Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Відня за один день: основні визначні пам'ятки з описом, Відень на мапі Європи

  1. Столиця Австрії - серце Європи. Відень на мапі світу
  2. Пам'ятки Відня. Куди сходити і що подивитися?
  3. палац Шенбрунн
  4. Віденська опера
  5. Собор святого Стефана
  6. Музей історії мистецтв
  7. Дунайська вежа

Більшість людей, плануючи свій відпочинок під час відпустки або канікул, вважають за краще не пляжний тур, а поїздку в європейські країни Більшість людей, плануючи свій відпочинок під час відпустки або канікул, вважають за краще не пляжний тур, а поїздку в європейські країни. І це не дивно, адже історичні старовинні столиці і міста, стародавні місця, казкові палаци, собори і храми, пам'ятники архітектури, що заряджають своєю енергією, здатні принести масу вражень кожному туристу.

Але що варто подивитися в першу чергу? Яка європейська країна заслуговує на особливу увагу? Відень - безумовно, та європейська столиця, яку необхідно відвідати в обов'язковому порядку. Давайте більш детально ознайомимося з основними пам'ятками Відня з фото.

Столиця Австрії - серце Європи. Відень на мапі світу

Відень - столиця Австрії , Часто називають серцем Європи, так як вона знаходиться в самому її центрі. Це можна побачити, подивившись на карту Європи. Крім цього, столиця Австрії - це один з найбільш благородних і вишуканих міст, який по праву вважається резиденцією королів. Відень завжди вважалася головним улюбленим місцем поетів, художників, композиторів і навіть вчених. Не можна не згадати творчу еліту, яка відвідала столицю Австрії:

  • Моцарт;
  • Шуберт;
  • Штраус і багато інших.

Ці та інші відомі на весь світ композитори перетворили Відень в музичну світову столицю. Саме тут створювалися нові напрямки і школи психології Адлера і Франкла.

У Відні колись жив відомий фізик - основоположник квантової механіки, Шредінгер, а також інші відомі наукові діячі, кожен з яких залишив у цьому місті частинку себе. Прогулюючись вулицями австрійської столиці, туристи чують не рев моторів, а мелодії, почуття не запах вихлопних газів, а квітковий аромат. Відень вважають найзеленішою столицею в Європі.

В околицях столиці багато пагорбів, з яких відкривається дивовижний вид на центр міста і його околиці. Звідси ж відкривається красивий вид на річку Дунай і Альпійські гори. Природно, і в самій столиці є на що подивитися. Адже не дарма Відень протягом тривалого часу була резиденцією імператорів.

Відень - місто, в якому зосереджені палаци і парки, собори і церкви, концертні зали і музеї. Звичайно, щоб відвідати всі цікаві місця, не вистачить одного дня. В австрійській столиці кожен знайде щось цікаве для себе. До цього дня місто продовжує рости і розвиватися, залучаючи до себе все більше і більше туристів.

Пам'ятки Відня. Куди сходити і що подивитися?

Приїхавши до Відня, багато хто воліє просто гуляти по вулицях і міським площам, милуючись архітектурними та історичними пам'ятками культури. Але давайте розглянемо детальніше, які головні пам'ятки Відня обов'язково варто подивитися за один день. Фото і опис пам'яток за один день представлені нижче.

палац Шенбрунн

Свою назву палац отримав завдяки найчистішому джерела води, який знаходиться неподалік Свою назву палац отримав завдяки найчистішому джерела води, який знаходиться неподалік. У цього палацу вельми довга і повна різноманітних подій історія. Спочатку на цьому місці був зведений літній будиночок, після чого протягом кількох десятиліть Шенбрунн виступав в якості королівського мисливського замку.

У період різних часів замком володіли імператори і імператриці. Пам'ятка була також піддана руйнуванню турками. Замок добудовували і перебудовували різні господарі. Все змінювалося в замку до тих пір, поки його власницею не стала Марія Терезія. Під час її правління замок став місцем, де проживала королівська сім'я на постійній основі, а також центром світського і політичного життя австрійської держави.

Шенбрунн часто називають австрійським аналогом Версаля. Всередині замок виконаний в стилі бароко, а зовні оточений красивою кованими гратами, яка виготовлялася найкращими майстрами. Два обеліска розташовані зліва і праворуч від воріт. Трохи далі можна побачити пару символічних фонтанів. Всього в палаці знаходиться 1440 кімнат, що відрізняються своїм багатим оздобленням: золотом, шовком і оксамитом, скульптурами та картинами.

Туристи, як правило, відвідують під час екскурсій 45 кімнат, в яких представлені різноманітні колекції, включаючи колекції екіпажів, перлина яких - золота карета.

Палац відкритий для туристів протягом цілого року, а ось час закінчення відвідування може відрізнятися:

  • До 17:00 з квітня по червень і з вересня по жовтень;
  • До 18:00 з липня по серпень;
  • До 16:30 з листопада по березень.

Вартість одного дорослого квитка з аудіогідом (можна слухати екскурсію російською мовою) для дорослого становить близько 11 євро.

Віденська опера

Будівництво будівлі Віденської опери було закінчено в 1869 році Будівництво будівлі Віденської опери було закінчено в 1869 році. Перший твір, яке було тут виконано - опера Моцарта «Дон Жуан». В даний час на сцені проводяться опери і балети у виконанні найвідоміших світових труп. Приблизний щорічний дохід Віденської опери становить близько ста мільйонів євро.

Завдяки тому, що у Віденській опері є відмінна акустика і багате оздоблення, її можна назвати однією з головних визначних пам'яток Австрії. Будівля виконана в стилі ренесанс і є пам'яткою архітектури. Говорячи про Віденській опері, не можна не згадати про сумну історію, яка сталася з її творцями. Король заявив архітекторам про недостатнє велич будівлі, після чого один з них покінчив життя самогубством, а інший загинув від серцевого нападу.

Після часів Другої світової війни більшість оперних декорацій було втрачено, а сама будівля була майже зруйнована. Відроджуватися опера початку в 1953 році під керівництвом Больтенштайна. Друге відкриття Віденської опери відбулося в 1955 році. У день відкриття там звучала музика Бетховена.

Уявлення у Віденській опері проходять після 16:00.

Квитки можна купити:

  • У будні дні з 8:00 до 18:00;
  • У вихідні дні з 9:00 до 12:00.

Крім цього, можна купити квитки на екскурсії, які проходять в 14:00.

Вартість квитка на виставу досить висока - від 50 до 200 євро. Вартість екскурсій становить 4 євро.

Собор святого Стефана

Собор був зведений на місці невеликої церкви ще в 13 столітті Собор був зведений на місці невеликої церкви ще в 13 столітті. Вперше про храм було згадано в 1221 році. Протягом трьох століть будівля кілька разів перебудовували, а нинішній вигляд був придбаний тільки в 1523 році.

В даний час собор має дві вежі. Висота південній вежі становить 137 метрів. На башті є оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на річку Дунай, на Альпійські гори і на Паннонійскую долину. Щоб потрапити на цей майданчик, необхідно подолати понад 300 ступенів.

Висота північної вежі дорівнює 68 метрам. Купол її виконано в стилі ренесанс. Під цим куполом знаходиться найбільший дзвін в країні. Для його виготовлення використовували 180 гармат, які були захоплені після битви з турецькими військами.

Під час Другої світової війни будівля була сильно зруйнована під час пожежі, а дзвін упав і розбився. Після цього протягом 7 років собор відновлювався. Тільки в 1952 році він став знову доступним для прихожан. В даний час в ньому проходять служби в християнські свята, а дзвін, як і століття тому, оповіщає жителів міста про це.

Всередині собору знаходяться скульптури і зображення святих різні пам'ятники і надгробки, вівтарі, які виконувалися відомими майстрами. Собор також виступає в якості усипальниці королів і представників творчої еліти австрійської держави.

Час роботи собору:

  • Будні дні - з 6:00 до 22:00;
  • Вихідні дні - з 7:00 до 22:00.

На південну вежу можна пройти з 9:00 до 17:00.

Вартість одного екскурсійного квитка для дорослого становить 4 євро.

Музей історії мистецтв

Цей музей був побудований за наказом імператора Франца Йосифа першого Цей музей був побудований за наказом імператора Франца Йосифа першого. Відкрита пам'ятка була в 1891 році. Музей є одним з найбільших музеїв у світі. Будівля виконана в стилі ренесанс. Основа колекції - предмети мистецтва, що належали короні.

Тут знаходяться такі експонати:

  • Східні давнини;
  • Картини маловідомих і відомих художників;
  • Різноманітні колекції монет;
  • Артефакти Стародавнього Єгипту;
  • Пам'ятники античних часів;
  • Скульптури європейських майстрів.

Найбільшої уваги удостоєна картинна галерея, так як вона вважається четвертою в світі щодо цінності знаходяться в ній експонатів і колекції єгипетських старожитностей, яка включає в себе саркофаги, папірус і навіть жуків-скарабеїв.

Час роботи музею:

  • Вівторок, з четверга по неділю - з 10:00 до 18:00;
  • У середу - з 10:00 до 21:00;
  • Понеділок - вихідний.

Вартість одного дорослого квитка становить 14 євро.

Дунайська вежа

Дунайська вежа була виконана в рамках Міжнародної садової виставки, яка проходила в 1964 році. Знаходиться вежа в Донаупарке. Пам'ятка вважається найкращою оглядовим майданчиком у Відні. Висота вежі дорівнює 252 м. Доставляє людей наверх один з наявних тут ліфтів. Час підйому вгору становить трохи більше 30 секунд. Можна забратися і сходами, яких тут налічується 779 штук.

Оглядовий майданчик на вежі знаходиться на висоті 150 м. Тут же є два ресторани, які обертаються навколо своєї осі. Вони розташовані на висоті 160 м і 170 м. Також, на вежі знаходяться магазини, де можна придбати сувеніри. У літню пору з вежі можна стрибати з тарзанки.

Час роботи Дунайської вежі:

  • Будні дні - з 6:00 до 22:00;
  • Вихідні дні - з 7:00 до 22:00.

Вартість дорослого екскурсійного квитка становить 7,5 євро.

пам'ятки Відня

Куди сходити і що подивитися?
Але що варто подивитися в першу чергу?
Яка європейська країна заслуговує на особливу увагу?
Куди сходити і що подивитися?

Новости