскільки вони загальні для всіх квартир, не має значення на якому сайті їх знімати.

Зміст статті

Основні відмінності знімною квартири від номера в готелі

Вся різниця між готелем і квартирою полягає всього в п'яти речах:

  1. Доведеться узгодити час заїзду з господарем
  2. Сніданком годувати не будуть
  3. Забиратися доведеться самим
  4. Вартість проживання в квартирі для сім'ї буде значно нижче, квартиру на 4-5 чоловік можна зняти за ціною номера в готелі на двох.
  5. В проживанні в квартирі є певний шарм, можна відчути себе трохи місцевим

Окремо доведеться помітити, що на букінгу можна зняти так звані апарт-готелі. Цей вид проживання має на увазі, що ви будете жити в квартирі, але ресепшен в будівлі буде, сніданки і щоденне прибирання можуть пропонувати, а можуть і не пропонувати, в кожному окремому випадку потрібно наводити довідки додатково. Природно, що проживання в апарт-готелі дешевим не назвеш. На Airbnb апарт-готелі не представлені зовсім.

Краще заощадити на житло і з'їздити всією сім'єю а Париж, ніж все життя збирати на п'ятизірковий готель.

процедура заїзду

Багато хто боїться знімати квартири в подорож через те що побоюються запізнитися до обумовленого часу заселення. Тут звичайно потрібно проявляти порядність і прагне виконати свої зобов'язання, пам'ятаючи про те, що господарі теж люди і у них можуть бути свої справи. Але в більшості випадків можна домовитися абсолютно про все.

Є квартири заселення в які відбувається без участь господарів, вам просто повідомляють, де взяти ключ. Якщо трапилося щось непередбачене, і ви затримуєтеся, пошліть власникові СМС, якщо є інтернет, то можна зв'язатися по WhatsApp або email. Тут важливо буває додати контакти господаря в свій смартфон заздалегідь про всяк випадок.

переваги квартири

У квартирі не пропонується готових сніданків, як в готелі, але як правило є такі речі, як чай, кава, рослинне масло, цукор, сіль, набір посуду і засоби для її миття. Багато господарів залишають що-небудь до чаю, типу печива, пирогів або фруктів, це не обов'язково. У квартирах дуже часто буває в наявності пральні та посудомийні машини та побутова хімія до них, що дозволяє відчувати себе, як вдома. З маленькими дітьми, які вічно брудняться це дуже зручно. Холодильник є у всіх квартирах, на відміну від готелів.

Холодильник є у всіх квартирах, на відміну від готелів

Велика посудомийна машина

Мені абсолютно не важко, приготувати вечерю, помити посуд, заштовхати білизна в машинку і тому подібні речі, битовуха мене абсолютно не лякає, я ставлюся до ведення господарства без фанатизму. Тим більше, що нас четверо і ми робимо це разом, виходить дуже швидко. Ніхто не змушує готувати складні страви в подорож, завжди можна купити, мариноване м'ясо або щось готове в кулінарії, суміш для салату і заправку до нього і час приготування вечері скорочується до 30-40 хвилин разом з розбором сумок з супермаркету, вартість у порівнянні з ресторанним харчуванням скорочується в рази. Сніданок взагалі не проблема, бутерброди і мюслі з йогуртом, час приготування 5 хвилин.

Рішення проблеми прибирання

А ви вдома кожен день підлоги миєте? Міняєте щодня рушники? Я ні. Цілком можливо жити в квартирі тиждень і не робити вологе прибирання. Зазвичай швабра, віник, іноді пилосос присутні в орендованій квартирі. Адже між різними квартирантами господарям треба забиратися, що не тягати ж все це добро з інших місць кожен раз. Багато господарів і постільну білизну перуть безпосередньо в тій же квартирі, яку здають.

особливості Airbnb

Мало хто з подорожуючих не чув про сайт по оренді квартир від власників Airbnb. Спочатку цей проект виріс з бажання двох молодих людей знімати собі житло в подорожах дешевше. Сервіс заснували два студента, і він замислювався, як якусь подобу соціальної мережі з ухилом в оренду житла. Вийшов такий клон couchsurfing, тільки за гроші.

Кожному користувачеві на сайті пропонується заповнити профіль з фотографією і короткою характеристикою себе улюбленого, при бажанні можлива прив'язка до аккаунту профілю в фейсбуці або гугл +. По кожному користувачеві ведеться історія відгуків від господарів квартир. Спочатку це було важливо, погодьтеся, що зважитися пустити в свою квартиру незнайомця досить важко. Ніхто не хоче бачити в своїй оселі галасливого дебошира і нечепуру з усіма витікаючими з цього наслідками.

На Airbnb дає можливість зняти квартири двох видів: ті які призначені тільки під здачу, і ті з яких господарі виїхали на час і вирішили трохи підзаробити. По-друге будуть замкнені комори з речами, помітно, коли в квартирі жили тривалий час, не всі зайві речі поховалися. Сайт буде пропонувати вам здати свою квартиру на час відпустки, якщо ви забронювали проживання на airbnb, але погоджуватися не обов'язково. Так само можна зняти кімнату в квартирі самих господарів, але це зовсім інша історія, тут важливо розуміти, що ви погоджуєтеся на комуналку.

Більшість квартир, що здаються в оренду квартир уже призначені суто під здачу, ніхто крім гостей там давно не живе. Багато квартир здають навіть не самі власники, а найнята агентство. В цьому випадку чистота в квартирі може бути ідеальною, там прибираються спеціально навчені люди.

Головна перевага Airbnb полягає в тому, що сервіс абсолютно прозорий. Відразу видно повний рахунок з деталізацією, ніяких додаткових комісій понад зазначеної суми не стягується, ніяких розрахунків готівкою, все тільки по карті і тільки через сайт. Туристичний податок, якщо він необхідний, так само вже включений. У чеку нижче він позначений, як «Податки на проживання». Знижка при оренді на тиждень, місяць, так само буде відображена в розрахунку вартості. Багатьом шкода платити збір за послуги, але Airbnb підтримує сайт, постійно його вдосконалює, містить службу підтримки, яка розбирається з форсмажорними обставинами. Кожна її здають квартира застрахована на 5000 $.

Кожна її здають квартира застрахована на 5000 $

Повна разблюдовка в Airbnb

До головних недоліків сервісу Airbnb відноситься вимога повної оплати до заселення. У липні 2018 року Airbnb додав можливість поетапної оплати, якщо сума бронювання перевищує 250 $ і до заїзду залишилося більше 14 діб. Першу частину платите при бронюванні, друга частина буде списана з тієї ж карти перед прибуттям. Якщо на карті в той момент не виявилося грошей бронювання анулюється, внесена сума повертається або; не повертається, тут надходять згідно з правилами скасування різним для кожної квартири.

Господар отримає гроші через добу після заселення, якщо гості не пред'явили претензію про не відповідність житла опису і фотографій. Тобто шахрайство з виставленням фоток неіснуючого житла на Airbnb неможливо, на відміну від букінга.

Частина квартир на airbnb можна забронювати моментально, так само як на букінгу, з приводу останніх потрібно попередньо списуватися з господарем через сайт.

Рекомендується перед кожним бронюванням писати господареві з метою уточнити, а чи пам'ятає він ще про своєму оголошенні. Були прецеденти, коли люди приїжджали, і нікого не знаходили на місці. Але таке можливе і на букінгу. Це і називається форсмажорними обставинами.

Опис більшості квартир на Airbnb представлені тільки англійською мовою і більшість відгуків теж. Це стосується закордону, квартири в Росії описані російською. Російськомовні відгуки зустрічаються вкрай рідко.

Якщо ви ще не зареєстровані на сайті Airbnb, отримаєте від мене подарунок:

27 євро на оренду квартири

Відразу після реєстрації ви можете почати збирати бонуси собі на майбутнє бронювання, ділячись своєю посиланням в соціальних мережах або будь-яким іншим зручним для вас способом.

Цей рекламний трюк настільки хороший, що навіть абсолютний лідер російського ринку Букинг вже взяв його на озброєння, а хто б міг подумати? За статистичними даними близько 80% бронювань в Росії робиться через букінг.

Отримати подарунок 1000 руб. на оренду житла на Booking

Букінг кожному учаснику цього процесу дарує по 1000 рублів, ці гроші можна вивести на карту, для цього доведеться прив'язати її до аккаунту, власне заради цієї прив'язки і задуманий цей рекламний трюк. Допоможемо один одному заробити на наступну подорож.

Якщо прямо зараз ви не збираєтеся в подорож, збережіть цю сторінку у себе в соціальних мережах, закладках, відправте посилання на неї одного з WhatsApp або email. Скористаєтеся знижками, коли вам буде зручно.

Разом через Airbnb ми знімали чотири квартири:

  1. Apartment 6. floor - квартира в Варшаві. Зупинялися на дві ночі в серпні 2017. Окремий відгук я не писала. Квартира була просто супер. Велика вітальня поєднана з кухнею, дві спальні, в одній двоспальне ліжко, в іншій два окремі ліжка, якраз те, що нам потрібно. І пішки від будинку до самого красивого парку Варшави Лазенки всього 1,3 км.
  2. Charming Lisboeta Pod Apt, Downtown Lisboa - маленька затишна квартирка в самому серці Лісабона. Посилання веде на мій відгук про квартиру з фотографіями і описом інфраструктури, відкликанням про господаря.
  3. Kępna 2B - 2 спальні біля метро Stadion - велика шикарна квартира в Варшаві. Посилання веде на мій відгук. Був включений у вартість навіть підземний паркінг.
  4. Bel appartement 10 'à pied de Pt de Versailles - скромна квартира в 15-му окрузі Парижа. Посилання веде на мій відгук. Тут ми потрапили на включене опалення і перші два вечори мерзли, але хто ж міг подумати, що в Парижі в кінці жовтня все ще не топлять.

Поки нам щастило і в форс-мажорні обставини ми не потрапляли. Всі ці три квартири були призначені тільки під здачу, квартири з речами господарів ми ще не бачили.

У чому ж полягає відмінність букінга від Airbnb?

На сайті букінга вже давно бронюють не тільки готелі, але і квартири і навіть будиночки в кемпінгу, я про це писала багато разів. Деякі квартири виставлені і на букінгу і на Airbnb. По квартирах база Airbnb значно більше.

Букінг пропонує забронювати житло з оплатою на місці, але штрафні санкції накладаються в разі, не приїзду без попередження, адже забронювати без пластикової карти неможливо. Букінг не пише скільки сайт бере за послуги, але багато хто знає, що цей внесок становить 20-23% суми бронювання. Внесок за фінальну прибирання не включено у вартість і туристичний податок теж. Виходить що гостей підстерігають сюрпризи. Коли ми шукали квартиру в Римі, бачили багато варіантів, в яких залишені відгуки з уточненням, що доведеться заплатити більше, ніж позначено. Податок на проживання в Римі для нашої компанії склав 70 € понад вартість зазначеної в бронюванні. На букінгу господарі роблять знижки за бронювання на тиждень або місяць, але зовні це ніяк не проявляється. Процес відбувається всередині сайту.

Букінг зібрав на сайті найбільшу базу відгуків. Це його головна конкурентна перевага.

Неприємні моменти можуть підстерігати при бронюванні житла на будь-якому з цих двох сайтів. Як правило, засмучує невідповідність опису житла дійсному стану або умисне замовчування недоліків. Тут важливо читати відгуки, там відображено все, що пропущено в офіційному описі. Сюрпризи можуть очікувати, тільки в разі, якщо ви зняли житло без відгуків, як правило такі варіанти коштують дешевше.

З варіантами без відгуків на букінгу можливо потрапити на шахрайство, особливо в случає повної оплати до заїзду. Від читачки в особистому листуванні дізналася, що вона забронювала апартаменти без відгуків, а по приїзду виявилося, що вдома з таким номером не існує. Тому рекомендується перевіряти наявність будинку по гугл картах.

Іноді на букінгу забувають зняти з сайту місця для проживання, які беруть гостей тільки в літній сезон. Якщо ви все таки потрапили в неприємну ситуацію потрібно дзвонити в букінг, писати туди, якщо є інтернет. Вони зобов'язані підшукати вам альтернативний варіант або повернути гроші.

Ми один раз потрапили в курінь в лісі без електрики і води за 4500 руб., Читати мій відгук про базу відпочинку Мишкова казка . Якщо що, це модне нині напрямок екотуризму, варто чомусь скажених грошей. Іноді такі місця ще називають глем кемпінг, просто ми його зовсім не зрозуміли, але є люди, яким дуже подобається це місце.

Але за 9 років подорожей це було єдиний раз. В основному нам щастило.

Читати мої відгуки про квартирах, які ми зняли на букінгу:

Чудова квартира у Відні

Шикарний СПА готель в Пскові

Дуже пристойна квартира в Таллінні

Бюджетний готель в Будапешті

Бюджетна квартира в Римі з мангалом на балконі і мармуровими підлогами

Я не завжди пишу відгуки про місця, де я зупинялася окремою статтею, іноді мені лінь це робити і я просто вставляю пару рядків в звіт про подорож, наприклад, квартири та готелі в нашій подорожі до Словенії , або відгук про квартирі в Москві .

Навіщо потрібні посередники в справі оренди житла в подорож

Сайти бронювання житла та букінг, і Airbnb в подорож виступають своєрідними посередниками між господарями житла та гостями. По-перше сайти допомагають першим і другим знайти один одного, це очевидний плюс, а по-друге посередники потрібні для вирішення спірних ситуацій. Забронювавши житло на сайті, клієнт отримує гарантії ціни і заявленої якості житла, а господарі гарантії збереження апартаментів. Якщо раптом щось пішло не так, то звертайтеся за підтримкою букінга або Airbnb. Вам повернуть гроші або запропонують альтернативні варіанти з кращими зручностями.

Якщо квартира не відповідає опису, кухонне або сантехнічне обладнання не працює, звертайтеся з претензією в службу підтримки букінга або Airbnb. Там вирішуватимуть ваше запитання разом з господарем. Якщо претензії визнають обґрунтованими, ви отримали або свої гроші назад або вам забронюють інше відповідне житло. У випадку з Airbnb на ваш рахунок буде зарахована премія 10% від вартості невдалого бронювання за рахунок господаря апартаментів.

У 2017 році в інтернеті було опубліковано кілька статей, спрямованих проти букінга. Я думаю, що таким чином хтось просто бореться з конкурентами. Що пропонують ці люди? Бронювати готелі у тур. операторів або безпосередньо у готельєрів? Але якщо щось піде не так ви залишитеся наодинці з проблемами. Великі компанії теж допускають помилки, ляпи, на яких і заснована стаття, але народ знає: «Не помиляється тільки той, хто нічого не робить.». Всі ми іноді помиляємося.

У високий туристичний сезон недобросовісні орендодавці можуть в гонитві за прибутком підвищити ціну перед заселенням або надати житло гіршої якості і це стане тільки вашим головним болем. Знайти щось на місці за ті ж гроші в розпал сезону не просто.

А ви віддаєте перевагу бронювати квартири або готелі в подорож? Чи користувалися ви коли-небудь сайтом Airbnb? Чи зручно вам читати опису та відгуки англійською мовою?

Міняєте щодня рушники?
Цей рекламний трюк настільки хороший, що навіть абсолютний лідер російського ринку Букинг вже взяв його на озброєння, а хто б міг подумати?
У чому ж полягає відмінність букінга від Airbnb?
Що пропонують ці люди?
Операторів або безпосередньо у готельєрів?
А ви віддаєте перевагу бронювати квартири або готелі в подорож?
Чи користувалися ви коли-небудь сайтом Airbnb?
Чи зручно вам читати опису та відгуки англійською мовою?

Новости