Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до аеропорту Братислави

  1. З аеропорту Братислави до центру міста на автобусі
  2. Вартість проїзду
  3. З аеропорту Братислави до Відня
  4. З аеропорту Братислави до Праги
  5. З аеропорту Братислави до Будапешта
  6. Таксі з аеропорту
  7. Оренда автомобіля
  8. Як дістатися до аеропорту Братислави

У зв'язку з запуском рейсів авіакомпанії Перемога, думаю, нашим туристам буде цікаво дізнатися, як найкомфортніше і дешевше дістатися до центру Братислави з аеропорту, а також до Праги, Відня і Будапешта з аеропорту Братислави.

Перед самостійною поїздкою в Братиславу раджу виконати наступні рекомендації:

  • Після бронювання готелю обов'язково подивіться на Google Maps, де знаходиться ваш готель;
  • На сайті громадського транспорту Братислави прокладете маршрут від аеропорту до вашого готелю, а також подивіться, де вам належить зробити пересадки, щоб не заблукати;
  • На папірці запишіть адресу вашого готелю і закачайте на ваш смартфон карту громадського транспорту Братислави, а також карту міста. Повірте мені, карта і адреса готелю вам напевно знадобляться.
  • Офіційна валюта Словаччини - Євро, тому запасіться дрібними купюрами і монетами. Монети вам знадобляться для покупки квитків на проїзд.

Аеропорт Братислави імені Штефаника (Letisko MR Štefánika) - невеликий аеропорт в північно-східній частині міста, до центру Братислави - 13 км. Відстань до центру Відня 80 км, до Праги 340 км, до Будапешта 200 км, до міста Брно 143 км. Крім лоукостера Перемоги, сюди літають літаки наступних авіакомпаній: Чеські авіалінії, лоукостер Flydubai, з європейських міст: Ryanair, а також чартери SmartWings в літню пору літають на основні курорти типу Анталія, Майорка, Хургада, Корфу, Бургас і т.д. Пасажирооборот аеропорту на 2018 рік становить 2 мільйони людей. Аеропорт складається з 3-ох терміналів. Термінал C не використовується. Вильоти в країни Шенгенської зони здійснюються в Терміналі A з виходів 1-9, вильоти в Росію та інші нешенгенські країни здійснюються з Терміналу B, виходи на посадку 10-13.

З 2017 року найбільше рейсів з аеропорту Братислави здійснює лоукостерная європейська авіакомпанія Ryanair, вартість квитків у якій починається від 1 Євро. Прямі рейси здійснюються в наступні міста: Афіни, Бове, Мілан-Бергамо, Бірмінгем, Болонья, Брюссель, Дублін, Київ, Жирона, Лондон, Мадрид, Мальта, Манчестер, Ніш, Пафос, Рим-Чампіно , Салоніки.

Прямі рейси здійснюються в наступні міста: Афіни, Бове, Мілан-Бергамо, Бірмінгем, Болонья, Брюссель, Дублін, Київ, Жирона, Лондон, Мадрид, Мальта, Манчестер, Ніш, Пафос,   Рим-Чампіно   , Салоніки

В даний час аеропорт купив консорціум «Two One», в який також входить аеропорт Відня Швехат. У планах компанії об'єднати два аеропорти в єдиний комплекс, обслуговуючий Відень і Братиславу, а також прокласти швидкісну залізницю Братислава - аеропорт Швехат - Відень.

У планах компанії об'єднати два аеропорти в єдиний комплекс, обслуговуючий Відень і Братиславу, а також прокласти швидкісну залізницю Братислава - аеропорт Швехат - Відень

З аеропорту Братислави до центру міста на автобусі

Єдиний і найдешевший спосіб дістатися з аеропорту Братислави в центр міста на громадському транспорті - це поїздка на автобусі. В аеропорт ходить всього 3 автобуси, 2 з яких - це денні №61 і 96, один нічний № N61. Автобусні зупинки всіх маршрутів (городсікх і міжнародних) знаходиться у аеропорту відразу при виході із зони прильоту, напрямок виходу вказує знак «Bus».

  • Автобус № 61. Маршрут: аеропорт Братислави (Letisko) - Головний залізничний вокзал Братислави (Hlavná stanica). Головний вокзал знаходиться не в самому історичному центрі, а в 3 км від нього. Тому якщо вам потрібно буде доїхати до готелю або до самого центру, то потрібно зробити пересадку. Автобуси за маршрутом ходять приблизно з 5 ранку до 23.00, час у дорозі - 23 хвилини, але це без пробок: з пробками можна їхати до 60 хвилин. Всі зупинки маршруту: Letisko, Fatruny, Pestovateľská, Avion-IKEA, Avion Shopping Park, Galvaniho, Big Media-Slowackého, Clementisova, Martinský cintorín, Trnavská-NAD, Trnavská, Sabinovská, Bajkalská, Zimný štadión, Trnavské mýto, Račianske mýto, Karpatská , Hlavná stanica.
  • Автобус № 96. Маршрут: аеропорт Братислави (Letisko) - Prokofievova. Кінцева зупинка Prokofievova знаходиться в південній частині місті в 600 метрах від залізничного вокзалу Bratislava-Petržalka. Автобуси за маршрутом ходять приблизно з 5 ранку до 23.00, час у дорозі - 35 хвилин, але це без пробок: з пробками час у дорозі може розтягнутися до 60 хвилин. Всі зупинки маршруту: Letisko, Fatruny, Pestovateľská, Avion-IKEA, Avion Shopping Park, Galvaniho, Stará Ivanská, Vozovňa Trnávka, Rádiová, Slovinská, Trnavská, Haburská, Maximiliána Hella, DK Ružinov, Nevädzová-OC Retro, Gagarinova, Hraničná-OC Retro, Prievozská, Prístavný most, Bosákova, Lachova, Starohájska, Hrobákova, Romanova, Markova, Prokofievova.

Всі зупинки маршруту: Letisko, Fatruny, Pestovateľská, Avion-IKEA, Avion Shopping Park, Galvaniho, Stará Ivanská, Vozovňa Trnávka, Rádiová, Slovinská, Trnavská, Haburská, Maximiliána Hella, DK Ružinov, Nevädzová-OC Retro, Gagarinova, Hraničná-OC Retro, Prievozská, Prístavný most, Bosákova, Lachova, Starohájska, Hrobákova, Romanova, Markova, Prokofievova

  • Автобус N61. Маршрут цього нічного автобуса майже ідентичний маршруту денного автобуса №61. На ньому ви також доїдете до головного залізничного вокзалу Братислави Hlavná stanica, тільки в нічний час.

Нижче ви бачите карту-схему громадського транспорту Братислави 2019 року, на якій відображені всі лінії трамваїв, автобусів і тролейбусів.

В даний час немає прямого автобусного сполучення між аеропортом і автовокзалом Братислави (Autobusova stanica Mlynské Nivy). Тому до автовокзалу можна дістатися з пересадкою на автобусі № 96, потім на тролейбусі № 205, пересадку потрібно зробити на зупинці Slovinská. Або автобусом №61, потім тролейбусом № 210, пересадку потрібно зробити на зупинці Račianske mýto. Час в дорозі - приблизно 30-60 хвилин.

На офіційному сайті громадського транспорту Братислави Imhd.sk можна прокласти будь-який маршрут не тільки з аеропорту до вашого готелю, але і до будь-якої точки міста.

sk   можна прокласти будь-який маршрут не тільки з аеропорту до вашого готелю, але і до будь-якої точки міста

Вартість проїзду

  • Ціна квитка: Для вашої поїздки з аеропорту вам знадобиться квиток за € 1,20 на 3 тарифних зони, діючий 60 хвилин або квиток за € 0,90 на 2 тарифні зони, діючий 30 хвилин. Який квиток слід вибрати - це ваша справа, головне вкластися на час дії квитка, якщо хоч на хвилину у вас прострочив квиток, то вас чекає штраф. Під час дії квитка ви можете робити хоч скільки пересадок на будь-які види транспорту.
  • Оплата багажу: Якщо у вас є багаж, то потрібно купити додатковий квиток за € 0,35, час дії якого становить 180 хвилин.
  • Де купити квиток на автобус: Квиток на автобус можна купити в зоні прильоту в спеціальних автоматах з продажу квитків. Автомат цей червоного кольору, навігація проста, є навіть меню російською мовою. Оплатити квиток можна готівкою (дрібницею і купюрами) або кредитною карткою. Квиток також можна придбати в автобусі в автоматі жовтого кольору, який встановлений на поручнях. В автоматі в автобусі оплату можна здійснити тільки безконтактної банківською картою.

В автоматі в автобусі оплату можна здійснити тільки безконтактної банківською картою

  • Чи потрібно компостувати квиток: Після того, як зайдете в автобус, необхідно квиток відразу ж прокомпостувати, з цього моменту і почнеться час дії квитка. Якщо квиток не прокомпостувати, то вас чекає штраф.

Якщо квиток не прокомпостувати, то вас чекає штраф

З аеропорту Братислави до Відня

З аеропорту Братислави до Відня можна дістатися трьома способами:

1. Поїзд. Для початку вам потрібно доїхати до головного залізничного вокзалу Братислави (Hlavná stanica), потім купити квиток на поїзд. Прямий поїзд з головного вокзалу Братислави приїжджає на головний залізничний вокзал Відня (Wien Hbf). Час в дорозі: 1 година. На весь маршрут, покупку квитків і очікування поїзда ви витратите мінімум 3 години.

2. Автобус. До автовокзалу у Відні Vienna International Busterminal з аеропорту Братислави їздять прямі автобуси трьох компаній. Вважаю, що такий спосіб поїздки зручніше, ніж поїзд.

Автобуси компаній Blaguss і Slovak Lines (Postbus) ходять приблизно 25 раз в день з інтервалом 25 хвилин із заїздом в аеропорт Відня. Час в дорозі до Відня: приблизно 1 годину 15 хвилин - 1 година 40 хвилин. Вартість проїзду на автобусі Blaguss € 7,5 до автовокзалу або € 5 до аеропорту Відня. Можна відразу купити квиток туди-назад і заощадити 1 Євро. Заздалегідь квитки купити не можна. Проїзд на автобусі Slovak Lines Slovaklines.sk (Postbus) коштує від € 1 до € 7.70, туди-назад € 14.30. Квитки можна купити онлайн.

Ще 2 рази в день ходять автобуси компанії EuroBus о 06:10 і 18:05 за € 8, час в дорозі - 1 година. Квитки на автобус можна купити на російськомовному сайті Infobus , Там же ви можете порівняти ціни на проїзд у різних компаній.

3. Таксі. можете замовити таксі-трансфер онлайн заздалегідь в російській компанії. Обійдеться це приблизно в € 69. Але якщо вас четверо, то це буде більш-менш вигідно. Адже на проїзд на громадському транспорті ви витратите силу-силенну часу і мінімум € 40. Та й робити 4 пересадки, витрачати час на шлях до готелю у Відні, покупку квитків на проїзд на різні види транспорту не всі хочуть.

З аеропорту Братислави до Праги

З аеропорту Братислави до Праги можна дістатися двома способами:

1. Поїзд. Для початку вам потрібно доїхати до головного залізничного вокзалу Братислави (Hlavná stanica), потім купити квиток на поїзд або купити квиток на сайті чеських залізниць заздалегідь, але, якщо ваш літак запізниться, то ви втратите гроші. Прямий поїзд з головного вокзалу Братислави приїжджає на головний залізничний вокзал Праги (Praha hlavní nádraží). Час в дорозі: 4 години. Потяги ходять кожні 2 години, врахуйте, що цей напрям дуже популярне, і квитки з місцями краще купувати заздалегідь. Вартість квитка в одну сторону - € 15.

2. Автобус. Для початку з аеропорту вам потрібно доїхати до автовокзалу Братислави Mlynské nivy. З автовокзалу Братислави Млиниська Ниви (Mlynské Nivy) до автовокзалу Флоренс в Празі (Florenc Autobusové nádraží) кожен день їздить багато прямих автобусів, в тому числі автобуси улюбленої компанії Studentagency. Час в дорозі - 5 годин. Вартість квитків: € 10 до € 15. Квитки на автобус можна купити на російськомовному сайті Infobus , Там же ви можете порівняти ціни на проїзд у різних компаній.

З аеропорту Братислави до Будапешта

З аеропорту Братислави до Будапешта можна дістатися двома способами:

1. Поїзд. Для початку вам потрібно доїхати до головного залізничного вокзалу Братислави (Hlavná stanica), потім купити квиток на поїзд або купити квиток на сайті угорських або словацьких залізниць заздалегідь, але, якщо ваш літак запізниться, то ви втратите гроші. Прямий поїзд з головного вокзалу Братислави приїжджає на вокзал Келети в Будапешті (Budapest-Keleti). Час в дорозі 2 години 42 хвилини. Потяги ходять кожні 2 години, врахуйте, що цей напрям дуже завантажено, і квитки з місцями краще купувати заздалегідь.

2. Автобус. Для початку з аеропорту вам потрібно доїхати до автовокзалу Братислави Mlynské nivy. З автовокзалу Братислави Млиниська Ниви (Mlynské Nivy) до автовокзалів Будапешта Könyves Kálmán, Groupama Aréna кожен день їздить кілька прямих автобусів компаній METRO, Studentagency. Час в дорозі - 3 години. Вартість квитків: від € 9,97 до € 19, 95. Квитки на автобус можна купити на російськомовному сайті Infobus , Там же ви можете порівняти ціни на проїзд у різних компаній.

Таксі з аеропорту

Якщо ви подорожуєте з великим багажем, на вулиці йде дощ, ви їдете з дітьми або вам не хочеться витрачати час на розуміння системи громадського транспорту, то найкраще скористатися послугами таксі. Офіційне таксі, яке обслуговує аеропорт, називається TAXISLOVAKIA і Breadis Taxi - вартість поїздки до центру міста на цьому таксі становить не менше € 20,00.

За таку ж ціну ви можете заздалегідь замовити російське таксі заздалегідь онлайн . Плюсів у такого трансферу кілька: вас в аеропорту в залі прильоту зустріне російськомовний водій з табличкою, вам не потрібно буде бігати по терміналу і шукати вільне таксі або витрачати час на очікування. При замовленні трансферу по Інтернету вас чекає знижка, гарантія гарного сервісу, фіксована вартість проїзду в рублях, так і на таксі ви вже через 20 хвилин будете в готелі. Російське таксі-трансфер можна замовити до Відня, до аеропорту Відня, до курорту Хевіз, Дудинце, Брно, Дунайська-Стреда, Нітра або навіть до курорту Баден.

Російське таксі-трансфер можна замовити до Відня, до аеропорту Відня, до курорту Хевіз, Дудинце, Брно, Дунайська-Стреда, Нітра або навіть до курорту Баден

Оренда автомобіля

Оренда автомобіля - прекрасний варіант для самостійного пересування по Європі. На автомобілі ви зможете подивитися не тільки Словаччини, а й поїдьте в сусідні країни: Чехія, Австрія, Польща. Ви можете взяти автомобіль на прокат, якщо закладаєте в бюджет подорожі оплату парковок, платні дороги і бензин, а також готові дотримуватися правил дорожнього руху. Автомобіль можна забрати як в аеропорту Братислави, так і в центрі міста. На орендованому автомобілі легко подорожувати: це як поїздка на своїй машині.

Ми орендуємо автомобілі для подорожей за найвигіднішими цінами і з кращими умовами на російській версії сайту прокату машин Rentalcars . На сайті порівнюються ціни у всіх прокатних контор від місцевих, до найвідоміших: Hertz, Europcar, Avis, Budget та інших.

На сайті порівнюються ціни у всіх прокатних контор від місцевих, до найвідоміших: Hertz, Europcar, Avis, Budget та інших

Як дістатися до аеропорту Братислави

Після подорожі вам напевно потрібно буде дістатися до аеропорту Братислави, тому вам потрібно діяти відповідно до вищеописаної інструкції в зворотному напрямку. Перед від'їздом подивіться, де знаходиться зупинка громадського транспорту до аеропорту, купіть заздалегідь квиток або замовте таксі. Якщо ви їдете в аеропорт з іншого міста, то закладіть додатковий час на пробки, непередбачені ситуації, хіба мало що може статися в дорозі, або краще приїжджайте в Братиславу за добу до польоту, адже Братислава - гарне місто, а готелі в Братиславі не такі вже і дорогі: вартість номера на двох починається від € 30. Готель, апартаменти або хостел в Братиславі можна забронювати на Hotellook , Де порівнюються ціни на готелі у всіх системах бронювання і часом можна добре заощадити.

Вам також може бути цікаво

Новости