Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де покататися на велосипеді в Санкт-Петербурзі

  1. Парк, присвячений трьохсотріччю Санкт-Петербурга
  2. Палацова площа
  3. Шуваловский парк
  4. питома парк
  5. Соснівка
  6. хрестовий острів
  7. Олександрівський парк

Екстремальна, спортивна, комфортна або спокійна їзда на велосипеді по пітерським просторах гарантовано доставить масу задоволення і позитивних вражень всім любителям цього виду спорту. Саме в Санкт-Петербурзі можна в повній мірі насолодитися місцевими красотами, заощадити час і відчути справжнє задоволення від велосипедних прогулянок.

Сезон в північній столиці відкривається відразу ж після настання теплої погоди. Велосипедисти-аматори можуть покататися по вуличках, активно лавіруючи між машинами, то між пішоходами. Незважаючи на те, що розвинена мережа велосипедних доріжок в Санкт-Петербурзі є тільки мрією, місць, де можна покататися в своє задоволення в цьому місті предостатньо. У Санкт-Петербурзі розташовано безліч прекрасних паркових зон. Саме в цих місцях і зустрічаються всі любителі велосипедів.

Парк, присвячений трьохсотріччю Санкт-Петербурга

Це мальовниче і неповторне по своїй красі місце розташоване в безпосередній близькості від Фінської затоки. Тут є гарний пляж, а також знаходиться велика кількість ресторанчиків. На гладко вистриженою галявині можна відпочити між заїздами, попити зелений чай або просто позасмагати. Дуже часто в цьому місці проводяться різні розважальні заходи. Над пляжем біля Фінської затоки тонкої лінією протирається велосипедна доріжка, де крім велосипедистів можуть кататися скейтбордисти або ролери.

Незважаючи на те, що дана паркова зона розташована в безпосередній близькості від цивілізації, тут можна відмінно провести час, насолоджуючись дивно зеленої природою. Якщо велосипедистам набридне усамітнення, то в декількох хвилинах від парку трьохсотріччя Санкт-Петербурга є відмінний торгово-розважальний центр з велопарковки.

Якщо велосипедистам набридне усамітнення, то в декількох хвилинах від парку трьохсотріччя Санкт-Петербурга є відмінний торгово-розважальний центр з велопарковки

Палацова площа

В самому серці російської північної столиці знаходиться Палацова площа. Щодня вона привертає погляди не тільки допитливих туристів, а й прихильників велосипедних прогулянок. Не варто боятися, що комусь не вистачить місця для вирішення своїх задумів. Площа дуже велика і тут з легкістю помістяться як туристи, так і велосипедисти, скейтбордисти і ролери.

Найчастіше на Двірцевій площі розважаються так звані «бемери». Це молоді люди, які катаються на велосипедах серії ВМХ. Кожен день вони ретельно трудяться, удосконалюючи свою майстерність. Трюки, які демонструють «бемери» на Палацовій площі, здатні вразити уяву навіть найвитонченіших глядачів.

Крім цього, тут можна відмінно поганяти на велосипеді, насолоджуючись дивовижними видами Санкт-Петербурга. Варто відзначити той факт, що сьогодні Палацова площа є традиційним місцем, де стартують і фінішують велосипедисти під час спеціальних велопробігів.

Шуваловский парк

Горбистий рельєф, неповторна за своєю красою природа, чисте повітря - це основні переваги, які залучають в Шуваловский парк не тільки приїжджих, але і любителів активних видів спорту. Тут не тільки можна прекрасно провести час, прогулюючись по тінистих алеях, але насолодитися дивовижною, видовищною їздою на велосипеді.

Особливою популярністю серед любителів велосипедів користується спеціальний насипний пагорб. Саме з його вершини багато спускаються вниз, отримуючи велику кількість позитивних емоцій.

Саме з його вершини багато спускаються вниз, отримуючи велику кількість позитивних емоцій

питома парк

Любителі спокійного, розміреного катання можуть відправитися в Питома парк. Але, не дивлячись на свою уявну неспішну красу, в питомій парку, при бажанні, можна покататися з вітерцем. Тут є красиві яри, укатані доріжки і рівні стежки. Цей парк розташований безпосередньо між станціями метро «Піонерська» і «Питома».

Соснівка

Парк Соснівка знаходиться у Виборзькому районі. Він володіє дуже великою площею, а також вражає всіх відпочиваючих своєю природою. По проспекту Тореза, вздовж парку Соснівка, простягається заасфальтована доріжка, яка використовується любителями велосипедів для катання. Варто відзначити, що по цій доріжці крім велосипедистів ходять пішоходи і їздять ролери. Тому, під час катання слід проявляти максимальну обережність.

Якщо велосипедист віддає перевагу більш швидку і вільну їзду, то найкраще кататися в самому парку. Тут теж є заасфальтовані доріжки, а також грунтові алеї, вузенькі стежки. Любителі даунхілу можуть спробувати свої сили, підкоряючи місцеві яри і пагорби.

У парку Соснівка працює велика кількість кафе, є стадіон, спортивні майданчики для волейболу, тенісний корт. Крім цього, в парку є стрілецький клуб, де можна перевести подих і отримати додаткові емоції. Якщо у відвідувачів парку немає власного велосипеда, то його тут можна взяти на прокат.

Читайте також на СпортЗум.ру: Як стрибати на велосипедах - базові техніки стрибків та підготовка до стрибка банні-хоп

ру:   Як стрибати на велосипедах - базові техніки стрибків та підготовка до стрибка банні-хоп

хрестовий острів

Перераховуючи улюблені місця любителів велосипедів, не можна не сказати про знаменитий Хрестовий острів. Саме на цьому острові є приголомшливий парк, куди приїжджають багато любителів активного відпочинку. По парку молодь з великим задоволенням їздить на велосипедах. На острові є безліч рівних стежин і доріжок для катання.

Найголовніша перевага Хрестового острова - тут можна взяти велосипед напрокат. Багато відвідувачів використовують цю можливість і з великим задоволенням проводять вільний час з користю для здоров'я.

Багато відвідувачів використовують цю можливість і з великим задоволенням проводять вільний час з користю для здоров'я

Олександрівський парк

Як і у всіх інших випадках, катання на велосипедах по Олександрівському парку здатне доставити масу позитивних емоцій і незабутніх вражень. Парк має велику площу. Тут можна чудово провести час. У парку розташована велика кількість велосипедних доріжок і рівних стежин. Якщо говорити про переваги, то варто відзначити, що з Олександрівського парку прямо можна потрапити в Катерининський парк. А між двома зазначеними парками розташований Баболовський парк.

Всі любителі велосипедів можуть відшукати в Санкт-Петербурзі «місце до душі». Якщо поки такого місця у кого-то немає, то потрібно експериментувати. Можна скласти список і відвідати по черзі всі місця. Після цього, нескладно буде виділити найулюбленіше.

Новости