Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Джерсі і Гернсі як альтернатива ВНЖ в Великобританії

Великобританія традиційно є одним з основних напрямків європейської імміграції. У якості першої європейської країни, яка запропонувала програму громадянства за інвестиції, Великобританія є відомим варіантом серед іноземних інвесторів, зацікавлених в тому, щоб отримати друге громадянство. Проте, британська віза інвестора є досить дорогим задоволенням. Як ми знаємо, в кінці 2014 року мінімальна сума інвестицій в Великобританії збільшилася з GBP 1,000,000 до GBP 2,000,000. До цього слід додати цілий набір вимог, націлених на те, щоб зробити відбір небагатьох підходящих кандидатів.

Якщо Ви хочете бути в безпосередній близькості від Великої Британії і користуються схожими правами, але не в змозі вписатися в критерії Великобританії, описані вище, то вибір Нормандських островів (Джерсі або Гернсі) може бути розумною альтернативою. Ці залежні від Великобританії території, які знаходяться на архіпелазі в протоці Ла-Манш, мають свою юрисдикцію і пропонують програму отримання посвідки на проживання, яка є більш доступною, ніж аналогічна британська програма. Джерсі і Гернсі не входять до складу Великобританії, ні в ЄС, але знаходяться під юрисдикцією британської монархії (коронні території). Основні переваги програми ВНЖ Нормандських островів є більш низькі витрати, сприятливі режими оподаткування і порівняно проста процедура подачі заявки. Програма інвестора на Нормандських островах вимагає тільки половину того обсягу інвестицій, який необхідний для програми Tier 1 у Великобританії.

Основні вимоги та умови:
1. Мінімальна сума інвестицій в місцеву економіку, необхідних для отримання посвідки на проживання Нормандських островів (Джерсі або Гернсі) становить GBP 1,000,000.
2. Заявник повинен зробити обраний острів, куди вкладені його інвестиції, своїм «головним будинком».
3. Після п'яти років проживання на Нормандських островах заявник зможе подати заяву на безстроковий вид на проживання (ПМЖ), а ще через рік можна отримати громадянства. Те ж саме можуть зробити члени сім'ї інвестора.
4. Для участі в програмі не потрібно ні знання англійської мови, ні доказ наявності будь-якого бізнес досвіду. Вимога знання англійської з'являється лише на етапі отримання ПМЖ.

Що отримує інвестор?
Незважаючи на те, Нормандські острови є залежними від Великобританії територіями, житель островів не отримує ті ж права, які є у резидентів Великобританії. Зокрема, ВНЖ на Нормандських островах не дає безвізовий доступ до Шенгенської зони. володар ВНЖ Джерсі або Гернсі отримає право необмеженого пересування в межах так званої Common Travel Area. Ця зона включає в себе Великобританію, Ірландію і острів Мен. Також резидент отримує доступ школам і університетам Великобританії. Крім стабільної економіки і привабливого стилю життя, Нормандські острови можуть похвалитися привабливою схемою оподаткування. Застосовується стандартна ставка прибуткового податку 20%, немає податку на приріст капіталу і податку на майно. Корпоративний податок для більшості компаній становить 0% (тобто відсутня), за винятком регульованих компаній фінансових послуг (10%) і компаній, які отримують доходи від власності (20%).

З іншого боку, жителі обох островів оподатковуються на всесвітній дохід. В Джерсі інвестор повинен подати заяву на отримання статусу High Value Residency для того, щоб придбати нерухомість, після чого він оподатковується 20% на перші GBP 625,000 світового доходу і 1% на все, що заробив на додаток до цієї суми. Гернсі має податковий межа GBP 110,000 для доходів, одержуваних поза Гернсі, і межа GBP 220,000 на всесвітній дохід, в тому числі з джерела в Гернсі. Також на цьому острові є 5% податок на товари і послуги.

Крім описаних вище варіантів отримання посвідки на проживання в Джерсі або Гернсі деякі інвестори, як відзначають фахівці компанії Елма Глобал, обирають інший обхідний шлях до Англії - покупка паспорта ЄС. В Євросоюзі є кілька легальних паспортних програм, що дозволяють отримати паспорт ЄС в порівняно швидкі терміни: Мальта, Кіпр або Болгарія. Зі згаданих варіантів найбільший інтерес представляє Кіпр (громадянство можна отримати за 4-5 місяців). Мальтійський варіант займе трохи більше року (14 місяців), болгарський - два роки.


Що отримує інвестор?

Новости