Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інсбрук 2019: як дістатися з Мюнхена і що подивитися за 1 день?

  1. Як дістатися до Інсбрука
  2. Як дістатися з Мюнхена в Інсбрук
  3. Що подивитися в Інсбруку за 1 день
  4. Вулиця Марії-Терезії та Золота дах
  5. Міська вежа Інсбрука і Палац Хофбург
  6. Альпійський зоопарк і ботанічний сад Хофгартен
  7. замок Амбрас
  8. Канатна дорога Нордкетте

Перейти до розділу:

Як дістатися до Інсбрука

Інсбрук, поряд з Віднем і Зальцбургом, вважається одним з найбільших міст Австрії. Крім того, Інсбрук - це ще й адміністративний центр регіону Тіроль, знаменитого своїми гірськолижними курортами. Для туристів Інсбрук - це, перш за все, історичне місто і одночасно центр зимового спорту. Оточений горами і лісами, Інсбрук може похвалитися не тільки своїми пейзажами, а й усіма умовами для гірськолижного катання.

Розвинена інфраструктура укупі з природними даними роблять Інсбрук винятковим за своїми властивостями курортом для всіх любителів зимових видів спорту. У літню пору Інсбрук пропонує своїм гостям можливості для скелелазіння й альпінізму, а також традиційний екскурсійний відпочинок, тому що в історичній частині міста збереглося безліч цікавих пам'яток різних епох.

Дістатися в Інсбрук з Росії можна безпосередньо, тому що в місті є свій міжнародний аеропорт прильоту. Однак, прямих рейсів за маршрутом не так багато, тому часто туристи приїжджають в Інсбрук з інших міст Австрії (Відня, Зальцбурга), або ж з сусіднього Мюнхена, куди щодня перебуває набагато більше число рейсів з Росії. Уточнити розклад польотів можна на сервісі Aviasales і інших аналогічних.

Як дістатися з Мюнхена в Інсбрук

Відстань між Мюнхеном і Інсбруком становить близько 160 км. Дістатися з Мюнхена до столиці Тіролю можна різними способами: громадським транспортом (поїзд, автобус), трансфером, або ж на орендованому авто. Кожен з варіантів має свої переваги.

Найдешевший спосіб дістатися - це скористатися автобусним сполученням. Автобуси за маршрутом з Мюнхена в Інсбрук ходять із завидною періодичністю - щогодини протягом дня. Перевезення здійснює автобусна компанія Flixbus . Час у дорозі становитиме близько 2,5 годин, вартість проїзду - 8-12 євро в одну сторону. Автобуси відходять від головного автовокзалу Мюнхена і прибувають на головний автовокзал Інсбрука.

Трохи швидше дістатися до Інсбрука можна на поїзді. Потяги по маршруту також курсують протягом всього дня. Час у дорозі становитиме близько 1 години 45 хвилин, вартість проїзду - 25-30 євро в одну сторону. Потяги відходять від головного ж / д вокзалу Мюнхена і прибувають на головний ж / д вокзал Інсбрука. Уточнити розклад і придбати квитки онлайн можна на ж / д сервісі Raileurope .

Якщо Ви переміщується з великою кількістю багажу, наприклад, з гірськолижним обладнанням, то дістатися до курорту можна і за допомогою замовлення індивідуального трансферу. Вартість такого проїзду вище, зате немає необхідності з речами переміщатися з аеропорту Мюнхена на залізничну станцію і далі добиратися на громадському транспорті. Час в дорозі до такому випадку зазвичай становить близько 2-х годин. Замовити трансфер заздалегідь можна на різних сервісах, що надають дану послугу. До таких, зокрема, відносяться Kiwitaxi , Intui.Travel та інші.

Для самостійних мандрівників підійде і такий варіант пересування, як орендоване авто. Прокат авто в Мюнхені - опція дуже популярна, орендувати машину можна навіть в аеропорту прильоту. Для оформлення автомобіля в прокат, як правило, потрібно стандартний пакет документів - паспорт, права і банківська карта. Мюнхен і Інсбрук з'єднують траса № А8 і А12, відстань становить 162 км, час в дорозі - приблизно 1 годину 50 хвилин. Орендоване авто згодом допоможе пересуватися і по гірськолижних курортів з Інсбрука, тому така опція дуже зручна, якщо Ви плануєте багато переміщатися під час подорожі.

Орендоване авто згодом допоможе пересуватися і по гірськолижних курортів з Інсбрука, тому така опція дуже зручна, якщо Ви плануєте багато переміщатися під час подорожі

James Cridland / Панорама Інсбрука

По приїзду в Інсбрук зупинитися можна в різноманітних готелях, апартаментах, гостьових будинках, хостелах, в залежності від Ваших переваг і бюджету. Інсбрук є популярним туристичним напрямком практично цілий рік, в зв'язку з цим рекомендується бронювати місця розміщення заздалегідь. Дізнатися докладніше про наявність місць та вартість проживання в Інсбруку на конкретні дати можна на сайті бронювання Booking.com .

Високі оцінки від туристів на Booking.com отримали наступні готелі в Інсбруку:

Maximilian Stadthaus Penz 4 * - Даний сімейний готель розташований в історичному центрі міста, в пішій доступності від основних визначних пам'яток. Гості можуть зупинитися в номерах різного класу. Залежно від типу номера сніданок може бути включений у вартість проживання або надаватися за додаткову плату. Вай-фай надається безкоштовно. Поблизу знаходиться платна громадська парковка для машин. На стійці реєстрації, яка працює цілодобово, можна орендувати велосипед. Є місця під зберігання лиж;

Best Western Plus Hotel Goldener Adler Innsbruck 4 * - готель розташований в центрі міста. При готелі працює ресторан. Зупинитися можна в номерах різної місткості, включаючи сімейні номери. Залежно від типу номера сніданок може бути включений у вартість проживання або надаватися за додаткову плату. Вай-фай працює безкоштовно. Поряд з готелем знаходиться платна громадська парковка. Стійка реєстрації обслуговує гостей цілодобово. Є місця під зберігання лиж;

Hotel Mondschein 4 * - готель знаходиться в мальовничому місці, на березі річки. Гості можуть зупинитися в номерах різної місткості, включаючи номери сімейного типу. Сніданки входять у вартість проживання. Вай-фай надається безкоштовно на всій території готелю. Є місця під зберігання лиж. Також гості можуть відпочити в барі при готелі. Поблизу знаходиться платна приватна парковка. Стійка реєстрації працює цілодобово;

Hotel Zach 3 * - готель розташований в спокійному районі міста, в пішій доступності від центру Інсбрука і ж / д вокзалу. Зупинитися можна в номерах різної місткості, включаючи сімейні номери. Сніданки включені у вартість проживання. Вай-фай працює безкоштовно, є місця під зберігання лиж, поблизу знаходиться приватна платна парковка;

Hotel Huberhof 3 * - готель розташований в мальовничому місці в передмісті Інсбрука. При готелі є ресторан, бар і тераса для відпочинку. Влітку відкритий сезонний басейн. Гості можуть зупинитися в різних номерах, багато хто з них мають балкони. Залежно від типу номера сніданок може бути включений у вартість або оплачуватися додатково. Вай-фай і паркувальні місця надаються безкоштовно. Є місця під зберігання багажу.

Michela Simoncini / Панорама Інсбрука

Що подивитися в Інсбруку за 1 день

Інсбрук розташований в дуже мальовничому місці і оточений з усіх боків вражаючих масштабів гірськими схилами. Крім цього, і сам місто готове запропонувати чимало пам'яток для всіх, хто вирішив відвідати серце Тіролю. Тут Ви знайдете старовинні вулиці і площі, собори і палаци, вежі, арки, музеї, зможете покататися на панорамної канатці, сходити в альпійський зоопарк або ботанічний сад, побачити мальовничі околиці, а також покататися на гірських схилах.

Вулиця Марії-Терезії та Золота дах

Вулицю Марії-Терезії можна назвати головною артерією старій частині міста. Саме звідси розходяться все маршрути по міських визначних пам'яток, саме звідси можна оглянути підносяться гірські схили далеко і оцінити масштаби тирольских пейзажів. Вулиця Марії-Терезії є головний пішохідний проспект, тут можна посидіти в кафешках з кращими видами, зайнятися шопінгом або оглянути старовинні пам'ятки. Увага неодмінно привернуть барокові палаци Гумпп і Трапп, Тріумфальна арка і колона Святої Анни. Але головним цвяхом культурної програми неодмінно стане Золота дах на тлі альпійської панорами.

Золота дах одного з старовинних будиночків Інсбрука вважається візитною карткою міста. Знаходиться вона тут уже, ні багато, ні мало, шість століть. Дах дійсно засліплює своєю пишністю, адже тут покриті золотом 2657 пластин, які і є її складовими частинами. На горизонті будинку із золотою дахом видніються альпійські піки, що надає увазі додаткового антуражу.

Shadowgate / Вулиця Марії-Терезії

Міська вежа Інсбрука і Палац Хофбург

Ще одна візитна картка міста - це міська вежа Інсбрука. Має висоту в 31 метр, вежа не може не привертати увагу туристів. Історія вежі починається ще з середини 15 століття, а на її фасаді неможливо не помітити величезний годинник, за якими можна звіряти час і понині. Оглянути вежу можна не тільки зовні, але і зсередини, і навіть піднятися на оглядовий майданчик, звідки відкриваються чудові краєвиди на старий центр міста. Вартість входу на оглядовий майданчик становить 1,5 євро, вежа відкрита щоденною без вихідних.

Звичайно, палац Хофбург в Інсбруку не може зрівнятися за величчю з віденським Хофбургом, однак і тутешній палац вражає своїм масштабами, причому не стільки в плані розмірів, скільки в плані оздоблення. Враження справляє тут буквально все, починаючи від білосніжних фасадів, барочного стилю, ландшафтного парку, розкинути поруч з палацом, до палацових покоїв, величезних залів, прикрашених предметами живопису, скульптури, гобелени, кришталем і т.д. Палац відкритий щодня з 9 ранку до 5 вечора, вартість вхідного квитка складає 9 євро для дорослого, діти до 18 років - безкоштовно.

Shadowgate / Міська вежа Інсбрука

Альпійський зоопарк і ботанічний сад Хофгартен

Місцевий зоопарк в Інсбруку примітний тим, що є самим високогірним зоопарком в світі, розташованим на висоті 727 метрів над рівнем моря, що, втім, зовсім не заважає тутешнім мешканцям прекрасно почувати себе в таких незвичайних умовах проживання. Зоопарк Інсбрука можна назвати найбільшим або наймасштабнішим в Європі, однак тут мешкає 150 видів різних тварин, птахів і риб, є свій акваріум, а умови, в яких живуть вихованці, наближені до натуральних. Гуляти в зоопарку можна цілий день, територія його дуже велика. Зоопарк відкритий щодня з 9 ранку до 6 вечора. Вартість вхідного квитка становить 10 євро для дорослого і 5 євро для дитини (до 15 років).

Ботанічний сад Хофгартен розташований біля палацу Хофбург і є скоріше вишуканим ландшафтним парком, хоча і не позбавленим деяких екзотичних видів рослин і квітів. Гуляти тут досить приємно - по стежках і навколо ставків з лататтям, по алеях і повз квіткових клумб, а ще тут можна посидіти в місцевому ресторанчику або відвідати Оранжерею, виконану повністю зі скла. Вхід в сад безкоштовний, відкритий він щодня.

David Short / Хофгартен

замок Амбрас

Замок Амбрас може і не є дуже витонченим будовою в усьому Інсбруку, але вже точно вразить Вас своїми колекціями, якщо Ви зважитеся увійти всередину. Вся справа в тому, що в замку знаходяться колекції знаменитого ерцгерцога Фердинанда II Австрійського, який збирав предмети мистецтва протягом усього життя. Тепер в замку можна побачити окремі зали, присвячені експозиціям зброї, живопису, скульптури і т.д. Замок відкритий для відвідувачів щодня з 10 ранку до 5 вечора (в листопаді замок традиційно закривається на реставрацію). Вартість вхідного квитка становить 10 євро для дорослого, вхід для дітей до 18-ти років - безкоштовний.

Вартість вхідного квитка становить 10 євро для дорослого, вхід для дітей до 18-ти років - безкоштовний

Garden tourist / Територія замку Амбрас

Канатна дорога Нордкетте

Якщо говорити про природні визначні пам'ятки Інсбрука, то кращий спосіб розглядати їх все - це скористатися канатною дорогою Нордкетте. Канатна дорога проходить по трьох станцій, кожна з яких відкриває панорамний вид на гори і Інсбрук з висоти пташиного польоту. Найвищою точкою канатки є точка висотою в 2334 метра, звідки видно пік Гроссглокнер, розташований на висоті 3 800 метрів.

Незважаючи на те, що більшість туристів спрямовуються відразу ж на найвищу з трьох станцій, варто звернути увагу і на дві нижні, оскільки огляд самої верхньої зі станцій часто затягнутий хмарами, тоді як на двох нижніх можна спокійно оглянути околиці і сам Інсбрук. Катання по канатній дорозі - задоволення не з дешевих, і кожен з сегментів оплачується окремо. Детальніше про ціни на кожен з сегментів можна дізнатися на офіційному сайті канатної дороги Нордкетте->.

Stephan Mosel / Канатна дорога в Інсбруку

Як бачите, пам'ятки Інсбрука вельми різноманітні, не кажучи вже про гірськолижну складової курорту. Для катання в околицях Інсбрука існує кілька оформлених зон - Акзамер Ліцум, Глунгезер, Патчеркофель, Ранггер Копфль, Муттерер Альм, Нордпарк-Зеєгрубе. Ці зони розташовані в кількох кілометрах від Інсбрука. Є курорти, розташовані і на більшій відстані - це, перш за все, Зеефельд, Майрхофен, Цирль, Целль-ам-Циллер і інші. Детальніше про гірськолижних курортах Австріі-> .

Будемо раді відповісти на Ваші запитання в коментарях!

На замітку :

Вирушаючи в подорож по Європі, не забудьте оформити туристичний страховий поліс, який є обов'язковим вже на стадії оформлення туристичної візи. Страховку можна оформити самостійно, не виходячи з дому. Для цього існують спеціальні сервіси, такі як Tripinsurance , Cherehapa та інші. Придбати поліс можна в режимі онлайн, а потім роздрукувати його на звичайному принтері.

Фото на початку статті: Shadowgate

Новости