Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Погода в Угорщині в березні, квітні і травні

  1. рельєф Угорщини В Угорщині м'який помірно-континентальний клімат. Тут влітку не буває занадто спекотно,...
  2. природа
  3. Національні парки
  4. весняні свята
  5. Обмеження, пов'язані з лікувальними водами
  6. 24/7

рельєф Угорщини

В Угорщині м'який помірно-континентальний клімат. Тут влітку не буває занадто спекотно, а взимку - надто холодно. Розташування країни багато в чому визначає її клімат. Угорщина займає Среднедунайскую низовина. Фактично 70% території країни займають давні заплави річок Дунай, Тиса і Драва. Цим пояснюється частково і родючість угорської землі, утвореної лесових і піщаними річковими грунтами. Майже 85% території Угорщини лежить на висоті не вище 200 метрів над рівнем моря.

Угорщина розташована як би в чаші між гірськими масивами. Карпати закривають країну з півночі та сходу, Альпи - із заходу, гори Трансільванії - з південного сходу, з півночі - гірські масиви Словаччини, з півдня - Сербії. Тепле повітря безперешкодно надходить зі Середземномор'я, а повітряні маси азорського антициклону приносять літню спеку, яка починається вже в кінці квітня, а також дощі на початку літа і м'яку осінь.

Тепле повітря безперешкодно надходить зі Середземномор'я, а повітряні маси азорського антициклону приносять літню спеку, яка починається вже в кінці квітня, а також дощі на початку літа і м'яку осінь

Чари весенніех ночей

Чотири сезони

Угорщина - сама сонячна європейська країна в цих широтах - отримує від 1,8 до 2 тисяч сонячних годин в році. Зокрема, Будапешт отримує 2054 годин сонячного світла в рік, причому понад півтори тисячі з них - з квітня по вересень.

Річна норма опадів становить в середньому 600 мм і рівномірно розподілена протягом року. Західна частина країни вологіше, у міру просування на схід річний рівень опадів поступово знижується. Різниця суттєва: 890 мм (гори Баконь) і 380 мм (долина Тиси в середній її частині).

Різниця суттєва: 890 мм (гори Баконь) і 380 мм (долина Тиси в середній її частині)

На весняній прогулянці

Весна в Угорщині рання, тепла, дощова і тривала. Середня температура вже в квітні досягає 20 ° С. На цій комфортної температурної позначки проходить практично все літо (кілька разів за сезон бувають похолодання, викликані циклонами, як і всюди), піднімаючись лише в липні до 26 ° С, а потім знову опускаючись до 20 ° С до кінця бабиного літа і всю довгу теплу і часто туманну осінь.

Зима м'яка, среднеянварской температура - мінус 4 ° С, сніг випадає 4-5 разів на сезон і може триматися місяць-півтора. Часті зимові відлиги викликані теплими атлантичними повітряними масами, які надходили із Заходу.

СіченьЛютийБерезеньКвітеньТравеньЧервеньдень

+2 +4 +10 +15 +21 +23 ніч -3 -2 +1 +5 +10 +13 Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень день +26 +26 +21 +15 +7 + 3 ніч +15 +15 +11 +6 +1 -2

Середньомісячна температура в Угорщині, ° С

природа

Навесні (і восени) погода ідеальна - не настільки спекотно і волого, як влітку, буйно квітуча зелень покриває землю, а туристи тільки почали прокидатися після зимової сплячки. Необхідний для цього сезону гардероб повинен включати водонепроникні речі, оскільки навесні дощі часті. Сорочки з довгими рукавами, штани, чоботи і капелюхи потрібно надягати, щоб запобігти від укусів кліщів та інших комах під час прогулянок, наприклад, в національних парках.

Заповідники Угорщини варті того, щоб їх відвідати. Особливо навесні - в пору максимального розквіту - ви можете отримати унікальне враження, побачивши незаймані заповідні місця в їх самому розкішному вбранні.

Особливо навесні - в пору максимального розквіту - ви можете отримати унікальне враження, побачивши незаймані заповідні місця в їх самому розкішному вбранні

Весна - пора цвітіння

Весна - пора цвітіння, а це - пилок. А пилок - це алергія. Будь-алергік знає «свої» алергени і можна без праці з'ясувати, чи мешкають рослини, що викликають алергію, в тому районі, який ви збираєтеся відвідати. До слова, в Угорщині є чимало місць, де алергію якраз і лікують - наприклад, в печерах Мішкольц-Тапольца (спелеотерапія) або на озері Хевіз.

Національні парки

  • Гори Баконь - біосферний заповідник, на території якого знаходиться понад 1100 печер, а в його букових і соснових лісах мешкають 100 видів птахів.
  • Аггтелек поблизу від кордону зі Словаччиною включений ЮНЕСКО в список пам'ятників Всесвітньої спадщини людства: найбільша в Європі система печер, в тому числі - Барадла, протяжність якої становить 24 кілометри.
  • Хортобадь площею 52 тисячі га розташований на сході Середньодунайської низовини між р. Тисою і м Дебреценом: це і басейн річки Хортобадь і її заболочена заплава, і прибережні ліси по річці Тиса, і діброви Охата і Уйсентмаргіта, і незаймані простору солончакових степів.
  • Кишкуншаг на півдні Угорщини, між Кечкеметом і Сегедом, площею 31 тисяча га: водно-болотні угіддя міжнародного значення.
  • Кішбалатон площею в 2400 га, розташований на захід від озера Балатон: болота, очеретяні зарості і акваторія озера.

Кішбалатон площею в 2400 га, розташований на захід від озера Балатон: болота, очеретяні зарості і акваторія озера

Навесні Дунай теж «розквітає»

весняні свята

Березень

  • 10-26 квітня (у 2015 році) - Будапештський весняний фестиваль культури (балет, театральні вистави, класична музика, виставки в музеях міста).
  • 15 березня - річниця Угорської революції 1848 р і день свободи друку.
  • Свято вина в Чонгарде.

Квітень

  • 4 квітня - звільнення від гітлерівської Німеччини в 1945 році.
  • з 22 березня по 25 квітня - християнська Пасха.
  • Торжественнний огляд паростків винограду в Кесег носить урочистий характер і супроводжується дегустацією.

Торжественнний огляд паростків винограду в Кесег носить урочистий характер і супроводжується дегустацією

На вулицях Будапешта під час проведення весняного фестивалю

Травень

  • 1 травня - День праці.
  • з 10 травня по 13 червня - християнське свято Трійці.
  • з 28 травня по 9 червня - Будапештська книжковий ярмарок представляє книжкові новинки.
  • 26 травня - День святого Урбана (покровителя виноградарів, корчмарів і бондарів) знаменує початок численних фестивалів і свят, пов'язаних з виноробством, та носить назву Хайош-Байа.

Обмеження, пов'язані з лікувальними водами

Можуть існувати обмеження, пов'язані з лікувальним впливом тієї чи іншої мінеральної або термальної води, наприклад, що містить радон. Буває, що застосування певних видів води має обмеження за віком, наприклад, протипоказано дітям до 12 років.

Оскільки термальна вода має підвищену температуру і в ній висока концентрація хімічних сполук, в тому числі - біологічно активних, інтенсивність її впливу на організм на порядки вище, ніж у звичайної. Тому час перебування в такій воді залежить від особливостей пацієнта, а також від складу і конкретних властивостей лікувальної води.

Крім того, навесні загострюються хронічні захворювання, і організм - навіть здоровий - чутливіші реагує на терапевтичні впливу. Тому навесні до лікування потрібно підходити ще більш уважно і обережно, чітко виконуючи всі приписи медиків і вказівки на табличці біля басейну з водою. Якщо «перебрати», то можуть спостерігатися млявість, сонливість, апатія, зниження кров'яного тиску.

Деякі усереднені орієнтовні рекомендації:

  • Добове споживання лікувальної води всередину - близько 1,5 літрів.
  • Прийом переважно перед їжею і в проміжках між прийомами їжі (близько 0,5 літра води).
  • Тривалість курсу лікування, як правило, становить 1 місяць.
  • Вода зберігається не більше 2 діб після відкривання пляшки або наливу в ємність для тимчасового зберігання в прохолодному темному місці (холодильнику).

Для більшості видів мінеральних і термальних вод є протипоказанням до застосування наявність наступних проблем зі здоров'ям, зокрема: туберкульоз, злоякісні пухлини, діабет, вагітність, тромбоз вен і гіпертонія.

24/7

Справа в тому, що в який би час року ви не потрапили в Угорщину, її термальні і мінеральні джерела працюють круглий рік в режимі 24/7. Тому, швидше за все, ви не пропустіть нагоду потестувати на собі знамениті, можна сказати - культові угорські бальнеологічні «фішки». У будь-якому випадку, час ви даремно не витратите.

Будапешт, весняний вечір, дощ, трамвай, парламент

Хочете більше знати про угорську погоді, природі, лікувальних джерелах? Хочете дізнаватися про це одними з перших? Підписуйтесь на нашу розсилку і отримуйте свіжу інформацію на пошту відразу, як тільки вона буде опублікована.

Якщо тут і зараз у вас виникли питання, корективи або зауваження по темі нашої статті - напишіть про це в коментарях. Нам важливо знати вашу думку. Дякуємо!

Хочете дізнаватися про це одними з перших?

Новости