Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будинок моря в Відні

  1. Будівля Будинку Моря у Відні
  2. Що подивитися в Будинку Моря у Відні?
  3. Акваріуми в Будинку Моря
  4. Тераріуми Будинки Моря
  5. тропічний Будинок
  6. Тераса в Будинку Моря
  7. Годинники годування і проведення міні-шоу
  8. Як дістатися
  9. Як я економлю на готелях до 20%?

Будинок Моря - це океанаріум, тераріум і зоопарк. Розташований він у колишній вежі ППО. Нагорі є оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на Відень.

Відень - місто, в якому туристи очікують побачити в першу чергу старовинні, розкішні замки, стародавні культові споруди, найвідоміші в світі концертні зали і музеї. Але сучасні розваги в місті теж присутні. Втомившись від огляду історичних пам'яток, ви можете побувати в одному з цікавих розважальних комплексів Європи - Будинку Моря (Haus des Meeres).

Втомившись від огляду історичних пам'яток, ви можете побувати в одному з цікавих розважальних комплексів Європи - Будинку Моря (Haus des Meeres)

Будинок моря в Відні, фото: András Fülöp

Будинок Моря - це величезний і неймовірно цікавий океанаріум, який знаходиться в безпосередній близькості від торгової вулиці Mariahilfer Straße . Тут ви можете помилуватися мешканцями Середземного моря і тропічних лісів, побачити найбільший в Австрії акваріум, місткість якого - 300 000 літрів. Загальна площа Будинки Моря - 3 500 квадратних метрів. Тут живуть в умовах, ідеально наближених до природних, 10 000 тварин.

Будівля Будинку Моря у Відні

Будівля Будинку Моря у Відні, фото Sebastian-Niedlich

Цікаво навіть будівлю, в якій розташовано океанаріум. Під час Другої світової війни в Берліні, Гамбурзі та Відні за наказом Гітлера були побудовані вежі протиповітряної оборони Flakturm. Ці вежі будувалися парами: з однієї стріляли, з другої управляли вогнем. Багато з веж під час війни були зруйновані, але в Відні збереглося три пари.

В одній з таких веж вирішено було розмістити Будинок Моря в 1956 році. Висота її - 45 метрів, товщина стін - 2,5 метрів, від авіанальотів у вежі могло сховатися 15 000 чоловік. Вежа, в якій розташувався Будинок Моря - єдина використовується повністю. Інші або стоять до кращих часів, оскільки для реставрації необхідні величезні кошти, або використовуються частково. Детальніше про Зенітних вежах люфтваффе можна почитати здеь .

Що подивитися в Будинку Моря у Відні?

Будинок Моря має 11 поверхів. З 1-5 поверхи ви можете милуватися на екзотичну живність, зібрану з усіх куточків планети в акваріумах, тераріумах і дуже цікавому куточку тропічного лісу.

7-й і 8-й поверхи зайняті експозицією, що розповідає про історію зведення і використання вежі під час війни.

На 11-му поверсі знаходиться кафе і відмінна оглядовий майданчик. Звідси відкривається шикарна панорама Відня.

Акваріуми в Будинку Моря

Акваріум в Будинку Моря, фото: Philipp Knall

Гігантський акваріум, відкритий в 2007 році і названий на честь легендарного австрійського дослідника морських глибин Ханса Хааса, - не єдиний. Але саме його люблять найбільше дітлахи. Тут вони можуть не тільки поспостерігати за яскравими і дивовижними морськими мешканцями, а й спробувати себе в ролі водолаза. У дно акваріума вбудовані подібності водолазних шоломів, які дозволяють максимально наблизитися до риб і побачити їх на відстані простягнутої руки - захват відчувають і малюки, і дорослі.

Акваріум в Будинку Моря, фото: Clemens Schleinzerb

У 2011 році з'явився новий, дуже цікавий акваріум «Риф прибою». Тут через два оглядових купола можна помилуватися чудовими кораловими рифами і їх мешканцями і відчути ефект морського прибою.

На 10-му поверсі встановлена ​​велетенська цистерна, в якій оселилися молотові акули. Побачити цих мешканців океану так близько - незабутні відчуття.

Тераріуми Будинки Моря

Тераріуми Будинки Моря, фото: John Nousis

Тераріуми Будинки Моря не менше цікаві. Найнебезпечніші змії, павуки, крокодили поміщені в безпечні приміщення. Але атмосфера настільки близька до натуральної, і тварини настільки близько, що створюється ефект присутності в природній обстановці проживання. Наприклад, в одному з тераріумів, мурахи-листорізи бігають по скляних трубок розташованим вздовж стін і провідним до гігантського мурашника. Вражає і штучна сталактитова печера, в якій можна поспостерігати за зловісними скорпіонами, сліпими рибами і величезними отруйними комахами та іншими мешканцями тропіків, здоровими виключно вночі.

тропічний Будинок

Тропічний Будинок, фото: BeatriceZitz

Один з найбільш захоплюючих куточків для дітей і дорослих в Будинку моря - Тропічний куточок. Тут можна зануритися в атмосферу тропічного лісу. Обстановка відтворена настільки реалістично, що можна забути про те, що перебуваєш у центрі Європи і повірити в те, що якась чарівна сила перенесла тебе в тропічні ліси. Рослини, прекрасні орхідеї, тварини і навіть вологість повітря - все дозволяє відчути себе першопрохідцем в диких лісів Амазонії.

Тераса в Будинку Моря

Вид з тераси Будинку Моря, фото NoDurians

І обов'язково скористайтеся можливістю помилуватися на столицю Австрії з тераси, розташованої на даху Будинку Моря. Сюди можна потрапити зсередини або піднятися сходами, розташованої зовні.

Годинники годування і проведення міні-шоу

По середах о 14:00 ви можете «доторкнутися» до природи:
дізнатися, яка на дотик шкіра акули і панцир черепахи, подивитися в пащу піраньї і побачити очі морської зірки, дитинчат медузи або однооких рачків-циклопів, доторкнутися до кобри або отруйного жала морського ската.

Пірнання з акулами по четвергах о 18:00.
Годування акул по понеділках о 10:30, середах о 15:00, щоп'ятниці о 15:30.
Годування піраній по вівторках о 15:00 і суботах о 9:30.
Годування рептилій в неділю о 10:00 та в четвер о 19:00.

Час роботи Будинки Моря

ПН-СР, ПТ-ВС, 9:00 - 18:00;
ЧТ, 09:00 - 21:00.

Ціна вхідного квитка

Дорослий - € 17,60;
діти 6-15 років - € 8,00;
діти 3-5 років - € 5,40;
студентський - € 13,10.

Як дістатися

Їхати метро U3 до станції Neubaugasse або автобусом 13А, 14А або 57А до зупинки Station Haus des Meeres.

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Що подивитися в Будинку Моря у Відні?
Як я економлю на готелях до 20%?

Новости