Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Одноденні екскурсії з Праги - самостійно і з гідом

  1. Гарячі пропозиції на готелі Праги
  2. Одноденні екскурсії з Праги
  3. # 2. замок Карлштейн
  4. # 3. Ліберец
  5. # 4. чеський Крумлов
  6. # 5. Кутна-Гора
  7. # 6. замок Сихров
  8. # 7. курорт Тепліце
  9. # 8. замок Мельник
  10. # 9. Махов озеро
  11. # 10. Дрезден, Німеччина
  12. Екскурсії по Празі і околицях
  13. Станція метро Флоренс на мапі Праги

Побували всюди в столиці Чехії і залишився один вільний день? Ми розповімо, якими яскравими і цікавими враженнями його можна заповнити. Десять напрямків для одноденного туру з Праги.

Гарячі пропозиції на готелі Праги

Спецпропозиція на розміщення в Празі на найближчий вікенд. Щоб побачити знижки на інші дати, натискайте «подивитися всі пропозиції».


Booking.com

Одноденні екскурсії з Праги

# 1. Карлові Вари

Побували всюди в столиці Чехії і залишився один вільний день

Куди можна з'їздити з Праги: Карлові Вари

Невелике місто на заході країни, куди варто з'їздити з Праги в першу чергу, відомий своїми мінеральними джерелами. всього в Карлових Варах їх п'ятнадцять і всі вони прекрасно обладнані. Діє багато санаторіїв, так як вважається, що місцеві води корисні при захворюваннях шлунка, печінки і кишечника. Звичайно, щоб отримати повноцінне лікування, необхідно сюди приїхати на більш тривалий термін, але і за один день в місті є на що подивитися.

Серед головних визначних пам'яток: Гейзерна колонада, музей Яна Бехера з фірмовим магазином «Бехеровка», вежа Діана з оглядовим майданчиком, звідки видно місто та околиці, Мозеровскій склозавод - батьківщина чеського королівського кришталю. Навіть просто прогулятися по місту - досить цікаво. Не варто забувати і про місцеві лісопарках, де прокладені стежки для піших прогулянок.

Для поїздки в Карлові Вари найкраще взяти екскурсію. Так буде менше проблем з квитками. Напрямок це популярне, замовляти варто за кілька днів, особливо на ранні рейси, які розкуповують швидко. Якщо є можливість, можна замовити індивідуальний маршрут - наприклад, 10-годинну екскурсію «Цілюща сила Карлових Вар» . Якщо вартість 229 EUR розділити на компанію з семи чоловік, вийде трохи більше 30 EUR.

Якщо вирішили добиратися самостійно, то рекомендуємо вибрати все ж автобус.

Автобуси від'їжджають від автовокзалу Флоренс (поруч знаходиться однойменне метро), рейси починаються о 6:30 і далі щогодини. Вартість поїздки 149 крон, а в дорозі ви проведете трохи більше двох годин. З Карлових Вар останній відходить о 20:00. А ось поїздом від Головного вокзалу доведеться їхати на годину довше. До того ж підійде тільки перша електричка, яка відходить дуже рано, о 5:18. Якщо поїхати другий, то на місці ви будете ближче до одинадцяти. Квиток обійдеться на 10 крон дорожче (2 клас).

До речі, будьте уважні при покупці квитків в касах. Треба не тільки назвати станцію призначення, а й обумовити відсутність пересадок.

На вартість це не вплине, але вам можуть організувати дві-три пересадки. Це справедливо для всіх напрямків в Чехії. У нашій статті ціни квитків наводяться за умови завчасної покупки. Якщо брати їх безпосередньо в день відправлення, вартість виросте в два-три рази.

# 2. замок Карлштейн

Ідеї ​​одноденних поїздок з Праги: замок Карлштейн

Одне з найпопулярніших місць суботнього і недільного відпочинку серед самих пражан. Пояснюється це не тільки близькістю до столиці - до неї всього 30 км, але і його багатою історією і мальовничими околицями. Карлштейн називають одним із символів країни. У будь-якому випадку, без відвідування самого знаменитого замку Чехії, поїздку навряд чи можна назвати повноцінною.

Дістатися до нього простіше простого. З Праги щопівгодини відходить приміський поїзд до міста Бероун. Доїхати необхідно до зупинки, яка так і називається - Karlštejn. Це займе хвилин сорок, а заплатити доведеться 55 крон. До замку ходить і автобус. Від станції метро Zličín кожні 30 хвилин відправляється 311 маршрут. Але це звичайний міський автобус, який робить багато зупинок, і шлях займе 50 хвилин.

# 3. Ліберец

Куди поїхати з Праги: місто Ліберец

Один з найсучасніших міст Чехії , Який при цьому не втратив зв'язок з минулим. Тут сусідять футуристична телевежа і старовинна ратуша в готичному стилі, Ліберецький замок і зоопарк з відкритими вольєрами. Можна відвідати ботанічний сад і аквапарк, піднятися на канатній дорозі на гору Йештед.

Незважаючи на те, що Ліберец - досить велике місто з чеським мірками і там проживає майже сто тисяч осіб, прямого потягу з Праги немає. За часом і грошима найвигідніший варіант для залізниці - це робити пересадку в Турнові, але все одно виходить 2,5 години і 109 крон.

Автобусом добиратися трохи більше години, коштувати подорож буде 89 крон. Кінцева зупинка в Празі - біля станції Černý Most, інтервал руху - одна година.

# 4. чеський Крумлов

Поїздки та екскурсії з Праги: Чеський Крумлов

Маленький, але дуже атмосферне місто, архітектура якого майже не змінилися з епохи пізнього Середньовіччя. Збереглася навіть частина міських стін і укріплень. Історичний центр потрапив в список світової спадщини Юнеско. Єдиний мінус - майже всюди доведеться ходити пішки, вулички настільки вузькі, що сучасний транспорт там не поміститься. Пам'яток в місті багато, тому краще забронювати екскурсію з Праги, щоб подивитися їх усі.

Обов'язково варто відвідати замок Крумлова. Він другий за величиною зі збережених в Чехії і цікавий не тільки з точки зору краси. Влітку на його території проводять костюмовані фестивалі, які відтворюють побут минулого. Крім того, обов'язково треба прогулятися по плащової мосту, ратуші і вуличках міста, заглянути в монастир миноритов, місцеві музеї, арт-центр Егона Шиле і Казковий будинок, в якому проходять вистави театру ляльок.

Є два варіанти організованих поїздок в Крумлов на вибір:

Для тих, хто хоче організувати поїздку з Праги самостійно. Прямий поїзд з Праги в Чеський Крумлов відходить пізно - о 8 годині ранку. Однак, можна сісти на експрес «Прага - Лінц», який від'їжджає від Головного Вокзалу в 6:02, і вийти на станції Ческе-Будейовіце, де вже через 9 хвилин пересісти на потяг, який прямує в Нове удолі. Він не такий зручний, як експрес, і у нього багато зупинок, але вже через 45 хвилин ви будете на місці.

Автобус в Крумлов починає відправлення о 6:00, але кінцева у нього не автовокзал Флоренс, а станція Na Knížecí. Шлях в обох випадках займає майже три години, а витрати на проїзд - 189 крон.

# 5. Кутна-Гора

Костніца - одна з найдивніших пам'яток Чехії

Невелике містечко на сході Чехії, куди варто з'їздити з Праги на один день, це Кутна-Гора. Вона переповнена стародавніми костелами, соборами, палацами та іншими цікавими туристичними об'єктами. Справа в тому, що тут довгий час експлуатувалися одні з найбагатших срібних рудників в Європі і частина здобутої багатств місцеві жителі вкладали в будівництво. Всесвітньо відомі місця в місті костел Всіх Святих з кісткосховище, колишній монетний двір, музей срібла «Градек» на середньовічній шахті і монастир урсулинок.

Зазвичай в Чехії автобусні маршрути зручніше залізничних. В цьому напрямку це не так. Потяги (прямі або з пересадкою в Колине) йдуть в Кутна-Гору кожні півтори години, вартість квитка - 89 крон, а час у дорозі - близько 60 хвилин. Від станції Háje кожну годину-два відходить маршрут 381, він в дорозі трохи більше ніж півтори години і коштує 100 крон.

# 6. замок Сихров

Замок Сихров - одне з місць, куди варто з'їздити з Праги!

Неоготичний замок, добре знайомий в Росії по фільму-казки «Три горішки для Попелюшки», який знімався в його стінах. Замок був побудований в 17 столітті, але в середині 18 століття його перебудували в дусі французького романтизму. Цікавий він величезною колекцією антикварних меблів, посуду, предметів побуту і зброї. В основі запасників скарби, вивезені представниками роду князів Роганов з Франції під час революції. Через це Сихров називають французьким куточком в Чехії.

Якщо вам ліньки організовувати поїздки з Праги самостійно, замовляйте екскурсії на Тріпстере. Ці маршрути придумують місцеві жителі, яким є, що розповісти про околицях Праги. У Сихров можна відправитися з гідом Надією по маршруту «Замок Сихров і богемські гранати» . За 7-годинну екскурсію дізнаєтеся багато нового і чудово проведете час!

Прямого транспортного сполучення між Прагою і Сихровом немає, хоча знаходиться він всього в 90 км від столиці. Тому, якщо вам зустрінеться екскурсія в цей замок, скористайтеся цією пропозицією. До того ж, в її програму зазвичай включений ще один замок, найчастіше Фридлант, або Турнов, який все одно доведеться проїжджати. Самостійно теж найкраще добиратися через це місто.

О 9:25 з Праги відходить поїзд, який прибуває на станцію Турнов 11:12 а о 11:30 звідти ж відправляється автобус прямо до замку. Термінал знаходиться біля станції. Поїздка обійдеться в 79 крон за квиток на швидкий і 20 крон, щоб доїхати безпосередньо до Сихрова.

# 7. курорт Тепліце

Поїздки з Праги на один день: курорт Тепліце

Місто знаходиться всього в 90 кілометрах від Праги, майже біля самого кордону з Німеччиною . Туристів в першу чергу приваблюють місцеві термальні джерела та архітектура історичної частини Тепліце. В останні роки, крім санаторного лікування, тут пропонують різні косметичні процедури і релаксаційні послуги, на кшталт масажу або термальних басейнів. Безумовно, сподобається тут і звичайним туристам. Крім історичних пам'яток, на кшталт замку Духцов або костелу Воздвиження Св. Хреста, в Тепліце є прекрасний Ботанічний сад і озеро Барбора.

Місто хоч і невеликий, але цікаві місця в ньому розкидані на значній відстані один від одного, тому вигідніше взяти окремий тур. наприклад, «Теплиці. Історія старовинного курорту » - 2-годинна оглядова екскурсія по курорту.

Якщо все ж вирішили дістатися туди самостійно, то як і всюди в Чехії вибирати належить між автобусом і залізничним транспортом. В принципі, зручні обидва способи, але найчастіше вибирають все ж поїзд. Справа в тому, що відправляється той з Головного вокзалу приблизно кожні дві години, починаючи з 5:18.

А ось автобуси відходять від вокзалу Голешовіце з 7:30, правда, з годинним інтервалом. Це означає, що потрібно ще час на метро. Вартість виходить майже однакова: електричка обійдеться в 79 крон, а автобус - 69 крон.

# 8. замок Мельник

Місто і замок Мельник - ідея шикарною екскурсії з Праги!

Туристів приваблює не тільки минуле цього замку, сьогодні тут можна спробувати місцеві вина і пиво, посидіти в кафе з прекрасним видом на місто, побувати на концертах. Природно, тут проводяться екскурсії, при цьому з експонатами внутрішніх покоїв знайомить нинішній власник замку. Можна прогулятися і по місту, подивитися історичні будівлі і відвідати краєзнавчий музей, а також познайомитися з життям сучасної чеської провінції.

З Праги порадимо маршрут «Мельник. Тільки для дорослих » тривалістю 7 годин.

Доїхати до міста Мельник найпростіше на автобусі. Від вокзалу Голешовіце вони ходять в будні дні кожен півгодини і всього за 50 крон. Прямих пасажирських поїздів трохи і ціна за квиток вже 77 крон. Можна поїхати на швидке на Турнов до станції Вшетат. Однак необхідно пам'ятати, що в будь-якому випадку від станції до самого замку доведеться йти ще десь двадцять хвилин.

# 9. Махов озеро


Коли жителі Праги хочуть насититися справжнім пляжним відпочинком, вони їдуть на Махов озеро. Цей штучна водойма створили ще в чотирнадцятому столітті, а сьогодні це улюблене місце для пікніків. Тут можна не тільки полежати на піску і покататися на яхті, а й прогулятися по хвойному лісі, відвідати замок Бездез і порибалити.

На березі озера розташований населений пункт Докса. Відповідно, необхідно дістатися до нього. Якщо їхати поїздом, доведеться заплатити 159 крон і зробити як мінімум одну пересадку в баків або Млада Болеслава. Зате ходить прямий автобус від вокзалу Голешовіце. Однак треба враховувати, що повноцінно маршрут працює тільки в літній сезон. Весь інший час здійснює рейс тільки раз в день.

# 10. Дрезден, Німеччина

Дрезден - місто, куди легко з'їздити з Праги на день

В принципі, з Праги можна без праці виїхати майже в усі великі міста Європи, однак найближче розташований Дрезден. До нього всього 150 км. Можна без проблем організувати собі одноденний тур, подивитися Галерею старих майстрів і інші музеї міста, влаштувати шопінг, побувати в місцевих соборах і спробувати німецьке пиво. Навіть проста прогулянка по старому місту залишить після себе багато приємних спогадів і пам'ятних фотографій.

Сполучення між містами налагоджено дуже добре, а трафік досить великий. Навіть поїздів ходить кілька. Найдешевше добиратися берлінським EC 178 Alois Negrelli, який відправляється в 6:28. Квиток до Дрездена на ньому обійдеться в 239 крон, інші поїзди вийдуть дорожче, як мінімум, 372 крони.

Автобуси, які відходять від автовокзалу Флоренс, їдуть в цьому напрямку вісім разів в день, а квитки продають по 295 крон.

Екскурсії по Празі і околицях

Найцікавіші екскурсії, які ми знайшли в Празі, - це індивідуальні тури від місцевих жителів. Вони не тільки проведуть вас по маршруту, а й підкажуть, де провести вільний час, як заощадити в Празі.

Станція метро Флоренс на мапі Праги

Якщо екскурсії з Праги ви твердо мають намір організовувати самостійно, ось вам станція Флоренс на карті. Маркерами відзначені найближчі до неї готелю. Цей район зручний для проживання - поруч Вацлавська площа , Торгові центри та ресторани. Разом з тим ціни набагато адекватніше, ніж у Старому місті.

де купувати недорогі продукти в Празі , ціни на транспорт в Празі , а також інструкція з обміну валюти в Чехії . список лікувальних курортів Чехії - від Карлових Вар до Маріанських Лазне . Кращі екскурсії з Парижа , індивідуальні тури з Мюнхена в баварські замки і екскурсії з Венеції на острови .

Новости