Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Поховання в Мавзолеї на кладовищі в Мечеті Сулейманіє (Suleiman Mosque)

Мечеть Сулейманіє була побудована за указом Султана Сулеймана Пишного відомим архітектором Синаном. Будівництво почалося в 1550 р і закінчилося в 1557.

Архітектура її нагадує мечеть Святої Софії. Вона знаходиться на третьому (з семи) пагорбі Старого Стамбула, з якого відкривається чудовий вид на затоку Золотий Ріг.
Будівля мечеті вважається самим стійким до землетрусів, тому що фундамент, переповнений водою за зразком водосховищ, захищає будівлю. За 500 років Стамбул пережив 89 землетрусів. І що дивно, мечеть дійсно жодного разу не постраждала.

Існує легенда про те, що перський шах прислав султан Сулейман безліч дорогоцінних каменів, серед яких були смарагди, рубіни і діаманти. Таким чином, натякаючи на те, що великому султанові не вистачить коштів на завершення грандіозного проекту. Природно, Сулейман був розгніваний і наказав кинути все коштовності перського шаха в фундамент одного з мінаретів.
Комплекс мечеті Сулейманіє - досить складна споруда. Це свого роду місто в місті. Крім мечеті, в нього входять, лікарня, кілька медресе, притулок, їдальня, кухня, караван-сарай для гостей, фонтани, туалети, поле для гри та відпочинку, баня , А також тут можна побачити торгові ряди ремісників. Мечеть має чотири мінарети.

Мечеть має чотири мінарети

Відомий архітектор Сінан побудував цю мечеть в центрі саду. Ввійти у двір можна з зовнішньої частини комплексу, через 11 воріт. Як і в кожній мечеті, на південній стіні є фонтанчики, які використовуються для обмивання перед молитвою.

У дворі, позаду мечеті знаходиться цвинтар, яке сьогодні перетворилося в музей могильних плит і пам'ятників на відкритому повітрі. Тут можна довго ходити, читаючи написи. Кожна надгробна плита відрізняється своїм художнім оформленням і вражає вишуканістю оздоблення. На цьому відомому кладовищі покояться впливові особи і палацова знати. Тут все дихає історією ... Також всередині двору знаходяться дві гробниці (тюрбе) Султана Сулеймана Пишного і його дружини Хюррем (Роксолани).

Новости