Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Відня

Подорожуй з нами:

Відень - один з найстаріших міст світу, історія якого сягає корінням в римську епоху. Його стародавні камені пам'ятають варварів і лицарів, римських легіонерів і османських завойовників. Відень - справжня європейська столиця, прекрасна і велична, імперська по духу; місто вальсів, музеїв, палаців. Протягом століть звідси вершилася політика не тільки Австрії, але і всієї Європи. Пам'ятки міста заслуговують найпильнішої уваги: ​​резиденція Габсбургів, палац Шенбрунн, Віденська опера, палац Бельведер і цілий ряд інших. Старе місто Відня з його вузькими вуличками і трамвайчиками тепер є частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Завдяки проведеній в 70-80-х роках масштабної реконструкції, історичний центр виглядає так само, як кілька століть тому.

Музей природознавства (нім. Naturhistorisches Museum Wien)

Рубрика: Відень

Музей природознавства у Відні є одним з найбільш важливих і одним з найбільших музеїв Австрії з близько 30 мільйонами експонатів. Цісарсько-королівський придворний музей природознавства, який прийняв у себе найбільші імператорські колекції, був створений за указом імператора Франца Йосипа I. Будинок побудований за ескізами німецького архітектора Готфріда Земпера (нім. Gottfried Semper) і австрійського архітектора Карла фон Хазенауера (нім. Karl Freiherr von Hasenauer ) у відкритій в 1865 році віденської вулиці Рінгштрассе, навпроти імператорського Хофбурга, в стилі віденського історизму. Музей відкрив свої двері 10 серпня 1889 року.

Будівля парламенту (нім. Parlament)

Рубрика: Відень

Будівля парламенту у Відні вміщує дві палати парламенту, Національний і Федеральна Рада Австрійської Республіки. Будівля має три конференц-залу і приміщення для депутатів. Ця будівля зазвичай називають скорочено - «Парламентом». Воно було побудовано між 1874 і 1883 роками за проектом Теофіла фон Хансена (нім. Theophil von Hansen), який спирався на давньогрецьку архітектуру.

Віденська ратуша (нім. Wiener Rathaus)

Рубрика: Відень

Віденська ратуша на Ратхаусплац в 1-му районі Відня, яка до 1960 року мала назву Нової ратушею, була побудована з 1872 по 1883 роки за ескізами архітектора Фрідріха фон Шмідта в стилі неоготики. Тут знаходяться службові приміщення бургомістра Відня і глави уряду землі, з 1885 року - муніципальної ради, а з 1920 року - ландтагу, Віденського міського сенату, глави уряду землі і різні відділи муніципальної ради.

Хельденплац (нім. Heldenplatz)

Рубрика: Відень

Хельденплац, або площа Героїв, - історична площа у Відні, яка відноситься до території Хофбурга. На місці сьогоднішньої площі Хельденплац спочатку перебувала зовнішня частина укріплень в складі віденських міських стін. В рамках П'ятої коаліційної війни в 1809 році війська Наполеона окупували Відень і згодом підірвали частини міських укріплень.

Зовнішні міські ворота (нім. Äußeres Burgtor)

Рубрика: Відень

Зовнішні міські ворота розташовані у Відні між площею Хельденплац (нім. Heldenplatz) і вулицею Рінгштрассе (нім. Ringstraße). Вони також називаються Хельдентор. У 1660 році старі міські ворота були побудовані як частина фортечної споруди і під час Другої турецької облоги Відня в 1683 році навколо них велися запеклі бої.

Площа Марії Терезії (нім. Maria-Theresien-Platz)

Рубрика: Відень

Площа Марії Терезії розташована в першому районі Відня навпроти Хофбурга. Вона оточена двома найбільшими в місті музейними будівлями - музеєм історії мистецтв і музеєм природознавства. Оптичне огорожу площі формує Віденський музейний квартал. У центрі площі розташований пам'ятник Марії Терезії - найбільший пам'ятник Габсбургам у Відні.

Свято-Троїцький собор (нім. Griechenkirche zur Heiligen Dreifaltigkeit)

Рубрика: Відень

Грецька православна церква Святої Трійці (також: Свято-Троїцький собор) розташована в 1-му районі Відня в колишньому «грецькому кварталі». Це православний храм Австрійської митрополії Константинопольського патріархату. Ще в 1782 році стояв на цьому місці графський будинок був перебудований в просту грецьку церкву.

Рупрехтскірхе (нім. Ruprechtskirche)

Рубрика: Відень

Римсько-католицька церква Рупрехтскірхе є найстарішою церквою міста Відня, яка як і раніше існує в початковому вигляді. Рупрехтскірхе присвячена Святому Руперту, покровителю торговців солі і Зальцбурга. Сіль була важливим монопольним товаром в середні століття, який управлявся спеціальним Соляним установою (нім. Salzamt). У Рупрехтскірхе сіль через цю установу продавалася роздрібним торговцям.

Собор Святого Стефана (нім. Stephansdom)

Рубрика: Відень

Собор Святого Стефана на площі Штефансплац - з 1365 року кафедральна церква (резиденція соборного капітулу), з 1469/1479 року - кафедральний собор (резиденція єпископа), а з 1723 року - Єпископальна церква архієпископа Відня. Римо-католицький собор, ласкаво званий жителями Відня «Штеффі», вважається символом міста і часто згадується як австрійська національна святиня. Собор отримав ім'я на честь Святого Стефана, першого християнського мученика. Другий покровитель церкви - свято всіх святих.

Маріахільферкірхе (нім. Mariahilferkirche)

Рубрика: Відень

Церква Маріахільферкірхе, також відома як церква барнабітов і церква Гайдна, є римсько-католицької парафіяльної церквою в 6-му районі Відня. Паломницька церква Вознесіння Діви Марії була вперше побудована в 1656 році як цвинтарна церква для кладовища Міхаелеркірхе. У 1660 Барнабі Дон Колестін Джоанеллі пожертвував знаменитий чудотворний образ «Маріагільф», «Марія-Помічниця».



Сторінка 1 з 5

Поділитися посиланням:

Новости