Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Великобританії

  1. пам'ятки Великобританії
  2. Розваги Великобританії
  3. Цікаві місця Великобританії
  4. екскурсії Великобританії
  5. пам'ятники Великобританії
  6. Музеї Великої Британії

Вся країна буквально просякнута старовиною і історією. Всі історичні пам'ятки Великобританії оберігаються британцями з особливою ретельністю, адже вони є відмінним доказом могутності і справжньої величі цієї країни. Не дарма жителі туманного Альбіону дуже шанобливо ставляться до них.

пам'ятки Великобританії

Цю країну неможливо уявити без старовинних мощених вулиць, королівських величних палаців і замків, оточених густими лісами, затишними парками і кришталево чистими озерами. Головні пам'ятки Великобританії всесвітньо відомі і дуже улюблені всіма туристами, а архітектура вражає своїм шиком і багатством.

Розваги Великобританії

Різноманітні розваги Великобританії не залишать байдужим ні дітей, ні дорослих. Наприклад, в Лондоні на самому березі Темзи є атракціон під назвою «Лондонське око». Він піднімає всіх бажаючих на висоту більше 135 метрів, звідки весь Лондон видно, як на долоні.

У лондонському парку розташовані найвищі і екстремальні атракціони Великобританії. У графстві Стаффордшир теж є популярний парк атракціонів з найстрашнішими і крутими американськими гірками у світі. А любителям The Beatles потрібно обов'язково заглянути в ліверпульський джаз-клуб, присвячений цій групі.

А любителям The Beatles потрібно обов'язково заглянути в ліверпульський джаз-клуб, присвячений цій групі

Цікаві місця Великобританії

Багато туристів їдуть в цікаві місця Великобританії, які розосереджені по всій державі. Наприклад, в Шотландії їдуть, щоб подивитися знамените озеро Лох-Несс в надії побачити міфічне чудовисько, що живе там. Уельс багатий на чудові замки. У Шотландії можна почути звуки волинки, спробувати віскі і побачити національні костюми шотландців. А в Лондоні можна звірити годинники з Біг-Беном, які Великобританія вважає своїм символом.

Шанувальники Гаррі Поттера будуть щасливі, відвідати павільйони кіностудії Warner Bros., де проходили зйомки цього фільму, і зануритися в дивовижну атмосферу казок і чудес. А в 10 ранку багато гостей Лондона приходять подивитися на легендарні королівські стайні, де в цей час щодня виїжджають королівські гвардійці на конях. Також можна заглянути в Грінвіч, де у вас є можливість відвідати Стару Королівську обсерваторію і дізнатися, де ж розташовується нульовий меридіан.

Також можна заглянути в Грінвіч, де у вас є можливість відвідати Стару Королівську обсерваторію і дізнатися, де ж розташовується нульовий меридіан

екскурсії Великобританії

Різноманітні і різнобічні екскурсії Великобританії вражають своїм вибором. Крім екскурсії по столиці країни і огляду її пам'яток, можна вибрати і інші маршрути. Історія Великобританії досить насичена, тому дуже цікаві екскурсії з відвідуванням стародавніх замків, де можна зануритися в атмосферу справжнього середньовіччя. Замки вражають своєю архітектурою і величчю. До речі, в Лондоні можна замовити і водну екскурсію по Темзі.

При відвідуванні столиці графства Чешир Честер туристи зможуть забратися на середньовічну стіну і оглянути інші пам'ятки . Ще один популярний маршрут екскурсій - це Вестмінстерське Абатство, де коронувалися всі монархи Англії, починаючи з 11 століття. Любителі музики зазвичай не проходять повз екскурсій по бітлівський місцях.

Любителі музики зазвичай не проходять повз екскурсій по бітлівський місцях

пам'ятники Великобританії

Багато пам'ятники Великобританії можна без перебільшення назвати скульптурними шедеврами. Зазвичай вони розташовуються неподалік від інших пам'яток. Багато з них зведені в честь великих людей Великобританії. Найпопулярнішими з них є Колона адмірала Нельсона в Лондоні, Статуя герцога Веллінгтона, що стоїть в Глазго, і Единбурзький Пам'ятник Вальтеру Скотту.

Звичайно ж, не обійшлося і без знаменитого Шерлока Холмса, статуя якого стоїть біля станції метро «Бейкер-Стріт». В Единбурзі встановлений пам'ятник собаці на ім'я Грейфраерс Боббі, яка чекала свого загиблого господаря 14 років. У Манчестері можна знайти пам'ятник «Голуби миру», який закликає до життя без ядерної зброї. Тому ж присвячена і Хедінгтонская акула, хвіст якої стирчить прямо з даху будинку в Оксфорді.

Тому ж присвячена і Хедінгтонская акула, хвіст якої стирчить прямо з даху будинку в Оксфорді

Музеї Великої Британії

Звичайно ж, поряд з іншими пам'ятками музеї Великобританії дуже популярні. Щорічно їх відвідують мільйони туристів. Найпопулярнішим лондонським музеєм є Британський - це найголовніший історичний музей цієї країни і один з найбільших в світі. Також не варто упускати можливості відвідати музей найвідомішого детектива в світі - Шерлока Холмса, розташований за всім відомою адресою.

Музей вікінгів Йорвік сподобається туристам різного віку. Тут можна познайомитися з культурою вікінгів і відправитися в подорож по їх поселенню в спеціальному вагончику. Музеї Великої Британії також розвивають і сучасне мистецтво. У цьому можна переконатися, відвідавши Шотландський національний музей сучасного мистецтва і галерею Саатчі, яка є одним з найбільш суперечливих музеїв цієї країни. Багато експонатів призводять в здивування і подив багатьох відвідувачів.

Новости