Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

кухня Британії

Британська кухня ніколи не вважалася надто романтичною, тим більше, в порівнянні з італійської або французької. Але завдяки популярності знаменитого шеф-кухаря Джеймі Олівера і його одержимості місцевими інгредієнтами, будь-яка згадка про нову британську кухню викличе у вас апетит!

Їжа з ранку до вечора

У Британії не прийнято затяжні і багатолюдні трапези, як це часто буває у європейських сусідів. Зазвичай британський день вміщує основний сніданок, швидкий ланч (який ви швидше за все з'їсте за робочим столом) і домашню вечерю. Не дивлячись на це, в Великобританії все ж є кілька національних страв і традицій, пов'язаних з їжею

У той час як звичайний сніданок в робочі дні складається з тосту з білого хліба або пластівців, існує також так званий "англійський сніданок". Він часто складається з тосту, яєць, бекону, запечених бобів, дерунів, ковбаси, помідорів і грибів. Це ймовірно не саме здорове начало дня, але так зазвичай харчуються по вихідним.

Це ймовірно не саме здорове начало дня, але так зазвичай харчуються по вихідним

джерело: flickr.com

Бізнес-сніданок часто подають після обідніх зустрічей. Зазвичай снідають з 07:00 до 09:00 ранку, а обідають близько 12:30 дня. На відміну від багатьох країн, ланч зазвичай потрібен, щоб набити шлунок і не є суспільною подією, як вечеря, коли більшість британців йдуть в свій місцевий паб на пиво.

Ще одна особливість британської кухні-це англійське чаювання, також відоме як High Tea або Корнуольська чай (Cream Tea), беурщій свій початок в Девоні і Корнуоллі, які відомі своїми вершками.

Його зазвичай п'ють близько 16:00 і традиційно подають до нього булочки, вершки, суничне варення, іноді сендвічі і, звичайно ж, молоко. Одним з добре відомих місць (але також дорогих) для обіднього чаю є готель Claridge's в районі Мейфейр (Mayfair).

Вечеря, який відомий в деяких регіонах країни як tea або dinner-самий важливий прийом їжі в британській культурі. Саме в цей час за столом збирається вся родина. Вечеряють зазвичай близько 19:00, тобто, набагато раніше, ніж в більшості європейських країн. Обов'язково потрібно згадати про вечір п'ятниці, оскільки саме тоді на вечерю подають ще одне особливе блюдо британської кухні Fish & Chips.

По суботах дотримуються традиційного меню. Британські сім'ї насолоджуються Roast Dinner, який, незважаючи на свою назву, їдять в обідню пору. Він зазвичай складається з курячого м'яса, смаженої картоплі та інших популярних в Британії овочів, таких, як морква і капуста, які подають під щедрим соусом.

Культура відвідування пабів в Британії

Слово паб-скорочене від "public house", він є центром британської громадської культури. Паб-місце, де можна розслабитися після робочого дня і подивитися футбол з друзями ввечері. Зазвичай це пивні заклади, але в більшості з них також подають прості страви британської кухні, відомі як pub grub. Найпопулярніші страви тут-пиріг з м'ясом і нирками, свинячі шкварки, English Breakfast, Ploughman's Lunch або просто сендвічі і чіпси.

Зазвичай тут не дають чайових, але якщо бармен особливо привітний або виконав кілька великих замовлень, ви можете пригостити його випивкою і додати це до свого чеку. У багатьох пабах є готелі, які можуть запропонувати вам комфортні гостьові номери, зазвичай за відносно невелику суму.

Крім pub grub Британія відома своїми гастропабамі, які також зазвичай є готелями. Такі паби часто можна зустріти в мальовничій сільській місцевості, такий, як Котсуолдс (Cotswolds). Ці популярні гастропаби з'явилися в 1960-х роках і розміщені по всій Британії, пропонуючи високоякісні англійські страви за ціною зазвичай більш високою, ніж у вашому місцевому пабі. Класичні страви тут свинина з гарніром з масла трюфелів і смаженого батата, домашнього соусу або цибульного варення.

Кількість гастропабов зростає. Відомі шеф-кухарі, такі як Хестон Блументал, гастропаб якого має зірку Мішлен, і Реймонд Бланк, власник мережі гастропабов-серед тих, хто в тренді.

Британське блюдо каррі

Дивно, але всіма улюблене класичне блюдо Британії Fish & Chips більше не національне блюдо. Тепер каррі-улюблене блюдо нації, оскільки в Великобританії понад 9 тис. Ресторанів індійської кухні. Традиційна страва Індії тепер набуло британський смак, так, в страві Тікка Масала, яке імовірно було створено в Глазго для задоволення смакових переваг британців, соус нагадує британську підливу.

Каррі стало популярно після Другої світової війни багато в чому завдяки іммігрантам з Бангладеш, які тепер володіють 65% індійських ресторанів у Великобританії. Міста Лестер, Глазго, Бірмінгем і Бредфорд названі "столицями каррі в Британії". Кардіфф, столиця Уельсу також відома своїми ресторанами каррі.

Відродження британської кухні

Відродження британської кухні

джерело: flickr.com

Багато національні кухні представлені в Лондоні багато в чому завдяки його багатокультурному суспільстві. У Лондоні можна знайти ресторани практично кожної країни. Особливо популярними є азіатська кухня, кухня країн Середнього Сходу, Північної Африки і Східної Європи, ресторани яких подають італійські страви та іспанська тапас майже на кожній головній вулиці Британії.

Більшість ресторанів Великобританії також пропонують веганські і вегетаріанські страви та майже в кожному великому місті є хоча б один веганські або вегетаріанський ресторан. Одним з особливо рекомендованих веганських ресторанів є ресторан в Йорку; багато вегетаріанські ресторани Лондона можна знайти на.

Від Брауні до булочок: Британська випічка

Британці, на жаль, відомі своєю любов'ю до випічки; у багатьох містах є свої місцеві пекарні. Випічка становить більшу частину британської культури, про що свідчить удостоєна премії BAFTA телепрограма "Кращий пекар Британії" (The Great British Bake Off).

Близько 15,05 мільйонів глядачів подивилися її фінальну серію, транслювалася на BBC в 2015 році. Це шоу викликало великий інтерес до випічки. Багато британських магазини, такі як онлайн-супермаркет Ocado, який після шоу в 2015 році відзначив збільшення продажів хлібобулочних виробів на 200%, і John Lewis, який відзначив зростання продажів на всі 300%, повідомили про різке підвищення продажів інгредієнтів для випічки.

Деякі речі є уособленням Британії більше, ніж High Tea. Під час чаювання в Англії подають дуже популярну там випічку, звану Скон, або солодкий хліб, який їдять з вершками і джемом. Популярний також пиріг Victoria Sponge, названий так на честь королеви Вікторії. Цей всіма улюблений пиріг складається з двох бісквітів, змазаних кулею суничного джему і вершкового крему.

Британці - відомі ласуни і мають безліч рецептів десертів. Bread and Butter pudding-економний британський рецепт XI століття, який придумали, щоб не викидати черствий хліб. Проте, цей пиріг має відмінний смак і став улюбленою стравою всіх британців.

Яблучний крамбл (Apple crumble) -ще один популярний в Британії пиріг з історією, який був винайдений, коли унормувати продовольство під час Другої світової війни. В основі крамбль-запечені яблука, тісто з борошна та олії і зазвичай багато цукру. Відомий англійський трайфл (trifle) складається з ягід, заварного крему, желе, бісквіта, збитих вершків, печива і шоколаду. Десерт Eton Mess, який походить від назви відомого британського навчального закладу Ітонський коледж (Eton College), складається з подвійних вершків, безе і ягід.

Ця стаття доводить, що крім вівчарської пирога і Fish and Chips, Британія має ще багато відмінних страв, спробувати які буде цікаво будь-якому іноземцю. Смачного!

Новости