Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мечеть Сулеймана Пишного

Дана мечеть буде цікава для відвідувань шанувальникам знаменитого турецького серіалу «Чудовий Століття». Перша за величиною і друга за значенням (після Блакитної Мечеті) мечеть Стамбула, з заднього двору якої, відкривається чудовий вид на бухту Золотий Ріг. Любителі серіалу вже знають, що в даній мечеті похований султан Сулейман і його прекрасна дружина Хюррем (Роксолана), а тим, хто не знайомий з серіалом, наш гід розповість детально про життя і смерті султана та його дружини у всіх деталях. Крім того разом із знаменитою сімейною парою тут похована і їх дочка, також відома багатьом по серіалу Мехріман. Мечеть стала місцем останнього заспокоєння ще для двох султанів - тут поховані Султан Сулейман другий і Султанахмет другий.

Мечеть Сулейманіє видно з багатьох районів міста, що теж є задумкою султана, який хотів, щоб його мечеть бачили все, і тому її побудували на пагорбі. І напевно кожному буде корисно дізнатися секрети, використані при будівництві мечеті великим архітектором Османської епохи - Мімар Синаном. Розглядаючи склепіння цієї найкрасивішою мечеті в Стамбулі, Ви зверніть увагу на те, яку увагу архітектор звертав на те, щоб її силует здавався витонченим і неповторним як при розгляді здалеку, так і

при огляді поблизу.

Історики свідчать, що мечеть цю будували дуже довго і Султан Сулейман Пишний виклав за її будівництво величезну суму грошей Історики свідчать, що мечеть цю будували дуже довго і Султан Сулейман Пишний виклав за її будівництво величезну суму грошей. Але, повірте, воно того варте - це неймовірне будівлю продовжує крізь століття і покоління нести славу Сулеймана і його дружини, прекрасної Роксолани.

Розміри мечеті вражають і зараз: пять тисяч вірян можуть поміститися тут за один раз. В історично-архітектурний комплекс мечеті входять мережа ісламських навчальних закладів медресе, мережа лазень, тут є свої кухні, обсерваторії і багато іншого. Це не мечеть, а ціле місто.

Коли Ви будете оглядати це дивовижне архітектурна споруда, зверніть увагу на те, що кожен елемент архітектури зроблений в цій мечеті не просто так - кожен наповнений певним символом. Про це Вам обов'язково розповість наш гід.

← Повернутися назад

Новости