Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Відня: схема, табло, як дістатися з аеропорту в центр Відня

Аеропорт "Відень-Швехат" (або просто Швехат, за назвою невеликого населеного пункту, розташованого в безпосередній близькості) є головним міжнародним аеропортом Австрії і, звичайно ж, найбільш завантаженим транспортним вузлом країни. Але це не означає, що аеропорт не справляється зі своїми завданнями і по прибуттю до Відня вас чекає кошмар у вигляді нескінченних черг і довгого очікування тих, хто запізнився рейсів. Все тут в цьому плані нормально і аеропорт функціонує на належному рівні: вже кілька разів аеропорт Відня був визнаний кращим міжнародним аеропортом Європи на церемонії World Airport Awards.

На даний момент в аеропорту функціонують 4 термінали, на схемі вони позначені Check-in 1, Check-in 1A, Check-in 2, Check-in 3. Термінал 1A обслуговує лоукостерів і місцеві авіалінії, а термінал 3 - довгоочікуваний новий термінал, який обіцяли здати в експлуатацію ще в 2009-му році, але працювати він почав влітку 2012-го року і обслуговує в основному рейси авіакомпанії Austrian і компаній-учасників Стар Альянс.

Термінал 1A обслуговує лоукостерів і місцеві авіалінії, а термінал 3 - довгоочікуваний новий термінал, який обіцяли здати в експлуатацію ще в 2009-му році, але працювати він почав влітку 2012-го року і обслуговує в основному рейси авіакомпанії Austrian і компаній-учасників Стар Альянс

Зображення для візуального ознайомлення, детальну і якісну схему аеропорту Відня ви можете подивитися тут в форматі PDF. При необхідності можна зберегти в смартфоні або планшеті і завжди мати під рукою. На сайті аеропорту є дуже зручна інтерактивна схема . Так само на офіційному сайті ви завжди можете подивитися Онлайн табло аеропорту і дізнатися інформацію про прибуття / відправлення рейсів, а так само плановане розклад авіарейсів по аеропорту Відня.

Ну а тепер трохи особливо важливої ​​інформації для будь-якого туриста, а саме:

Перше що приходить в голову - найпростіший, але в той же час найдорожчий спосіб - таксі. Поїздка з аеропорту Відня на таксі в центр міста обійдеться вам приблизно 45 € і займе приблизно півгодини.

Найбільш швидкий спосіб дістатися з аеропотра в місто - поїзди CAT (City Airport Train). Всього за 16 хвилин (відправлення приблизно щопівгодини) без зупинок ви потрапите на станцію Wien-Mitte, де зможете пересісти на метро (U-Bahn), автобус або трамвай. Вартість квитка на CAT становить 11 € (one way) або 17 € (туди-назад), діти до 15 років безкоштовно. Втім, актуальні ціни найкраще дивитися на офіційному сайті . Там же можна відразу придбати квитки. Зверніть увагу, що разом з квитками на потяги CAT ви можете придбати проїзні на будь-який громадський транспорт Відня, причому із суттєвою знижкою.

Найдешевший спосіб дістатися з аеропорту Відня в місто - приміське метро S-Bahn (лінія S7). За 25 хвилин і всього за 3 євро ви потрапляєте на ту ж станцію Wien-Mitte в центрі, звідки можете продовжити шлях на будь-якому громадському транспорті, або, якщо вам треба потрапити в північну частину столиці, продовжити рух далі. Інтервал руху поїздів S-Bahn - 30 хвилин.

Ще один спосіб дістатися до центру міста - маршрутний автобус з аеропорту. Вартість 6 €, квитки можна придбати у водія. Зручно якщо вам треба дістатися до Vienna Schwedenplatz (час у дорозі 20 хвилин), UNO-City (час у дорозі 20 хвилин), доїхати до Південного вокзалу Vienna Suedbahnhof (час у дорозі 25 хвилин) або потрапити на Західний вокзал (Vienna Westbahnhof, час в дорозі 25 хвилин).

Ну а тепер саме час дізнатися подробиці про громадський транспорт Відня

Новости