Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

За Стокгольму на велосипеді: як взяти велосипед напрокат, як його оплачувати і як здавати.

  1. Як оплатити прокат велосипед: які бувають картки для передоплати і скільки вони коштують
  2. Де купити картку прокату велосипедів в Стокгольмі
  3. З якого віку можна взяти велосипед напрокат в Стокгольмі
  4. Як взяти і здати велосипед в Стокгольмі: інструкція
  5. здати велосипед
  6. Правила користування велосипедами City Bikes Stockholm

Вже більше десяти років в Швеції можна швидко і легко взяти велосипед напрокат. У місті є близько 150 станцій по оренді велосипедів, які розташовані біля метро і в інших стратегічно важливих для місцевих жителів і гостей міста точках. Для того, щоб оплатити прокат велосипеда потрібно всього лише мати карту передоплати.

Велосипед - це не тільки екологічно і корисно для здоров'я, але також і економічно, з огляду на вартість проїзду на громадському транспорті.

Раніше ми писали про те, скільки коштує проїзд на громадському транспорті Стокгольма і як на цьому заощадити , А також ділилися способами дешево дістатися з аеропорту до столиці і навпаки . Сьогодні розповідаємо про те як орендувати велосипед і провести час з користю для здоров'я і гаманця.

Як оплатити прокат велосипед: які бувають картки для передоплати і скільки вони коштують

Для того, щоб орендувати велосипед, вам необхідно мати картку - або сезонну картку, яка діє з 1 квітня по 31 жовтня, або картку на 3 дні, а також паспорт, щоб в разі неповернення велосипеда вас могли знайти.

Картка на 3 дні активується в момент першого використання. Ви можете активувати картку в будь-який час протягом поточного календарного року.

Картка на 3 дні коштує 165 крон (близько 17 доларів).
Сезонна картка коштує 300 крон (30 доларів) і 250 крон якщо замовляти на офіційному сайті компанії .

Де купити картку прокату велосипедів в Стокгольмі

  • У магазинах преси Pressbyrån;
  • У продуктових супермаркетах мережі 7-Eleven;
  • У сервісних центрах компанії SL (в нижньому залі Центрального вокзалу Стокгольма, а також на станціях метро Sergels Torg, Gullmarsplan, Tekniska Högskolan, Fridhemsplan);
  • У туристичних Інфоцентр міста;
  • ТЦ Gallerian, Hamngatan 37;
  • ТЦ Åhléns City Tourist Information, Klarabergsgatan 50;
  • Туристичне бюро Tallink Silja, порт Värtahamnen;
  • Туристичне бюро Viking Line, Stadsgården;
  • Магазин Direkten, Storgatan 76 Huvudsta Centrum, Solna.

Як знайти пункти прокату велосипедів City Bikes в Стокгольмі

Всі пункти відзначені на карті по цьому посиланню або в додатку City Bikes

З якого віку можна взяти велосипед напрокат в Стокгольмі

Велосипеди напрокат можуть взяти люди, які старше 18 років. Якщо ви позичили свою картку людині, якій немає 18, то ви несете за нього відповідальність.

Як взяти і здати велосипед в Стокгольмі: інструкція

взяти велосипед

Кожен велосипед прикріплений до станції спеціальною насадкою на кермі Кожен велосипед прикріплений до станції спеціальною насадкою на кермі. Візьміть в руки свою картку і підійдіть до спеціального стовпа з дисплеєм і сканером. Піднесіть карту до сканера і він її сканує. Система повідомить вам номер велосипеда, який ви тепер можете взяти і використовувати його в найближчі 3 години.

здати велосипед

Щоб здати велосипед на станцію потрібно підійти до місця кріплення велосипедів і знайти вільне місце, куди можна прикріпити велосипед, воно повинно бути зазначено, що горить зеленої лампочкою. Вставте велосипед в замок (два отвори в кріпленні) і чекайте - якщо лампочка блимає зеленим, значить повернення велосипеда реєструється. Загоряння червоної лампочки означає, що ви все зробили правильно. Про всяк випадок перевірте чи пристебнутий велосипед.

Правила користування велосипедами City Bikes Stockholm

Правила користування велосипедами City Bikes Stockholm

  • Ви можете взяти або повернути велосипед у будь-якому з пунктів прокату велосипедів, тут їх називають велостанціямі;
  • Велостанціі працюють з 6.00 до 22.00, але здати велосипед можна до першої години ночі. Тобто ви можете взяти велосипед в 22.00 і повернути через три години;
  • Ви можете взяти велосипед тільки на 3 години. Через три години ви зобов'язані здати велосипед в найближчій велостанціі (всього в місті близько 150 пунктів прокату). Це роблять для того, щоб велосипеди менше зношувалися. Якщо ви не здали велосипед вчасно, на вашу картку нараховуються штрафні бали. Третій нарахований штрафний бал блокує вашу картку. Після того, як ви здали велосипед, ви можете взяти інший ще на три години, і так далі;
  • Якщо ви взяли велосипед і він виявився зламаний, ви можете тут же здати його і взяти новий;
  • Якщо ви хочете здати велосипед, а велостанція переповнена, ви повинні здати велосипед в інший пункт прокату поблизу. Заборонено просто залишати велосипед в пункті прокату непристебнутим - ви несете відповідальність за велосипед, поки ви офіційно не здали його в пункт прокату;
  • Велосипедисти зобов'язані дотримуватися правил дорожнього руху і вважаються його повноправними учасниками;
  • Велосипедисти зобов'язані їздити по велодоріжках;
  • Діти і підлітки до 15 років зобов'язані носити велосипедний шолом;
  • Заборонено виїжджати на велосипеді в ліс або за межі міста.

Якщо ви тільки плануєте поїздку в Швецію , Вам буде цікаво почитати статтю «У скільки обійдеться поїздка до Швеції на прикладі Стокгольма»

Також спеціально для того, щоб вам було простіше планувати свій бюджет, ми дізналися скільки коштує їжа в шведських кафе і продукти харчування в магазинах і супермаркетах

І, звичайно, корисна стаття про міста, з яких вилітають найдешевші рейси до Швеції , а також про альтернативні бюджетних способах дістатися до Швеції .


Новости