Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 популярних пам'яток архітектури у Відні

У галузі туризму Відень є одним з привабливих міст. Нелегко визначити, який з пам'ятників архітектури гідний уваги в першу чергу. Досить відвідати вулицю Рінгштрассе, що знаходиться в центральній частині міста, щоб побачити все різноманіття культурних переваг.

Рінгштрассе - найбільш насичена пам'ятками вулиця, де розташовуються: парламент, Віденська опера, музеї, парки, палаци Бельведер, Шенбрунн, комплекс Хофбург і багато іншого.

Які ж з пам'ятників архітектури є найпопулярнішими у туристів?

палац Бельведер

палац Бельведер

верхній Бельведер

Величезний комплекс, що складається з нижнього і верхнього палацу, являє собою Бельведер. Оточений прекрасним парком з фонтанами, палац притягує туристів прекрасним фасадом, виконаним в стилі бароко.

Історія Бельведера починається з XVIII століття. У сучасні дні в верхньому палаці розташовується національна картинна галерея. У збори картин входять твори відомих художників різних епох, в тому числі легендарні картини Густава Клімта. Найвідомішою є картина Клімта Поцілунок , Про яку читайте на bellaaustria.net.

У Нижньому палаці часто проходять виставкові заходи. Фасад «нижнього» Бельведера зберіг первісний стиль, що найбільш привертає увагу туристів. Крім цього, на території комплексу можна відвідати апартаменти принца Євгенія Савойського.

будинок Хундертвассера

будинок Хундертвассера

будинок Хундертвассера

Відоме будівля була побудована в 1985 році австрійським майстром і борцем за екологічну чистоту - Фріденсрайха Хундертвассером. Таким способом адміністрація міста намагалася залучити найбільшу кількість туристів, і задумка вдалася.

Будинок знаходиться в житловому районі, де яскраво виділяється серед жовтих будівель і являє собою асиметричне будівлю з нерівними вікнами і статями, розписане різнобарвною фарбою в доповненні з мозаїчним орнаментом.

Будинок знаходиться в житловому районі, де яскраво виділяється серед жовтих будівель і являє собою асиметричне будівлю з нерівними вікнами і статями, розписане різнобарвною фарбою в доповненні з мозаїчним орнаментом

будинок Хундертвассера

Фасад будівлі нагадує шахову дошку, де кожна квартира виділена своїм кольором - червоним, білим, жовтим і синім. Примітно, що в будинку немає жодного прямого кута, все прямі лінії закруглені, а над кожним вікном позначена корона, викладена з мозаїки.

Будинок Хундертвассера - це житлова споруда, де проживають звичайні люди. На прилеглій території розташовується невеликий фонтан, також оформлений безладної мозаїкою, а навпаки знаходиться сувенірний магазин. Таким чином, відвідавши відоме місце, кожен може захопити сувенір.

Віденська ратуша

Віденська ратуша

Знаходиться ратуша в центральному районі Відня, на вулиці Рінгштрассе. З історії відомо, що будівля була побудована за проектом німецького архітектора Фрідріха фон Шмідта. Довгий час не могли визначити місце будівництва, поки вибір не впав на центральну вулицю Відня. Архітектурний декор ратуші виконаний в неоготичному стилі.

У будівлі розташовується муніципалітет і резиденція мера. Оформлення інтер'єру можна порівняти з палацом, де переважає багате оздоблення просторих залів з люстрами з кришталю.

Дунайська вежа

Дунайська вежа

Вважається найвищою точкою Відня, яка підноситься на 252 метра. Огляд бачення при гарній погоді досягає 80 км. Підйом на вежу здійснюється за допомогою швидкісних ліфтів або по сходах, чисельністю 779 ступенів. На рівні 150 метрів знаходиться оглядовий майданчик, а трохи вище кілька ресторанів на обертових платформах і безліч сувенірних магазинів.

Віденський парламент

Віденський парламент

Віденський парламент

Фасад будівлі виконано в грецькому стилі і нагадує храм. На прилеглій території встановлено пам'ятник давньогрецької богині Афіни Паллади, а також численні статуї історичних діячів і кінних вершників для того, щоб нагадувати політикам про уроки минулого і смиренні амбіцій.

Велика частина кімнат закрита для туристів. Але в мармуровому залі можна ознайомитися з цікавими фактами про історію парламенту, де для таких цілей встановлені інформаційні стенди.

Це всього лише невелика частина пам'яток, що прикрашають Відень. Історичне місто наповнений безліччю архітектурних шедеврів, які не перестануть дивувати своєю глибиною.

Які ж з пам'ятників архітектури є найпопулярнішими у туристів?

Новости