Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Блошиний ринок Відня

  1. Як я економлю на готелях до 20%?

Якщо ви хочете щось знайти на блошиних ринках Відня, то це навряд чи. Зате побачите безліч такого, чого ви ну ніяк не збиралися шукати! І ще одне, знайдете - відчуття того, що стара Відень став вам трішки ближче і рідніше ...

Про блошиному ринку (Flohmarkt) Відня чув давно і побувати на ньому планував. Будь-яке місце, де торгують всі, хто завгодно і всім, чим завгодно показує справжнє обличчя міста, а то й країни. Перед поїздкою заглянув в Інтернет: а раптом там не один блошиний ринок. Зазнав невелике потрясіння: так, і справді не один. І не два навіть. Близько восьмисот! Є навіть спеціальний сайт з адресами їх усіх (повний розклад віденських блошиних ринків http: //www.flohmarkt-termine.at/wien/). Але все дружно пишуть, що основною з них - Naschmarkt, що біля метро Kettenbrukengasse. Назва ця походить від відра з молоком і, взагалі-то, це ринок продовольчий, але по суботах перетворюється в блошиний.

Згодом перестаралися: в 6 ранку Відень ще спить. Формально ринок відкривається з 6 години, і продовольчі ряди дійсно вже починають оживати, але ряди блошині починають розгортатися на початку восьмого. До дев'яти народу вже повно, а до 11 - вже не проштовхнутися.

Торгують дійсно всім. Щось справляє враження знайденого на звалищі, але щось нагадує про прабабушкін скринях. Ось, не добираючи, підряд: статуетка тірольців в капелюсі, ноти, древній (красивий) телефон, такий же древній фотоапарат, грамплатівки, якийсь духовий інструмент, посуд, вся некомплектна і простеньке скло сусідить з явним порцеляною пристойною давності. Будь-колекціонер тут знайде в чому покопатися, і передчуття того, що ось на наступному прилавку знайдеш щось настільки цінне, що і уявити собі неможливо, буквально витає в повітрі, змушуючи кидатися від одного прилавка до іншого, намагаючись осягнути неосяжне.

Торгує народ цілком доброзичливий, хоча ні російської ні англійської не знають. Але цифри-то одні: їх і на папірці можна написати. Торгуватися можна і потрібно. Хоча ціни і так невеликі. Шкода, що не все можна везти через кордон. Пропустять середньовічний меч? А цікаво було б привезти. Зброя тут взагалі гарне, явно старовинне і унікальне. Так тут все - старовинне і унікальне.

Ось що я скажу з приводу цього ринку: якщо ви хочете на ньому щось знайти, то навряд чи знайдете. Зате знайдете безліч такого, чого ви ну ніяк не збиралися шукати! І ще одне, знайдете - відчуття того, що стара Відень став вам трішки ближче і рідніше ...

Віденський блошиний ринок Naschmarkt
Метро Kettenbrückengasse на лінії U4, вихід там позначений «-> Naschmarkt», на ділянці за виходом з метро, зазвичай зайнятому паркуванням, по суботах розташовується блошиний ринок

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях до 20%?
Пропустять середньовічний меч?

Новости