Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Офшорні і низькоподаткові компанії для роботи з Україною

Великобританія: корпорації LTD

Великобританія: корпорації LTD.

Великобританія - одна з найпрестижніших країн реєстрації компаній. Її компанії завжди в «білих списках» будь-контролюючої інстанції як в Британії, так і за її межами.

корпорації LTD є за своєю суттю акціонерним товариством, де є акціонерний капітал, який поділений між акціонерами, і є директора, які керують компанією. Такі компанії є платниками корпоративного податку з джерел як всередині Великобританії, так і за її межами. Тобто, британська LTD платить податок зі свого доходу по всьому світу.

Корпоративний податок у Великобританії не найнижчий, але для податкового маневру завжди є простір. Припустимо, може застосовуватися агентська схема .

Компанії повинні щорічно складати і подавати фінансовий звіт. Якщо оборот компанії не досяг 10 млн фунтів, то немає вимоги завіряти щорічний фінансовий звіт у аудитора.

Реєстр компаній у Великобританії, званий Companies House, повністю прозорий і доступний в інтернеті. Дані директорів, акціонерів, секретарів, якщо вони є - публічні.

З 2016 став публічним і реєстр осіб, які контролюють компанію (People with significant control). Особи, які контролюють компанію - це майже бенефіціари. Якщо бенефіціар компанії не хоче публічності, тобто інститут номінальних юридичних осіб, контролюючих компанію.

Інститут номінальних директорів і акціонерів також доступний.

Так як корпорації LTD платять корпоративний податок у Великобританії, то немає проблем отримати податковий сертифікат (Tax certificate). А так як Великобританія уклала конвенцію про уникнення подвійного оподаткування з Україною, то може бути видана довідка, що компанія потрапляє під цей договір.

Британська корпорація типу LTD, може застосовуватися практично для всіх видів операцій з українськими компаніями. Ці та експорт - імпорт, і володіння активами на Україні, і кредити-позики, і багато іншого.

LTD c Британії можуть скористатися конвенцією між Україною і Великобританією, про виключення подвійного оподаткування і тим самим отримати пільговий режим оподаткування в таких операціях, як отримання дивідендів, відсотків, роялті та іншими, значить в Конвенції.

Шотландія, партнерство

Шотландія, партнерство типу LP . Шотландія є однією з чотирьох провінцій Великобританії. Розглядаючи шотландську компанію-партнерство, ми розуміємо, що це і британська компанія одночасно. Великобританія, як відомо, ще не вийшла з ЄС, і відповідно, шотландське партнерство - це компанія, зареєстрована в ЄС.

Аналога партнерства LP, як організаційної структури, немає ні в Україні, ні в Росії. Партнерство в Шотландії - це юридична особа, створена двома і більше партнерами. У партнерстві немає ні директорів, ні акціонерів, ні секретарів, а тільки партнери. Мінімум один з партнерів має обмежену відповідальність, отримує винагороду, але не приймає участі в управлінні. І мінімум один партнер - генеральний партнер, він отримує і винагороду і управляє партнерством. Партнерство не платить корпоративний податок, отриманий прибуток розподіляється між партнерами, і вони самостійно сплачують податки, за місцем реєстрації. Якщо партнери компанії - офшорні компанії, то вони не платять податки з отриманих доходів. Якщо партнерство в Шотландії не отримує прибутку на території Великобританії, а її партнери - офшори, то компанія не платить податки у Великобританії.

У Шотландії можна реєструвати не тільки партнерства типу LP, про які йде мова в цьому пункті, а й партнерства типу LLP. Партнерства типу LLP ми не розглядаємо, через необхідність готувати і здавати фінансове звіти в Регістр Великобританії.

З літа 2017 року шотландські партнерства LP, зобов'язані подавати до Реєстру Великобританії (Companies House) дані про осіб контролюючих компанію (People with significant control). Якщо клієнту необхідна анонімність, то можливо використовувати номінальні британські компанії в якості осіб контролюючих компанію.

Партнерство в Шотландії не може стати на облік ПДВ (VAT), у зв'язку з тим, що британська податкова розглядає компанію, як нерезидентних. З цієї ж причини, шотландське партнерство не може користуватися положеннями договорів про виключення подвійного оподаткування, які Великобританія уклала з Україною та іншими країнами. Але компанії LP в Шотландії мають податковий номер, який присвоюється автоматично після реєстрації компанії.

На практиці, партнерами в шотландських компаніях, зазвичай, виступають номінальні офшорні компанії-партнери. Іноді клієнт сам реєструє два найдешевших офшору для використання їх в якості партнерів компанії. Відмінності в тому, що в першому випадку - номінальні партнери призначені в сотнях компаній, а в другому випадку - в єдиному екземплярі.

Великобританія не входить в будь-які «чорні списки» України і інших країн. Великобританія є однією з найпрестижніших юрисдикцій для реєстрації компаній.

Компанії в Шотландії можуть співпрацювати з українськими компаніями в сфері торгівлі, надання послуг, інвестування і будь-який інший діяльності.

класичні офшори

До класичних офшорам ми відносимо компанії, зареєстровані на   Сейшельських островах   ,   Белізі   ,   Британських Віргінських островах   ,   Домініці   і т До класичних офшорам ми відносимо компанії, зареєстровані на Сейшельських островах , Белізі , Британських Віргінських островах , Домініці і т.п. Такі компанії не мають права працювати на території країни реєстрації, і оплачують невелику фіксовану мито за звільнення від податків.

класичні офшори , Як правило, реєструються з номінальним директором і акціонером. Від реального бенефіціара вимагають більше документів, ніж у Великобританії, швидше за все, унаслідок світової тиску на такі юрисдикції. Корпоративні документи стандартизовані. Документи белізькою компанії практично не відрізняються від документів компанії з Домініки.

Країни, в яких зареєстровані класичні офшори, присутні в " чорному списку "Кабінету Міністрів України . Виняток становить Панама, і про неї ми писали вище. Українські підприємства, що працюють з компаніями з "чорного списку", можуть підлягати застосуванню таких санкцій, відповідно до Податкового Кодексу України:

  1. До складу витрат не включаються витрати на придбання у офшорній компанії консалтингових, маркетингових, рекламних, інжинірингових послуг, а також роялті.
  2. Тільки 85% витрат на оплату товарів / послуг на користь офшору включаються в загальні витрати платників податків.
  3. Дивіденди, отримані платником податку від офшорної компанії, зараховуються до складу доходів і оподатковуються.
  4. Угода з офшором може потрапити в розділ "Контрольованих" .

Незважаючи на такі санкції, підприємці часто використовують класичне офшорні компанії в якості контрагента для української компанії-експортера або засновника української компанії.

Класичне офшори часто працюють в зв'язках з Кіпром або Великобританією.

Відкрити банківський рахунок для офшорів складніше з року в рік.

Кіпр

Кіпрська компанія, як правило, асоціюється у більшості з офшором. Газетні шпальти рясніють нотатками про «кіпрських офшорах». Але насправді, кіпрські компанії ніколи не були офшорними. Компанії з Кіпру платять корпоративний податок, і фінансова звітність завіряється аудитом. Кіпр - повноправний член ЄС.

чому кіпрські компанії так популярні на Україні? Тому що між Україною і Кіпром укладена Конвенція між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи . А також кіпрські компанії можуть отримати пільгове оподаткування для деяких доходів із джерелом походження з України. Цим доходом, може бути дохід від продажу акцій, роялті, дивідендів і відсотків.

Крім того, кіпрські компанії можуть бути популярні, завдяки можливості отримати за невеликі гроші, без виїзду на територію Кіпру, справжню компанію в ЄС з усіма атрибутами: податковим номером, номером VAT і т.п. Такі компанії можуть активно вести торговельну та іншу діяльність всередині ЄС, а також виступати справжнім партнером з ЄС.

Кіпрські компанії, зазвичай, мають номінального директора, акціонера і секретаря - резидента Кіпру.
Рахунки для таких компаній можна відкривати на Кіпрі або в будь-якій країні. Щорічно, кіпрська компанія повинна платити фіксований податок у розмірі 350 євро і корпоративний податок в розмірі 12,5% від прибутку. Щорічний звіт повинен бути завірений незалежним аудитором.

Вартість придбання і обслуговування компанії з Кіпру в кілька разів вище, ніж у Великобританії чи в Панамі.

Новости