Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як незвично зустріти Новий рік в Європі :: Враження :: РБК.Стіль

Може, це і правда, але ми все-таки підібрали для мандрівників кілька цікавих способів зустріти наступаючий рік під бій курантів в Європі.

Париж: круїз по Сені і місто з висоти Ейфелевої вежі

Париж: круїз по Сені і місто з висоти Ейфелевої вежі

Помилуватися на історичні пам'ятники, побачити вражаюче світлове шоу на Ейфелевій вежі, загадати бажання під час барвистого феєрверка, зустріти світанок нового року на Сені - і все це під час святкового гала-вечері - пропонує паризька круїзна компанія, організуюча новорічні нічні прогулянки по річці.

Корабель Paris Cruiser відправляється з центру міста о 8 годині вечора. На ньому буде організований урочистий вечерю, гостям запропонують вино і шампанське. На борту присутніх розважатиме джазове тріо і діджеї. Ближче до півночі кораблик пришвартувалося до берега біля підніжжя Ейфелевої вежі, щоб гості змогли насолодитися светопредставленіе і салютом. Дрес-код заходу: смокінг або темний костюм для чоловіків, вечірнє вбрання для дам. Ціна квитка на одну людину: від 950 до 1175 євро, залежно від обраного столика.

Інший цікавий варіант в Парижі - вечеря в ресторані Le Jules Verne, розташованому на другому ярусі Ейфелевої вежі, на висоті 125 метрів. Крім переваг у вигляді входу на вежу без черги, ви отримаєте запаморочливий вид з персональної оглядового майданчика ресторану на новорічний Париж. Тут не буде танців, гучної музики і діджеїв: гості зможуть насолодитися вечерею в розслаблюючій атмосфері, а опівночі зможуть побачити світлове шоу Ейфелевої вежі, перебуваючи, без перебільшення, в самому центрі цього дійства. Захід триватиме з 7:30 вечора до 1:00 ночі. Вартість вечері за системою «все включено» - 410 євро на людину при розміщенні за столиком біля вікна, і 310 євро - за столиком в центральній частині залу.

Мілан: новорічний балет і поїздка на трамваї

Мілан: новорічний балет і поїздка на трамваї

Легендарна Ла Скала, що має більш ніж 330-річну історію постановок, давно стала справжньою Меккою для любителів опери і балету. Напередодні Нового року двері театру будуть гостинно відчинені, і о 19:00 розпочнеться балет «Лускунчик» у постановці Начо Дуат. Тривалість вистави - 2 години 10 хвилин. Ціна квитків - від 180 євро.

Відсвяткувати новорічну ніч можна в незвичайному ресторані-трамвайчику, який відправляється з центру міста о 23 годині і проїжджає повз головних історичних пам'яток.

У романтичній атмосфері відреставрованого старовинного трамвая круглий рік організовуються різні вечері, меню для яких кожен сезон розробляють відомі в Італії шеф-кухаря.

Ціна гастрономічної подорожі на людину становить 65 євро і включає вечерю з чотирьох страв з напоями. Якщо потурбуватися заздалегідь, можна навіть забронювати весь трамвай цілком.

Відень: новорічний бал у палаці Хофбург

Кожну новорічну ніч Імператорський палац Хофбург відкриває свої двері всім бажаючим здійснити подорож у часі. У Великому палацовому залі прийомів організовується точна копія королівського віденського балу XVIII-XIX століть, включаючи помпезне поява самого імператора Франца Йосифа з дружиною (яких грають актори-двійники), за традицією відкриває захід. Всю ніч струнний оркестр виконує полонез і кадриль.

До цього вечора потрібно готуватися з особливою ретельністю: всі присутні зобов'язані дотримуватися дрес-код - вечірні сукні для дам та смокінги для чоловіків. На вході до палацу дуже строгий контроль, і тих, хто порушить правило, просто не пропустять на захід. Купувати смокінг необов'язково, його можна взяти напрокат на одну ніч в Відні.

Порада: якщо збираєтеся на віденський бал, не зайвим буде взяти кілька уроків вальсу заздалегідь, щоб не виглядати безглуздо на тлі австрійців, які регулярно відвідують подібні заходи.

Вхідні квитки на бал коштують від 150 євро.

Амстердам: новорічна екскурсія по каналах і протверезне купання

Амстердам: новорічна екскурсія по каналах і протверезне купання

Новий рік в самому вільному і «тусовочному» місті Європи Амстердамі в будь-якому випадку обіцяє бути незабутнім. Але ми пропонуємо вам щось особливе.

Якщо ви вирішили відзначити Новий рік в компанії друзів, можете зняти party-boat на всю ніч. Ви абсолютно точно виділитеся в натовпі туристів: тільки уявіть здивовані обличчя людей, що стоять в черзі в нічний клуб, коли під'їдете до нього не на таксі, а на персональному катері. Середня вартість оренди катера - 200 євро на годину.

А якщо на ранок після вечірки буде зовсім тяжко, можна відзначити новий рік у відповідності до типової голландської традицією - новорічним пірнанням, яке проходить щорічно 1 січня починаючи з 1960 року. У Голландії є більше 60 місць, де будь-який бажаючий може стрибнути в море або озеро. Незважаючи на холод, кожного січня близько 25 тисяч чоловік пірнають у крижану воду.

Наймасовіше пірнання проходить на узбережжі північноморської курорту Схевенінген, де в купаннях бере участь більше 10 тисяч чоловік. Це незабутнє видовище, в якому цікаво якщо не взяти участь, то поспостерігати зі сторони.

Лондон: святкові салюти

Колесо огляду "Лондонське око» - одне з найбільших в світі. Його висота 135 метрів, і воно має 32 повністю закриті кабінки-капсули, зроблені у формі яйця, кожна з яких важить 10 тонн і здатна прийняти 25 пасажирів. Колесо повільно обертається навколо своєї осі, здійснюючи повний коло за 30 хвилин.

London Eye вважається кращим місцем в місті для перегляду новорічного феєрверку. Забронювати персональну VIP-капсулу коштує 500 фунтів стерлінгів за один оборот. При бажанні можна купити квиток на кілька оборотів і влаштувати собі феноменально красивий новорічний фуршет.

Так чи інакше, за перегляд лондонських феєрверків доведеться заплатити - в цьому році вперше на них будуть продаватися квитки. У розпорядження публіки надійшло 100 тисяч запрошень на піротехнічне шоу, забронювати їх можуть як жителі Сполученого Королівства, так і іноземці на сайті . Ціна - 10 фунтів стерлінгів.

Мадрид: швидкісне поїдання 12 виноградин

У Мадриді існує одне місце, де можна приєднатися до національної іспанської традиції зустрічі Нового року, - площа Пуерта-дель-Соль. Тисячі людей приходять сюди в компанії друзів або членів сім'ї, щоб під бій курантів з'їсти 12 виноградин. Традиція свідчить, що людина повинна з'їсти їх одну за одною під бій годинника опівночі 31 грудня. Якщо вам вдасться з'їсти все виноградини вчасно, новий рік буде дуже вдалим.

Напередодні Нового року Пуерта-дель-Соль перетворюється у велику вечірку з фантастичною атмосферою - усюди конфетті, музика і феєрверки, які танцюють люди, одягнені в перуки, маски та карнавальні костюми.

Барселона: новорічне шоу фламенко

Барселона: новорічне шоу фламенко

Пристрасний танець фламенко - справжній символ іспанської культури. Палац Фламенко в Барселоні (Palacio del Flamenco) щорічно проводить новорічне шоу фламенко в традиційному його прояві - у вигляді подорожі по його різних жанрів. Вистава складається з декількох хореографічних номерів у виконанні різних артистів. Ті, хто ще не знайомий з мистецтвом фламенко, зможуть оцінити різноманітність його стилів і напрямків, ну а ті, хто любить цей жанр, насолодяться танцем у виконанні провідних майстрів. Захід традиційно супроводжується стравами іспанської кухні і вином. VIP-столик і новорічна вечеря коштує 270 євро з людини.

Стокгольм: Новий рік в крижаному барі

Стокгольм: Новий рік в крижаному барі

Якщо Новий рік для вас - це справжня зима, то чому б не поїхати в знаменитий стокгольмський Icebar. Він зовсім невеликий і розрахований всього на 30 осіб, тому квиток краще забронювати заздалегідь. Перебувати тут не рекомендується занадто довго, тому сеанси тривають 45 хвилин. Якщо ви хочете випити з крижаної чарки під бій курантів, необхідно зробити бронювання на 23:30. Керуючий закладу обіцяє, що всі бажаючі зможуть провести там час в честь свята. Вхідний квиток в бар варто 295 шведських крон на людину (близько 40 доларів) і включає в себе келих шампанського і один напій з меню.

Лапландія: в гостях у Санта-Клауса

Лапландія: в гостях у Санта-Клауса

Якщо ви подорожуєте з дітьми, чому б врешті не довести їм, що бородатий старий-чарівник дійсно існує?

Лапландія, знайома всім з дитинства за творами великих казкарів, - це країна, де живе Снігова Королева, де здійснював свою подорож Нільс з дикими гусьми і де, звичайно ж, знаходиться будинок Санта-Клауса. Живе старий на горі Корватунтурі, а для того щоб з ним було легше зустрітися і розповісти про сокровенні бажання, в дні Нового року та Різдва він приїжджає в свій офіс в містечку Рованіємі - столицю фінської частини Лапландії.

В цей час тут проводиться маса розважальних заходів - шоу, виставок, фестивалів, а в новорічну ніч організовується великий гала-концерт. Тим же, кому цього здасться мало, варто дістатися до розташованого в годині їзди містечка Рануа, де розташований величезний арктичний зоопарк, а також замок «Мур-мур» - казковий парк з гномами, лісовиками і відьмами. Детальна інформація про заходи - на www.santaclausvillage.info .

Новости