Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта метро Праги. Метро в Празі. Російською мовою.

  1. Вартість квитків на Метро Праги 2014
  2. Як користуватися метро в Празі?
  3. Як і де купити квиток на метро в Празі?

Празький метрополітен (чеськ

Празький метрополітен (чеськ. Metro v Praze або чеськ. Pražské metro) складається всього з трьох ліній. Пуск празького метро відбувся 9 травня 1974 року і зараз довжина ліній становить близько 60 кілометрів, а кількість станцій 57. Метро постійно розширюється і в планах будівництво нових станцій. За рік метро Праги перевозить близько 600 мільйонів пасажирів. Метро досить зручне і просте, багатьом схоже на Московское.Разобраться і користуватися ним зможе кожен турист. Я б поставив зручність пересування на метро на друге місце після празького трамваю .

Лінії метро Праги

Лінія А (зелена) DEJVICKA - SKALKA. Лінії 10,1 км, час у дорозі - 20 хвилин.
Лінія В (жовта) ZLICIN - CERNY MOST. Лінії 20 км, час у дорозі - 41 хв.
Лінія С (червона) HAJE - NADRAZI HOLESOVICE. Лінії 14,2 км, час в дорозі - 25 хвилин.

Карта метро Праги російською мовою доступна тут , Якщо вона комусь потрібна. Так як розібратися з чеської або англійської картою навіть абсолютно не розуміє в цих мовах не складно.

Схема Празького метро тут або тут . Тут схема транспорту Праги і схема празького метро частково російською мовою.

Щоб завантажити файли на комп'ютер, натисніть по посиланнях правою кнопкою миші і виберіть «Зберегти об'єкт». Розмір - 500kb.

Празьке метро управляється Підприємством громадського транспорту Праги і квитки для проїзду в метро підходять так само і на трамваї з автобусами. Детальніше про систему громадського транспорту Праги, фунікулер в Празі на Петршин, таксі, квитках і тому, як дістатися до аеропорту Праги читати в статті « Громадський транспорт Праги «.

Вартість квитків на Метро Праги 2014

Станом на 2012 рік вартість квитків на метро Праги, а також і на інший транспорт становить Станом на 2012 рік вартість квитків на метро Праги, а також і на інший транспорт становить

30 хвилин (одна поїздка) - 24 чеських крони
90 хвилин (з пересадками) - 32 чеських крони
Проїзний на весь транспорт на 24 години - 110 чеських крон
Проїзний на весь транспорт на 3 доби - 310 чеських крон

Варто нагадати, що за безквитковий проїзд на громадському транспорті Праги, як і в інших містах, існує штраф. На сьогодні він становить приблизно 700 чеських крон.

Як користуватися метро в Празі?

У празькому метро відсутні звичні нам турнікети У празькому метро відсутні звичні нам турнікети. Якщо у Вас ще не «пробитий» квиток, його слід зазначити в одному з жовтих пристроїв, що знаходяться при вході в празький метро. Якщо у Вас квиток на 90 хвилин або на добу \ троє і Ви вже їм скористалися, але він ще діє, «пробивати» його більше не потрібно. Чистий (Не пробита) квиток вважається не дійсним. Щоб зайти в вагон і вийти з нього, після зупинки потрібно натиснути підсвічується кнопку на дверях. Якщо Ви будете стояти і тупити, її натисне хто небудь інший. Напевно місцеві вже звикли темним туристам.

Як і де купити квиток на метро в Празі?

Квитки для проїзду в празькому метро і взагалі на весь громадський транспорт чеської столиці можна купити у касирів і в автоматах на станціях або в газетних крамницях Квитки для проїзду в празькому метро і взагалі на весь громадський транспорт чеської столиці можна купити у касирів і в автоматах на станціях або в газетних крамницях. Будьте уважні, автомати не приймають паперові купюри, а касири продають квитки не на всіх станціях. Звичайно співробітник є на кожній станції празького метро, ​​але у деяких стоїть табличка, яка дасть Вам зрозуміти, що він квитками не торгує і, начебто наших бабульок на ескалаторі «Довідок не дає». Іноді апарати не приймають деякі монети. Тоді потрібно потерти монетою об металеву поверхню цього апарату. Там вже напевно терли до Вас і він вже буде весь подряпаний. Не знаю, чи допомагає це чи ні, але раз труть, значить не даремно 🙂 Якщо зовсім підперло, а дрібниці немає, то вийдете з метро, ​​може там є мужик з хот-догами або лавка з газетами. Купіть хот-дог і він дасть Вам здачу, на неї і поїсте.

Якщо Ви поїхали з центру Праги на метро, припустимо на станцію Kolbenova, то коли я був на цій станції, то взагалі не зустрів людей і співробітників метро Якщо Ви поїхали з центру Праги на метро, припустимо на станцію Kolbenova, то коли я був на цій станції, то взагалі не зустрів людей і співробітників метро. Поїзд там довелося чекати хвилин десять. Звичайно такого немає в центрі і поблизу. Вибратися звідти не маючи квитка або монеток буде не просто. Доведеться їхати «зайцем» або йти обмінювати паперові купюри в якусь забігайлівку, де доведеться що-небудь купувати для розміну.

До речі, квиток по-чеськи «jizdenka» До речі, квиток по-чеськи «jizdenka». Бійтеся підробок. Зараз почастішали випадки впливу на вже «пробиті» квитки хімічними речовинами, в результаті чого позначки, що проставляються валідатором стираються і квиток повторно продається.

Справа в тому, що в метро Праги квитки не проколюються звичним для нас старим способом, як, наприклад в Будапешті, де я вставивши квиток не міг зрозуміти, чому ця штука в трамваї нічого не друкують, а один з місцевих показав, що апарат механічний і потрібно натиснути самому ручкою зверху і на квитку з'являються якісь позначки. У транспорті Праги система інша, електронний прилад друкує різними кольорами дату і час початку дії квитка.

У транспорті Праги система інша, електронний прилад друкує різними кольорами дату і час початку дії квитка

Як і де купити квиток на метро в Празі?
Як користуватися метро в Празі?
Як і де купити квиток на метро в Празі?

Новости