Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

музей природознавства

  1. Як дістатися
  2. Як я економлю на готелях?

Музей природної історії був відкритий в 1889 році в одному з будинків, яке є частиною музейного комплексу Відня.

Музей природної історії (Naturhistorisches Museum) є одним з найбільших музеїв не тільки Відня, а й світу. Був відкритий в 1889 році в одному з будівель - близнюків , Яке є частиною музейного комплексу Відня. Будівля музею було споруджено за проектом архітекторів Карла Хазенауера і Готфрід Земпера. Будівництво було розпочато в 1871 році і тривало 18 років. Найпершою колекції музею трохи більше 250 років. Її придбав імператор Франц I. Кількість експонатів становило 30000 різних природних примірників.

Сьогодні в колекціях музею зібрано 20 мільйонів експонатів, які представляють собою наукову та історичну цінність. Вони займають площу 8700 квадратних метрів. Подорожуючи по 39 залах різних експозицій, відвідувачі дізнаються історію нашої землі, різноманітність і багатства природи.

Музей природної історії був відкритий в 1889 році в одному з будинків, яке є частиною музейного комплексу Відня

Інтер'єр Музею природознавства

На першому поверсі представлено розмаїття тваринного світу від найпростіших до ссавців. Близько 200 експонатів представляють не тільки самі собою великий інтерес, але і є прямим доказом колись свого існування в природі. Багато екземплярів вимерлих або вимираючих тварин роблять колекцію безцінною. Найбільш унікальними є: морська корова, скелет диплодока, найдовшого наземного хребетного тварини.

Венера Віллендорф

На верхньому поверсі знаходяться колекції дорогоцінних каменів і мінералів, рідкісних копалин і доісторичних творів мистецтва. Найзнаменитішими екземплярами є: величезний топаз, вага якого становить 117 кг, і «Венера Віллендорф» - десятисантиметровими фігурка Матері-землі з вапняку, вирізана древніми людьми більше 25 тисяч років тому.

колекція мінералів

У музеї природної історії зібрана чудова бібліотека. Основою її послужила колекція сім'ї Габсбургів . Сьогодні вона налічує 200 тис. Примірників, з яких 50000 мають дату свого видання до 1900 року. Весь бібліотечний фонд є доступним для громадськості. Його матеріали так само використовують вітчизняні вчені, зарубіжні експерти, студенти.

Музейний зал

Основна мета роботи Музею природної історії в донесенні результатів наукових досліджень широкого загалу. В рамках своєї діяльності музей проводить конференції, наради, публікації, підтримує міжнародні контакти.

Музей природної історії Відня увійшов в десятку кращих музеїв світу.

Музей природної історії Відня увійшов в десятку кращих музеїв світу

експонат експонат   зал динозаврів зал динозаврів

Як дістатися

Проїзд на трамваї 1, 2, 71, D або на автобусі N25, N38, N60, N66 до зупинки Dr.Karl Renner Ring;
на метро U2, U3 до станції Volkstheater;
на метро U2 до станції Museumsquartier.

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях?

Новости