Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Доповідь про Великобританію

  1. Коротке повідомлення про Велику Британію
  2. Короткий опис Великобританії
  3. клімат Великобританії
  4. рельєф Великобританії
  5. Корисні копалини Великобританії
  6. Природні зони Великобританії
  7. Річки та озера Великобританії
  8. Великобританія пам'ятки

Повідомлення про Велику Британію 3 клас розповість Вам про цю консервативної, цікавій країні з багатющою історією.

Коротке повідомлення про Велику Британію

До складу Великобританії входять кілька країн - Уельс, Англія, Шотландія і Північна Ірландія.

Короткий опис Великобританії

Свою доповідь про Велику Британію слід почати з того, що Королівство розміщено в північно-західній Європі, на Британських островах. Правда є ще адміністративно самостійні одиниці - Нормандські острови і острів Мен.

Столиця Великобританії - Лондон, місто приваблює багато туристів з усіх куточків країни.

Площа Великобританії - 244,1 тис. Км2.

Найвищою точкою є гора Бен-Невіс, 1343 м. Знаходиться вона в Шотландії.

Населення Великобританії - 65,110,000 млн. Чоловік.

Великі міста Великобританії - Бірмінгем, Глазго, Шеффілд, Ліверпуль, Единбург, Манчестер

З якими країнами межує Великобританія? Оскільки країна розташована на островах, то єдина держава, з яким межує Великобританія - це Ірландія .

клімат Великобританії

Великобританія коротка характеристика не можлива без опису кліматичних особливостей. Клімат держави м'який, помірний океанічний і вологий. У Північній Ірландії більш вологий клімат, а в Шотландії - набагато холодніше і суші. В основному погода формується океанічних теплою течією Гольфстрім.

Найхолоднішим місяцем є січень з температурними коливаннями від +3 С до +7 С. Самий теплим місяцем є липень з температурою від +11 C до +17 С. За рік тут випадає 600-750 мм опадів. Значна їх частина випадає у вигляді дощів, решта тумани. На північному сході найхолодніші області, а ось райони Лондона, Уестленд і південного сходу вважаються найтеплішими районами держави.

рельєф Великобританії

Територія Сполученого Королівства ділиться на 2 основних області - Висока і Низька Британія. Висока (включаючи Північну Ірландію), розташована на півночі і заході країни, стелить стійкими древніми корінними породами і являє собою в основному сильно розчленовані височини і набагато менш поширені низовини. На півдні і сході простягається Низька Британія, що відрізняється горбистим рельєфом, невеликими височинами і декількома гірськими районами; в її основі залягають більш молоді осадові породи. У південно-західному напрямку від Ньюкасла в гирлі р.Тайн до Ексетера в гирлі р.Екс на півдні Девона проходить межа між Високою і Низькою Британією. Ця межа не скрізь чітко виражена, і часто переходи між Високою і Низькою Британією згладжені.

У підставі гір в межах всієї Шотландії, Північної Ірландії та Уельсу покояться нижнепалеозойские складчасті структури, а на півдні Уельсу і на півдні Корнуоллі - герцинские. Ці стародавні гірські споруди тривалий час піддавалися інтенсивному розмиву і руйнування, що призвело до вирівнювання їх поверхні.

В результаті новітні підняттів, які відбувалися в кілька етапів і супроводжувалися розривними рухами, гори виявилися роздробленими на низку масивів і придбали мозаїчне будова. Дуже характерні різновисотні вирівняні поверхні. Вершини гір нерідко мають уплощенную форму. Гори Великобританії щодо легко доступні, за невисокими вододілах і широким перевалів розташовані численні дороги.

Корисні копалини Великобританії

Великобританія володіє значними запасами корисних копалин. Особливо вона багата кам'яним вугіллям, загальні запаси якого - 189 млрд. Т. В даний час роль кам'яного вугілля вже не настільки велика, видобуток його скоротилася, кращі шари вироблені, використання глибинних шахт стало нерентабельним.

На шельфі Північного моря в 60-70-х роках знайдені нові великі енергоресурси - нафту і природний газ. Запаси нафти - 2 млрд. Т, природного газу - 2 трлн. м3. Їх інтенсивна розробка змінила загальну оцінку забезпеченості Великобританії енергоресурсами і поставила її в більш вигідне становище порівняно з партнерами по ЄС.

У Великобританії також значні запаси і залізних руд (достовірні і ймовірні - 4,6 млрд. Т).

Що стосується інших корисних копалин, то виділяється велике родовище каоліну в Корнуеллі, кам'яної солі в Дареме і Чеширі, калійної солі в Йоркширі, олово в Корнуеллі і уранові руди в Шотландії.

Природні зони Великобританії

Британія, як і більша частина території Європи, знаходиться в помірній кліматичній зоні. Виділяють три природних зони на островах. Це зона широколистяних лісів на півдні, зона степів і лісостепу в центральній частині і зона хвойних лісів на півночі.

Річки та озера Великобританії

Держава багато на водні ресурси. Найбільші річки Великобританії - Темза і Северн. Решта річок короткі і спокійні. Вони відіграють важливу економічну роль в країні, на них побудовано більше 60 гідроелектростанцій. У таких річках як Темза, Хамбера, Северна, Мерсі, Форту і Клайда побудовані великі морські порти.

Найбільші озера Великобританії - Лох-Тей, Лох-Несс і Лох-Ломонд.

Великобританія пам'ятки

Головні пам'ятки Великобританії - Тауерський міст, Музей воскових фігур мадам Тюссо, Біг Бен, Букінгемський палац, Стоунхендж, Стретфорд на Евоні (місто, де виріс Вільям Шекспір ), Палац Холирудхауз в Единбурзі, Музей Лох-Неського чудовиська.

Сподіваємося, що коротка інформація про Великобританію допомогла Вам. А свою розповідь про Велику Британію Ви можете залишити через форму коментарів.

Новости