Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія. Відень - столиця Австрії. Відень: історія, прогулянки, музеї, пам'ятки, магазини.


Побродите по Відні самостійно, помилуйтеся прекрасної віденської архітектурою! Адже бігати за екскурсоводом в натовпі це одне, а неспішно прогулюватися по вузькими вуличками столиці Австрії, відкривати для себе затишні площі, оглядати всесвітньо відомі пам'ятки - це зовсім інше!

  • Внутрішній місто (Innere Stadt)

  • Зробимо невелику прогулянку центральними площами Відня.
    Площа Штефансплатц зовсім невелика, майже всі її простір займає величезний собор Святого Штефана, Штефансдом (Stephansdom). Він - ровесник Москви, відзначав в 1997р своє 850-річчя. Це національний символ Австрії і символ Відня! Це магніт для туриста!
    >> Детальніше: Австрія Відень, Штефансдом >>
  • Площа Високого ринку (Hoher Markt) - найдавніша віденська площа. У середні століття це був центр міста, який грав ту ж роль, що і Штефансплатц в наші дні. Під бруківці археологи виявили залишки римського табору Віндбона. Особливий інтерес представляють "Анкер-Ур" (AnkerUhr), годинник на будівлі страхової компанії "Анкер". >> Детальніше: Австрія Відень, Високий ринок >>
  • Ам Хоф (Am Hof) - "при дворі" - площа зобов'язана своєю назвою резиденції Бабенбергов, колись розташовувалася на місці будинку N7. >> Детальніше: Австрія Відень, ам Хоф >>
  • Уздовж Рингу (Ring)

  • Ратуша, біржа, університет, державна опера, Бургтеатр, парламент, музеї - Рінгштрассе привертає до себе увагу туристів своїми чудовими будинками і парками. Ринг представляє з себе підкову, обидва кінці якої виходять до каналу, таким чином набережна як би замикає ринг. >> Детальніше: Австрія Відень, Ринг ч.1 >>
    На Рингу знаходяться не тільки видатні будівлі і споруди, а й численні парки, під покровом дерев яких так приємно відпочити після довгих прогулянок по місту. >> Детальніше: Австрія Відень, Ринг ч2. >>
  • Шенбрунн
  • Архітектруний комплекс - палац Шенбрунн з його прибудовами і великим парком, завдяки довгій і бурхливої ​​історії - належить до найзнаменитішим культурним пам'яткам Австрії. Щорічно його відвідує понад 2 млн. Відвідувачів.
    >> Детальніше: Австрія Відень, Шенбрунн >>
  • Парк Пратер (Prater)
  • Завдяки своїй зелені, свіжого повітря і панує тут веселощам парк Пратер став традиційним місцем недільних прогулянок городян і гостей Відня.
    >> Детальніше: Австрія Відень, Пратер >>
  • Хофбург
  • Хофбург - це великий палацовий комплекс, який об'єднує цілий ряд будівель, споруджених в різний час, в різних архітектурних стилях (готика, ренесанс, бароко, бидермайер, історизм) і в різних політичних умовах.
    >> Детальніше: Австрія Відень, Хофбург >>

Відень тим і прекрасна, що, якщо негода не дає Вам насолоджуватися красою архтектури, Ви можете відвідати будь-який з більш ніж 50 музеїв міста, пройтися по залах палаців, помилуватися оздобленням церков.

Не дарма віденська кухня , Яка по суті справи спочатку навіть не є віденської, стала дуже популярною у багатьох туристів. Так Віденський шніцель (місце походження - місто Мілан) відомий у всьому світі. У Відні він подається в багатьох ресторанах зі всілякими гарнірами: картопля-фрі, салат, рис.

Невід'ємною рисою віденської кухні є страви з яловичого м'яса, наприклад, тафельшпіц. У столиці Австрії люблять смачно поїсти. Австрійський гастрономія може бути і не дуже ізсканна, зате дуже якісна. В околицях Відня, в знаменитій долині Вахау, виробляють чудові вина . Якщо Ви приїхали до Відня, обов'язково відвідайте винний льох (Хойрігер) в Грінцинг. Якщо над входом у винний льох вивішений зелений вінок, значить тут подають тільки вино з власного врожаю.

Віденська кухня пропонує багатий вибір солодких страв. Так шоколадний торт "Захер" відомий по всьому світу. Якщо ви вип'єте чашку кави в кафе Аїда (Aida), обов'язково спробуйте яблучний штрудель.

Звичайно ж, найшикарніші магазини з самими розкішними вітринами розташовані в центрі Відня, в Першому окрузі, на вулицях Кольмаркт, Кертнерштрассе, на Грабене. Тут Ви знайдете все - особливу прикрасу, вечірня сукня, національний костюм або костюм для менеджера. Бутіки в центрі міста пропонують різноманітні високоякісні товари на будь-який смак.
Але якщо Ви не дуже любите вести бесіди з продавцями або не дуже сильні в німецькому, то можете відвідати великі універмаги - Steffl на Кертнерштрассе. Там, де зараз знаходиться цей магазин, в минулому стояв будинок, де помер Моцарт. Відвідайте Ringstrassen Galerien поруч з Оперою - сузір'я магазинів класу люкс, що представляють товари першокласних марок.
Але якщо Ви не розраховуєте витратити на покупки кругленьку суму, краще відвідати магазини на торговій вулиці Mariahilferstrasse. Для покупок найцікавішою є частина вулиці між Ring і Guertel. Це одна з кращих торгових вулиць міста. Відвідайте магазини Gerngross (універмаг, в нашому розумінні слова), Peek & Cloppenburg (стильний одяг для чоловіків, жінок, дітей), Reiter (постільна білизна, тканини, ковдри & подушки), C & A (одяг, але класом нижче, хоча національна одяг теж хороша). Також прогуляйтеся по вулиці Favoriten, вона є пішохідною, тут можна відвідати магазин Tlapa (якісний одяг для чоловіків і жінок) і Furnkranz (для жінок з запитами). Якщо на своєму шляху Ви зустрінете магазини Maldone і Kleider Bauer не оминіть їх увагою.

Відвідайте торгові комплекси Донауцентрум (кінцева станція лінії метро U1 Kagran), Мілленіумстауер (станція метро U6 Handelskai), а також найбільший комплекс SCS (Wien-Voesendorf). Це найбільший центр в Австрії, до нього можна дістатися на машині (10км на південь по автобану А2) або на трамваї Badner Bahn, який відправляється від Опери і слід до Бадена. У SCS можна провести цілий день, тому що тут справді величезна кількість магазинів і кафе, де можна випити дивовижного кави в перервах між примірки суконь. Парковка тут безкоштовна, але знайти місце в суботу практично неможливо, тому потрібно приїжджати раніше. Правда зараз будуються нові багатоповерхові парковки, може бути це дозволить всім бажаючим відвідати SCS.

Якщо ціни неприємно здивували Вас, не впадайте у відчай, не біжіть в перший же дешевий магазин. У Відні дуже часто можна купити якісну річ в дорогому магазині, але з великою знижкою. Слідкуйте за написом Reduiziert або Tief reduziert. Два рази на рік бувають сезонні розпродажі: в липні-серпні і в січні-лютому, часто бувають знижки і до Різдва (воно святкується 25 грудня).
Ще трохи про магазини Відня .

Новости