Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з Відня в Будапешт

  1. З Відня в Будапешт
  2. Orange Ways
  3. Eurolines
  4. На поїзді
  5. Тариф Sparschiene - Fortuna
  6. Тариф Budapest - Vienna Excursion Ticket without local public transport
  7. Тариф Budapest - Vienna Excursion Ticket with local public transport
  8. З аеропорту Відня в Будапешт
  9. Orange Ways
  10. З Відня в Будапешт на літаку
  11. З Відня в Будапешт на машині
  12. З Відня в Будапешт на кораблі
  13. Як я економлю на готелях до 20%?

Ця стаття для тих, хто під час подорожі по Австрії захоче заодно побувати в Угорщині. Потрапити з однієї столиці в іншу можна на комфортабельному поїзді, машині, автобусі, літаку і на поромі по блакитному Дунаю. Ця стаття для тих, хто під час подорожі по Австрії захоче заодно побувати в Угорщині

Будапешт

Розглянемо всі можливі варіанти поїздки з Відня в Будапешт і назад.

З Відня в Будапешт

На автобусі

Напрямок Відень - Будапешт обслуговують автобуси трьох перевізників: Orange Ways , Volanbucz і Eurolines . Це один з бюджетних видів поїздки. Час в дорозі - трохи більше 3 ч.

Orange Ways

Автобус Orange Ways

Автобуси відправляються з віденського автовокзалу поруч зі Stadion Center (станцією метро Стадіон (Stadion)), адреса Engerthstrasse, платформи № 2, а кінцева зупинка в Будапешті - автовокзал Ніплігет (Népliget) (станція метро Népliget).

Вартість квитка Відень-Будапешт - € 15; з обратом - € 23.

Eurolines

Відправляються автобуси з Відня з автовокзалу Ердберг (Erdberg) - Vienna International Busterminal Erdberg (VIB), станція метро Erdberg лінія U3, а прибувають в Будапешт на автовокзал Népliget (Ніплігет).

Вартість квитка Відень-Будапешт - € 18; з обратом - € 27.

Подивитися квитки і порівняти ціни різних перевізників можна тут .

Краще квитки бронювати через інтернет. Досить ввести дату, пункт відправлення та призначення, кількість і вік пасажирів.

Придбати квитки на автобус можна в касах автовокзалів Erdberg (Відень) і Népliget (Будапешт).

На поїзді

Щоб доїхати з Відня до Будапешта, скористайтеся послугами Австрійських залізниць (ÖBB). Розклад поїздів дивіться тут . Потяги від'їжджають від віденського Західного вокзалу - Вестбанхоф (Westbahnhof), а приходять на будапештський ж / д вокзалу Келети Пайаудвар (Keleti Pályaudvar), або просто Келети.

Приблизно кожні 2 години з Відня в угорську столицю курсують швидкісні поїзди Railjet, які долають цю відстань за 3 години. Потяги Railjet мають три класи вагонів - преміум (або бізнес-клас), 1 і 2 клас. Вагони комфортабельні і зручні. Вам запропонують безкоштовні журнали і газети; є вагон-ресторан; на австрійській території безкоштовний wi-fi; міні-кімната для дітей; електронні табло, що показують маршрут, швидкість і зупинки. Різниця між 1 і 2 класом практично не відчувається. Тому не переплачуйте і беріть 2 клас.

Електронні квитки на поїзд купуйте на сайті перевізника . Заповніть всі необхідні поля: пункт відправлення та прибуття, дату, кількість і вік пасажирів. Система сама запропонує різні варіанти.

Вартість квитка в один кінець в 1 класі - € 62,4; у 2 класі - € 39. Тариф для 1 і 2 класу гнучкий, повернення квитка можливий за вирахуванням зборів.

Після оплати квитка на вашу електронну пошту прийде 10-значний код. Його треба зберегти. Щоб роздрукувати квиток, код треба ввести в спеціальному автоматі на вокзалі.

Щоб роздрукувати квиток, код треба ввести в спеціальному автоматі на вокзалі

поїзд Railjet

Увага! Починати свою подорож на поїзді з Будапешта набагато вигідніше, ніж з Відня, бо ж у Угорських залізниць для тих, хто бронює ж / д квитки через їх сайт, спеціальний тариф.

З ж / д вокзалу Keleti Pályaudvar в Будапешті (станцією метро Keleti Pályaudvar) поїзда до Відня відправляються щогодини. Ввівши дату, пункт відправлення та прибуття тут , Ви отримаєте актуальний розклад.

Квитки купуйте через офіційний сайт Угорських залізниць , За 2 місяці до поїздки, тоді хороші ціни і вибрані місця вам гарантовані.

Важливо: оплачена вами по інтернету бронь може бути роздрукована тільки в Угорщині і тільки в спеціальному автоматі e-ticket, який знаходиться на вокзалі (на сайті є повний список автоматів на території Угорщини з фотографіями). Введіть на екран 10-значний код, а автомат роздрукує квиток і квитанцію. Квиток необхідно зберігати протягом поїздки, тому що контролери перевіряють його в Угорщині та Австрії.

Перед тим як купити онлайн квиток, треба визначитися з тарифом.

Тариф Sparschiene - Fortuna

Вартість квитка в одну сторону - € 13; в обидва кінці - € 26. Дата і час поїздки фіксовані. Вибір місця безкоштовний і обов'язковий. Це бюджетний тариф, без можливості скасування поїздки і повернення грошей, без знижок на дітей.

Тариф Budapest - Vienna Excursion Ticket without local public transport

Вартість квитка - € 29 туди і назад. Купувати квитки необхідно відразу в обидва кінці. Місця не резервуються, квитки діють протягом 4 днів. При такому тарифі поїздку можна перервати і вийти на будь-якої вподобаної станції. Є знижка для дітей 6-14 років. Скасувати бронь можна, але не пізніше одного дня до поїздки, тоді вам повернуть ціну квитків мінус збори.

Тариф Budapest - Vienna Excursion Ticket with local public transport

Вартість квитка в обидва боки - € 38. Ті ж умови, що і в попередньому тарифі, плюс ви можете 2 дня безкоштовно їздити на громадському транспорті у Відні, починаючи з дня приїзду в місто. Тариф вигідний для тих, хто приїхав до столиці на 2 повних дні і планує користуватися міським транспортом.

Купуючи квиток у касі ж / д вокзалу, ви заплатите мінімум € 26 за квиток. Вигода покупки квитка по інтернету очевидна.

Висновок: починати свою подорож на поїзді з Будапешта набагато вигідніше, ніж з Відня, бо ж у Угорських залізниць для тих, хто бронює ж / д квитки через їх сайт, спеціальний тариф. Якщо ви все ще думаєте, звідки починати свою поїздку, то раджу вибрати Будапешт відправною точкою.

З аеропорту Відня в Будапешт

На автобусі

Eurolines

Відправляються автобуси з аеропорту Відня з BUSTERMINAL 5-6 разів на день, прибувають в Будапешт на автовокзал Népliget (Ніплігет).

Вартість квитка Відень-Швехат - Будапешт - € 19. Тривалість поїздки 2 ч. 40 хв.

Подивитися розклад і купити квитки можна на сайті перевізника тут .

Orange Ways

Автобуси відправляються з аеропорту Відня з BUSTERMINAL 2-3 разів на день, кінцева в Будапешті - автовокзал Ніплігет (Népliget) (станція метро Népliget).

Вартість квитка Відень-Швехат - Будапешт - € 17. Час в дорозі - 2 ч. 50 хв.

Подивитися розклад і купити квитки можна на сайті перевізника тут .

З Відня в Будапешт на літаку

Подорож на літаку з Відня в Будапешт

Між столицями Австрії та Угорщини щодня здійснюється кілька рейсів різних авіакомпаній: Lufthansa, Airberlin, Austrian Airlines, Alitalia, Tyrolean Airways, і інші. На прямому рейсі ви будете летіти 50 хв., А з пересадкою - більше 3 ч.

Вартість квитків:
прямий рейс - від € 449;
з пересадкою - від € 180.

Ціна квитків говорить не на користь літака. Але якщо ви все ж вирішили летіти, то раджу купити квитки в режимі онлайн. Квиток треба буде роздрукувати.

Літаки стартують з Віденського міжнародного аеропорту Відень-Швехат , Він знаходиться в 18 км від центру. Прилітають в Міжнародний аеропорт імені Ференца Ліста, раніше відомий як Аеропорт Феріхедь, він розташований в 16 км від центру.

З Відня в Будапешт на машині

Карта маршруту на автомобілі

Подорожувати на орендованому автомобілі зручно і невтомливо. На дорогу йде близько 2 ч. 30 хв. По дорозі можна побачити багато цікавого.

Машину недорого можна орендувати тут .

Як доїхати з Відня до Будапешта і не витратити багато грошей? Для цього треба знайти водія, який їде в потрібному вам напрямку і готовий підвести вас за певну суму. Для цього існують спеціалізовані сайти, наприклад blablacar.com .

З Відня в Будапешт на кораблі

Порт в Будапешті

З Відня до Будапешта можна дістатися по Дунаю на поромі, це судно на підводних крилах «Метеор». Навігація в 2016 році триватиме з 10 травня по 30 вересня. Рейси обслуговує фірма MAHART PassNave. Планується здійснювати по 3 рейси на тиждень.

Вартість квитка - € 109; час у дорозі - 6 годин.

З Відня пороми відправляються з причалу Reichsbrücke (район мосту Райхсбрюке , Неподалік від площі Mexikoplatz ). В Будапешт пороми прибувають на міжнародний причал Nemzetközi hajóállomás (набережна Belgradrakpart, між мостами Ельжбети і Ланцюговим).

Повну інформацію про подорож по Дунаю дивіться на сайті .

  1. Як дістатися з аеропорту Відня в центр міста
  2. Як дістатися з Будапешта в Хевіз
  3. Як дістатися з Відня в Дрезден
  4. Як дістатися з Відня в Будапешт
  5. Як дістатися з Відня до Мюнхена
  6. Як дістатися з Праги до Відня від € 14?
  7. Подорож з Відня в Будапешт

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як доїхати з Відня до Будапешта і не витратити багато грошей?

Новости