Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

До Відня з Карлових Вар - Живи яскравіше - подорожуючи!

Екскурсії усіма туристичними бюро Карлових Вар до Відня проводяться тільки по суботах

Екскурсії усіма туристичними бюро Карлових Вар до Відня проводяться тільки по суботах. Ви можете вибрати одноденну або дводенну екскурсію. Це пов'язано з тим, що серед тижня люди проходять лікування, а у вихідні готові до подорожей! "Карлові Вари - Відень" досить популярна і улюблена туристами екскурсія.

Самостійно дістатися з Карлових Вар до Відня проблематично, так як немає прямого поїзда або автобуса, а тільки c пересадкою в Празі.

Поїзд йде з Карлових Вар до Праги більше трьох годин. Тому розглянемо рух автобусом Студентагенсі https://jizdenky.studentagency.cz/.
Розклад на липень 2014 року:
Карлові Вари-Прага 6:00 - 8:15
6:30 - 8:45
: 7:00 - 9:15 ....
В дорозі 2 години 15 хвилин, вартість 160 крон.
Прага-Відень 6:30 - 11:20
8:30 - 13:20
10:30 - 15:20 ...
В дорозі 4 години 50 хвилин, вартість 480 крон.
Якщо виїхати з Карлових Вар в 6 ранку, то виходить хороша стиковка в Празі, і вже на початку другого Ви будете гуляти по Відню. Разом дорога вийде о 7 годині 20 хвилин (в одну сторону разом з пересадкою) і вартістю в 1280 крон (в обидві сторони).
Відразу скажу, що купувати квитки на Студентагенсі необхідно заздалегідь. Якщо Ви вирішите їхати спонтанно, то квитків просто може не виявитися в касі. Або ще гірше Ви приїду до Відня, а квитків назад не буде.
Після реєстрації на сайті Студентагенсі, куплені міжнародні квитки онлайн, можна абсолютно безкоштовно міняти або здавати за 5 і більше днів. Квитки на поїздки всередині Чехії можна безкоштовно міняти або здавати за 30 і більше хвилин. Це дуже зручно! При здачі квитків за 5 і більше днів вся сума повертається на вашу проїзну карту.
Отже, за два дні ми подивилися на сайт Студентагенсі і виявили, що вільних місць в автобусі вже немає. Тоді ми вирішили скористатися послугами турагенства Карлових Вар - турбо.

Вартість одноденної екскурсії - 84 євро; дводенна - 140 євро. Дводенна Відень включає дорогу, екскурсійний супровід, ночівлю в готелі, сніданок.

Водій забирає туристів максимально близько до місця проживання. Дорога Карлові Вари-Відень займає 5 годин. В цей час екскурсовод нам розповідала історію австрійської держави, про множинні війни, інтриги, боротьбу за владу ... Потім нам включили фільм про красуню Сі-Сі.
Так відносно швидко і без зайвих хвилювань з приводу пересадок ми приїхали до Відня.

Відень зустрічає гостей незвичайним архітектурним багатством: красиві будівлі, собори, церкви, палаци, храми ... Відень є світовою столицею музики. Дуже багато пам'ятників і різних місць, пов'язаних з життям і творчістю музикантів. Концертні зали та сцени Відня пропонують туристам безліч музичних заходів.

У перший день (в суботу) ми побачили центр Відня і основні визначні пам'ятки: колишню резиденцію Габсбургів, величні палаци, історичні пам'ятники, церкви, Ратушу, Університет, Державну Віденську оперу, Будівля парламенту ...

Ходили по Штадпарку, через який протікає річка Дунай. У червні Дунай нас не вразив, але там розташовується дуже цікавий музей метеликів. Цікаво було в народному Фолькс парку, де росли алеї живих троянд і знаходилися лавки для відпочинку. Всі пам'ятки розташовуються щодо поруч. Транспорт додатковий не потрібен, але все займає величезні площі, і все хочеться побачити на власні очі!

Транспорт додатковий не потрібен, але все займає величезні площі, і все хочеться побачити на власні очі


Екскурсовод підказала в якому кафе біля Опери обслуговують російською мовою. Замовляючи "комплекс" можна досить вигідно пообідати.
Після такої насиченої програми нас повезли на ночівлю в 3-зіркових готель.

Одноденна Відень не дозволила б побувати ввечері в Опері, подивитися її оздоблення, просто прогулятися по вечірньої Відні ... Послухати віденську Оперу можна було за 2 євро стоячи в проході, без права на місце або на великому екрані (безкоштовно) прямо на вулиці. Одноденна екскурсія досить коротка. Адже о 17:00 треба вже виїжджати назад в Карлові Вари. Тому я дуже не раджу їхати до Відня на один день.

З ранку нам запропонували ще невелику екскурсію, шопінг в дорогому бутіку сувенірів, а потім ми вирушили в зворотну дорогу.
Екскурсія мені сподобалася. З основними пам'ятками центру Відня познайомилися, поповнивши скарбничку історичних знань.
При плануванні самостійної туристичної поїздки я дуже рекомендую ночівлю у Відні. В один день Ви просто вимотати і втомитеся. Можна забронювати готель або приватне житло на сайті airbnb.ru.

Також під час поїздки в вихідні, треба пам'ятати, що у Відні продуктові магазини працюють в суботу до 14:00; а в неділю - відпочивають. Доведеться або брати з собою бутерброди і якийсь перекус, або розраховувати на кафе, піцерії, Макдональдси ...

Доведеться або брати з собою бутерброди і якийсь перекус, або розраховувати на кафе, піцерії, Макдональдси

06.07.2019

Новости