Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 причин вирушити до Відня c дитиною

1

1. А чи знали ви, що у Відні знаходиться найстаріше в світі колесо огляду?

Колесо було побудовано в 1897 році в знаменитому Віденському парку розваг Prater. У Пратер - сила-силенна цікавих атракціонів і каруселей, але мені б хотілося відзначити одну, унікальну - найвищу в світі ланцюгову карусель, яка підніме вас на висоту 117м !!! (Я каталася ще до вагітності і до сих пір вражень маса). У партері можна провести весь день і заодно смачно пообідати, тут розташовані цілком гідні ресторани національної австрійської кухні таверна Eisvogel і пивний ресторан Schweizerhaus.

Парк Пратер відкритий цілий рік, однак, пік сезону для атракціонів доводиться на період: березень-жовтень. Усереднена ціна дорослого квитка на карусель: 5 €. Дістатися в Пратер можна на метро U1, U2 станція Praterstern.

2. У теплу пору року неодмінно прогуляйтеся по парку Volksgarten.

У народному парку - саме так перекладається його назва - знаходиться в історичному центрі міста, навпроти будівлі Австрійського Парламенту і недалекий від замку Хофбург. Спочатку милуватися розкішними рожевими садами могли тільки аристократи, але зараз, звичайно ж, врата парку відкриті для всіх бажаючих! Тут ростуть чудові кущі самих різних сортів троянд вище людського зросту! Розбитий у французькому стилі, парк прикрашений фонтанами з лататтям, яскравими клумбами і загадковими статуями! Навмисна занедбаність і недбалість надає місцевості таємничість і романтичність! А ще мені дуже подобається класичний храм з колонами, присвячений давньогрецького героя Тісний.

Дістатися можна на метро U3 або на трамваї номер 1 і 2, зупинка: Volksgarten.

3. І якщо вже ми заговорили про Хофбурге, то хочу детальніше зупинитися на цій пишній зимової резиденції династії Габсбургів!

Грандіозний архітектурний ансамбль об'єднує 19 палаців і 18 будівель, зведених в різні епохи і витриманих в різних архітектурних стилях: готика, ренесанс, бароко, ампір. Всього тут 2600 залів і кімнат. Хофбург був побудований на місці середньовічного замку. До наших днів від нього дійшла готична капела XV века.Сам Хофбург будувався поступово: кожен імператор додавав в нього щось своє. Сьогодні він продовжує виконувати покладені на нього функції символу державної мощі: тут знаходиться офіційна резиденція президента Австрії. Тут ви знайдете величезну кількість пам'яток, але, щоб про палац склалося цілісне враження, досить відвідати: Срібну палату, Музей Сіссі, імператорські апартаменти, Національну бібліотеку, скарбницю і Іспанську школу верхової їзди.

У Новому Бурге, молодшої і найбільш монументальної частини Хофбурга, возводившейся з 1881 по 1913 роки, розташовуються Музей етнографії та філії Музею історії мистецтв. Хофбург просто заворожує своєю красою і величчю, я впевнена, вам з дітьми тут дуже сподобається!

Як дістатися: метро U3 до станція Herrengasse, трамваї D, 1, 2 до зупинка: Burgring.

Як дістатися: метро U3 до станція Herrengasse, трамваї D, 1, 2 до зупинка: Burgring

4. Чи є серед вас любителі океанариумов?

"Будинок Моря" знаходиться в колишньої зенітної вежі, висотою 35 м. В музеї 11 поверхів, але вони дуже компактні. Тут мешкають близько 10000 тварин в умовах близьких до природних. Варто заглянути на терасу, звідки відкривається приголомшливий панорамний вид на весь Відень.

Дістатися можна: на лінії метро U3 станція Neubaugasse. Вхід в океанаріум варто: € 17,60 - дорослий € 8 - дитячий від 6 до 15 років € 5,40 - 3-5 років дітям до 3-х років - безкоштовно.

Вхід в океанаріум варто: € 17,60 - дорослий € 8 - дитячий від 6 до 15 років € 5,40 - 3-5 років дітям до 3-х років - безкоштовно

5. Я впевнена, вас підкорить територія палацу Шенбрунн, а якщо ви приїхали до Відня з дітьми-то це просто must have вашої програми, так як саме тут знаходиться один з кращих зоопарків Європи.

Зоопарк Шенбрунна - найстаріший зоопарк в світі, щорічно він привертає більше двох мільйонів відвідувачів. Вольєри для тварин сконструйовані таким чином, що надають їм умови близькі до природних. Тут проживають понад 500 видів тварин - від сибірського тигра до бегемотів і носорогів. Щороку в зоопарку з'являється безліч нових просторих павільйонів і цікавих об'єктів. Дуже рекомендую! І дітям, і дорослим тут дуже сподобається!

Дістатися можна на метро U4 станція: Hietzing. Вхід: 18,50 євро - дорослий, 9 євро - дитячий, а до 6 років вхід безкоштовний.

Вхід: 18,50 євро - дорослий, 9 євро - дитячий, а до 6 років вхід безкоштовний

6. Якщо ви любитель культурно відпочити і раптом опинилися у Відні, знайте - це ваш зоряний час. Адже у Відні знаходиться величезна кількість всіляких музеїв, галерей і виставок на будь-який смак. Музей історії мистецтв Kunsthistorisches Museum - найвідоміший художній музей у Відні. Він був відкритий в 1891 році разом з розташованим навпроти Музеєм природознавства. Обидва музею побудовані в стилі італійського Ренесансу. Тут ви можете познайомитися з творчістю Рафаеля, Тиціана, Тінторетто, Вермеєра, Веласкеса, Брейгеля, Рубенса, Босха і не тільки!

Вхідний квиток для дорослого коштує 15 євро, а дітям до 19 років-вхід безкоштовний. Дістатися можна на трамваях D, J, 1, 2, 46, 49 зупинка Dr.-Karl-Renner Ring, Naturhistorisches Museum, метро: U2, U3; зупинка Volkstheater / Museumsquartier. Перед культпоходи уточніть час роботи музею на офіційному сайті: www.khm.at

7. Мій улюблений парк в центрі міста - Stadtpark або Міський парк.

Оформлений в романтичному англійському стилі, Штадтпарк приваблює туристів в будь-який час року! Тут розташовані пам'ятники відомих світових діячів мистецтв. Зелені галявини, квіткові клумби, екзотичні дерева і великий ставок, (де мешкають качки і лелеки - бачила на власні очі) роблять Міський парк зеленим оазисом в імперському центрі міста. Парк був відкритий в 1862 році і став першим громадським парком Відня. Обов'язково беріть з собою підстилку, кошик для пікніка і гарний настрій!

Дістатися можна на метро U4 станція: Stadtpark.

8. Ще одна з причин відвідати Відень - Дунай!

Тиха, атмосферна набережна чудово підходить для прогулянок з малюками, дістаньтеся на метро U6 до станції Handelskai і вас обов'язково порадує затишна сімейна прогулянка! Милуйтеся дунайськими заходами і зграями білих лебедів і качок, які там мешкають! Але ще краще - вирушайте на Дунайський острів - одну з найбільших зелених зон відпочинку в Європі. На острові розташовані 70 гектарів лугів, 180 гектарів зайняті лісом, тут ростуть 1,8 мільйона кущів і дерев. Та й нудьгувати тут не доводиться: піщані, галькові і трав'янисті пляжі, ігрові майданчики, станції прокату човнів, велосипедів і сёрфінгових дощок, бари, кафе і ресторани на території Copa Cagrana - улюблені місця віденців і туристів. А як приємний бонус - безкоштовний бездротовий інтернет WLAN.

Щоб дістатися до острова на метро, виберіть гілку U1 станція: Donauinsel або U6 Neue Donau!

9. Будучи у Відні, ви обов'язково побачите міську Ратушу.

Побудована в неоготичному стилі за проектом Фрідріха фон Шмідта (архітектор Кельнського собору), вона є є одним з найбільш вражаючих будівель Відня! Центральна вежа височить майже на 100 метрів, а на її шпилі красується 3-х метровий символ Відня, хранитель Ратуші - Rathausmann. На вершині вежі є оглядовий майданчик, з якого відкривається чудовий вид на місто! Відразу попереджаю - доведеться подолати 265 сходинок.

У Ратуші проходить близько 800 заходів щорічно. Одним з найважливіших і найвідоміших є травневий Бал життя. З листопада святковий настрій перед Ратушею створює різдвяний ярмарок. Якщо вам пощастить побувати у Відні на різдво, не пропустіть цю можливість. Тут можна купити австрійські подарунки на будь-який смак, смачно поїсти і подивитися на найбільшу в Австрії різдвяну ялинку. З січня по березень Ратушна площа і Ратушний парк перетворюються в найкрасивіший каток світу. А в липні і серпні тут встановлюють величезний екран і влаштовують кінотеатр під відкритим небом, абсолютно безкоштовно, між іншим. Розбитий в англійському стилі парк перед Ратушею - одне з наших улюблених місць для прогулянок! Влітку тут багато кафе, винних і пивних барів. Справжня курортна зона відпочинку в центрі Відня!

Екскурсії в Ратушу для індивідуальних відвідувачів проводяться по понеділках, середах і п'ятницях о 13:00 без попереднього запису!

Як дістатися: лінія метро U2, станція Rathaus, трамвай №2 до зупинки Rathaus; трамваї №1 та D до зупинки Rathausplatz / Burgtheater.

10. Особливе місце в серці австрійців займають коні.

Найзнаменитіші австрійські коні - це, зрозуміло, ліппіцани. Розведення ліппіцанов і продаж їх за кордон - один з важливих джерел поповнення державної скарбниці. За своїм значенням ці коні можна порівняти хіба що з оркестром Віденської філармонії. Але я вам хочу розповісти про віденські фіакри! Для багатьох туристів поїздка по центру Відня в фіакрі - кульмінаційний момент всього перебування! Стоянки екіпажів можна побачити на площі св. Стефана, площі Героїв, на Альбертінаплатц, Петерсплатц і у Бургтеатра. Мала кільцева екскурсія (20 хв. По старому центру) коштує 55 євро, велика кільцева - (40 хв.) 80 євро.

А ось порада для любителів романтики або батьків маленьких дітей: замовте у кучера "порцелянову віз", тобто особливо спокійне і розмірене поїздку. Раніше так безпечно перевозили цінний фарфор з одного місця в інше.

Ну і на завершення лайфхак від мене особисто: від Відня до Братислави всього 60км, що є найкоротшим відстанню між європейськими столицями, якщо не враховувати Рим і Ватикан. Тому подорож до Відня варто доповнити поїздкою в столицю Словаччини. Дістатися туди можна на автобусі, поїзді, але я рекомендую на кораблі або швидкісному катері по Дунаю. Варто трохи дорожче, але в якості бонусу можна насолоджуватися прекрасними дунайськими видами!

4. Чи є серед вас любителі океанариумов?

Новости