Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Відня. Що можна побачити і куди сходити в Відні. • Австрія • Європа • Країни

Залишилася тільки столиця

Залишилася тільки столиця. пам'ятки Відня

Всього лише близько 90 років тому Відень був столицею величезної імперії - Австро-Угорщини, яка включала в себе крім Австрії ще й Чехію, Угорщину, Словаччину, частини України, Польщі та Румунії, Хорватії, Словенії, Боснії та Герцеговини. Імперія, яка збиралася Габсбургами частинами протягом шести століть, практично відразу розпалася, а Відень залишилася типовим імперським містом з величними соборами, прекрасними палацами, незліченними пам'ятниками, величезними площами, шикарними парками і широкими проспектами.

Віденський оперний театр

Відень можна назвати столицею класичної музи, адже саме тут з'явилися на світ знамениті композитори, які ніколи не вийдуть з моди. Віденська державна опера відкрилася в 1869 році входить в п'ять кращих світових оперних театрів.

Крім високих стандартів мистецтва, цей театр славиться своїми небувалими інтригами: найвідоміші диригенти світу йшли звідси зі скандалами, не витримуючи боротьби з підступною віденської пресою і досить вередливою публікою.

Творці будівлі Віденської опери своє натхнення черпали в ранньому Відродженні Франції, однак сучасники їх зусилля не оцінили гідно. Нескінченні причіпки віденської знаті поряд з несхваленням критика Франца Йосипа обох архітекторів призвели до трагічних кінця.

будинок Хундертвассера

Це перший будинок в Відні, який повністю оформлений архітектором Хундертвассером, і став справжнісінькою міською визначною пам'яткою Це перший будинок в Відні, який повністю оформлений архітектором Хундертвассером, і став справжнісінькою міською визначною пам'яткою. Побудований за замовленням міської влади, ця споруда стала доказом можливості з'єднання стилю з дійсністю. Безладність розташування вікон на фасаді цієї будівлі не можна не помітити відразу. Хундертвассер вважав, що головне в будинку - це вікно, а не стіни, а якщо всі вікна в будинку однакові, тоді він схожий на "концтабір

Галерея Альбертіна

У центрі Відня в замку ерцгерцога Альбрехта розташований унікальний музей Альбертіна. Там зберігаються найбільші і значні світові збори графіки (приблизно 65 тисяч малюнків і понад мільйон творінь друкованої графіки). Ця колекція включається в себе періоди від пізньої готики до самої сучасності. Назва галерея «Альбертіна» отримала від імені свого засновника - Саксонського-Тешенского герцога Альберта.
Хофбург

Історичний центр столиці Хофбург служив імператорською резиденцією аж до 1918 року Історичний центр столиці Хофбург служив імператорською резиденцією аж до 1918 року. З'явився в якості середньовічного замку, Хофбург розширював свої володіння пропорційно Габсбургського могутності. Буквально за кілька століть Хофбург постав величезним палацовим ансамблем, який об'єднував в собі декілька палаців, ряд музеїв, скарбницю з коронами Імператорів, капелу, де сьогодні співає Віденський хор хлопчиків, і манеж, де щодня гарцюють коні Іспанської Школи по Верхової Їзді.

Швейцарський двір

Названий на честь «швейцарської гвардії», яка особисто охороняла імператрицю Марію Терезу Названий на честь «швейцарської гвардії», яка особисто охороняла імператрицю Марію Терезу. Дана частина Хофбурга найдавніша, була побудована в стилі італійського ренесансу в 1553 році. З середньовічних часів тут зберігаються предмети, які змушують вірити в казку: чарівна сума, магічне спис, тисячолітня корона і мощі самих різних святих. На такі реліквії можна помилуватися, відвідавши скарбницю Хофбурга, розташовану по правій стороні Швейцарського двору.

Над скарбницею же розташована знаменита капела (Burgkapelle), де на постійній основі виступає описаний вище віденський Хор хлопчиків. Хор заснували в 1498 році на догоду розвагам імператорської сім'ї. На сьогоднішній день виступу пісенного колективу доступні найширшої публіки, і практично всі туристи прагнуть потрапити на концерт цього Хору.

Новости