Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Оперний туалет» | Серія 'Найекстравагантніші громадські туалети' | OrangeSmile.com

Шанувальникам опери буде цікаво відвідати унікальний «Оперний туалет», розташований в столиці Австрії. Знаходиться музичний туалет в безпосередній близькості від будівлі Віденської опери, в підземному переході, скористатися туалетом можна за невелику плату, яка становить близько 60 євроцентів. Крім свого вишуканого аристократичного оформлення туалет відрізняється приємним музичним супроводом, прямо в кабінці можна послухати всесвітньо відомих оперних виконавців.

Творцями самого незвичайного туалету в Австрії вважаються відомий архітектор Фриденсрайх Хундертвассер і художник Рудольф Шеффель. Примітно, що спочатку їх ексклюзивна вбиральня виглядала трохи інакше. У чоловічих кабінках були встановлені оригінальні барвисті пісуари в формі жіночих губ, які з часом довелося прибрати. Віденські жінки порахували таке оформлення аморальним, тому оригінальні дизайнерські пісуари незабаром довелося замінити на класичні. Розібравши кімнату з оригінальними унітазами, останні не стали знищувати, а продали через інтернет-аукціон eBay. Творцями самого незвичайного туалету в Австрії вважаються відомий архітектор Фриденсрайх Хундертвассер і художник Рудольф Шеффель Далі - Туалет «Сучасного мистецтва»
Крім Vienna Opera Toilet, буде цікаво оглянути у Відні і сусідні місця тяжіння туристів. Відень з торговою вулицею upscale в 300 метрах буде правильною метою для закупівлі сувенірами. З святих монументів Відня зверніть увагу на церкву Dom Sankt Stephan (Stephansdom), розташовану в восьми хвилинах ходьби . Радимо також відвідати ландшафти чудового парку Donau-Auen всього в 27.9 кілометрів .
Що крім цього гідно згадки? Рекомендуємо теж поїхати до сусіднього замку Burg Perchtoldsdorf, знаменитої пам'ятки Австрії. По ходу, було б здорово побачити розміщується в семи хвилинах пішки палацовий ансамбль Hofburg Palace. Крім цього, зоопарк Відня Haus des Meeres в девятістах метрах буде відмінним варіантом для сімейних гостей. Використовуйте шанс подивитися в Відні чудовий тематичний парк Wiener Prater - легендарний об'єкт тяжіння для діточок в Австрії. На додачу до цього, до відома цінителів шоу дельфінів і китів, в девятістах метрах відкрито унікальний океанарій Haus des Meeres. Використовуйте теж можливість досліджувати найближчу ( двісті метрів ) Художню галерею Albertina. І як епілог, під вечір поїдьте повечеряти в топовий ресторан Відня Rote Bar на вулиці Philharmonikerstr. 4. Замовити столик ви можете за допомогою веб www.sacher.com.

Що крім цього гідно згадки?

Новости